שתף קטע נבחר
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג, ירון ברנר  וארז ארליכמן

תקועים בצינור: כך חולצו שני גורי גירית קטנים

שני גורי גירית מצויה נתקעו בצינור ניקוז למי גשמים מתחת לביתה של תושבת קיבוץ גשר הזיו בצפון. מוטי סודאי, תושב הקיבוץ, הצליח לחלץ אותם בשלום. הגורים היתומים הובאו לטיפול בביה"ח לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי בר"ג, שם יגדלו אותם במטרה להכשירם לחיים עצמאיים בטבע

יללות עמומות שנשמעו בתחילת השבוע מתחת לביתה של תושבת קיבוץ גשר הזיו, משכו את תשומת ליבה והיא ניסתה לברר מהיכן מקור הייללות.

 

"חברת הקיבוץ התקשרה אליי בבוקר וסיפרה כי בצנרת הניקוז למי גשמים שעוברת מתחת לביתה, נשמעו יללות והיא חושדת כי מדובר בגור של דורבן הודי שנתקע בצינור ולא מצליח לצאת", אומר ל-ynet מוטי סודאי, מנהל כלביית "גשר הזיו" ותושב הקיבוץ. מוטי הגיע עם אשתו למקום ולאחר שהרימו את כיסוי המתכת מעל לבור בו עובר צינור הניקוז, הם גילו כי מסתתרת שם הפתעה כפולה. 

 

 

"שני גורי גירית תקועים בצינור"

"הסתכלתי פנימה וראיתי שלא מדובר בגור של דורבן, אלא בשני גורים של גירית מצוייה שהיו במרחק של כשבעה מטרים מפתח הצינור הצר", הוא מסביר. "היה קשה להוציא אותם ורק אחרי כשעה, הצלחתי למשוך אותם בעדינות החוצה בעזרת מקל ארוך. אי אפשר היה לפתות אותם בעזרת מזון כי הם היו מבוהלים מאוד".

 

 

 (צילום: מוטי סודאי) (צילום: מוטי סודאי)
(צילום: מוטי סודאי)

הגורים הקטנים שגילם מוערך בכשישה שבועות, אינם רגילים למגע אדם והשתוללו, אך מוטי נערך מבעוד מועד למפגש עם חיות הבר הקטנות. "רגע אחרי שהוצאת את אחד מהם, עטפתי אותו במגבת כדי שיירגע. הוא היה מבוהל, בעט וניסה לנשוך, אך ידעתי להחזיק אותו נכון בצוואר ולהימנע ממפגש עם השיניים והטפרים החדים שלו", הוא מפרט. "הוצאתי גם את הגירית השנייה שהיתה תקועה בצינור. שמתי אותם בכלוב נשיאה ולקחתי אותם לכלבייה, שם ייבשתי אותם והם הועברו לכלוב גדול בתוך המשרד שלי".

 

 (צילום: מוטי סודאי) (צילום: מוטי סודאי)
(צילום: מוטי סודאי)
 

 

הגורים חולצו והובאו אל בית החולים לחיות בר

סודאי מעריך כי הגיריות נקלעו למצוקה בעקבות הגשמים עזים בצפון בתחילת השבוע. סודאי הזעיק למקום את פקח רשות הטבע והגנים שהגיע תוך זמן קצר. בהתייעצות עם שמוליק לנדאו, מטפל ראשי בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי בר"ג, , מספר לנדאו כי הוחלט לקחת את הגורים בסופו של דבר לטיפול בבית החולים. "אחרי שהצינור בו הן הסתתרו וחיות הוצף, לא היתה אפשרות להשיבם לטבע ללא האם ובעיקר כי מדובר באזור מיושב בסמוך לבני אדם".

 

 (צילום: עופר בריל) (צילום: עופר בריל)
(צילום: עופר בריל)
 (צילום: עופר בריל) (צילום: עופר בריל)
(צילום: עופר בריל)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

 

אמא מחליפה: יצטרכו ללמוד לשרוד בטבע

פקח רשות הטבע והגנים שהגיע למקום, לקח את הגיריות ובאמצעות קבוצת מתנדבים של בית החולים באזור זכרון, הם הוסעו אל בית החולים שם ניתן להם טיפול ראשוני.

 

אל בית החולים הגיעו בשנים האחרונות גיריות שנפצעו מדריסה או מלכודות של ציידים, אך זו הפעם הראשונה הם מטפלים בגורים של גירית. "מבחינתנו, זהו מין מאוד מאתגר לטיפול. הם גורים בני שישה שבועות, יש להם פחד מירבי מבני אדם. אנחנו עובדים הרבה מאוד כדי שהם ילמדו לאכול לבד. הם עוברים הליך כפול של גם גמילה מחלב וגם צמצום מפגשים עם בני אדם, כדי שלא יתרגלו אליהם", מוסיף לנדאו. 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

"מדובר בהליך שיקום של מספר חודשים ובסיומו אני מקווה שנוכל לתת להם את הכישורים המתאימים להישרדות עצמאית בטבע".  

 

מבחינתו של מוטי סודאי, הוא מקווה כי חילוץ הגיריות הציל את חייהן. "אף פעם לא יצא לי לראות גירית מצויה בטבע. אנשים בקיבוץ נתקלו פה ושם בגיריות, אבל אני ראיתי רק גירית דרוסה בסמוך לקיבוץ. שמחתי שיכולתי לעזור לגורים הקטנים", מסכם סודאי. "אני מחכה לרגע שהם ישובו לטבע". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי סודאי
הגורים תקועים בצינור הניקוז
צילום: מוטי סודאי
צילום: מוטי קמחי
הגיריות בביה"ח לחיות בר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים