שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: ניסוי טילים נוסף לצד חסימת הרשתות החברתיות

בשעה שמנהיגי האזור נועדו בוושינגטון ודנו באיומי הגרעין מצד פיונגיאנג, ירתה צפון קוריאה טיל בליסטי מהחוף המזרחי. במקביל חסמה את הגישה לפייסבוק, יוטיוב וטוויטר. זוועות המשטר נחשפות בכל זאת - הפעם בעזרת עריק

 

קים ג'ונג און צופה בשיגור הטיל  (צילום: AFP, KCNA VIA KNS) (צילום: AFP, KCNA VIA KNS)
קים ג'ונג און צופה בשיגור הטיל (צילום: AFP, KCNA VIA KNS)

צפון קוריאה ירתה היום (ו') שוב טיל בליסטי מחופה המזרחי. כך מסרו גורמים רשמיים בדרום קוריאה, בשעה שמנהיגי האזור נועדים בוושינגטון באיומי הגרעין מצד פיונגיאנג.

 

משרד ההגנה בסיאול מסר שהטיל נורה מאזור נמל התעופה סונדוק. עדיין לא ברור לאיזה טווח שוגר הטיל בניסוי הזה, אך הוא מהווה נדבך נוסף בסדרת ניסויים שבה פתח שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ב ניסוי הגרעיני הרביעי שנערך ב-6 בינואר.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

צפון קוריאה בתרגיל שיגור טילים  (צילום: AFP/ KCNA) (צילום: AFP/ KCNA)
צפון קוריאה בתרגיל שיגור טילים (צילום: AFP/ KCNA)

וושינגטון: הנשיא אובמה ולצדו ראש ממשלת יפן ונשיאת דרום קוריאה  (צילום: MCT) (צילום: MCT)
וושינגטון: הנשיא אובמה ולצדו ראש ממשלת יפן ונשיאת דרום קוריאה (צילום: MCT)
כאמור, הניסוי הזה התרחש בשעה שנשיא ארצות הברית כינס מנהיגים מסין, דרום קוריאה ויפן לפסגה בוושינגטון שבה דנים בצעדיה של צפון קוריאה. אובמה קרא אתמול לאכוף את "הצעדים הקשים של מועצת הביטחון", שהוטלו עליה בעקבות הניסוי הגרעיני וירי הטילים. בתקשורת הצפון קוריאנית ציינו שהוועידה ה"שטותית" מוצאת טעם לפגם ב"זכותה הלגיטימית של צפון קוריאה לנשק גרעיני".

 

מועצת הביטחון הטילה סנקציות ודורשת מצפון קוריאה להימנע מירי טילים בליסטיים, אולם בפברואר שיגרה צפון קוריאה שני טילים לטווח בינוני - צעד שנתפש כאיום גם כלפי יפן.

 

במקביל הכריזה צפון קוריאה רשמית על חסימת הגישה לפייסבוק, יוטיוב וטוויטר, בנוסף לאתרים דרום קוריאניים שחסמה באופן בלתי רשמי כבר לפני חודשים. כמו כן נחסמו אתרי "קול אמריקה" ואתרי תקשורת מדרום קוריאה. רק למעטים בצפון קוריאה יש גישה לאינטרנט, אך אזרחים זרים יכלו עד כה לגלוש בחופשיות.

קאנג קול-וואן. הלם החירות  (צילום: מתוך youtube) (צילום: מתוך youtube)
קאנג קול-וואן. הלם החירות (צילום: מתוך youtube)
  

מי שבכל זאת הצליח להתגבר על המכשולים הטכנולוגיים וליצור קשר עם המערב, הוא קאנג קול-וואן, בשנות ה-40 לחייו, שבילה את ילדותו במחנה בצפון קוריאה וכעת חושף עוד טפח מהזוועות של המשטר האכזרי. סבו הואשם בבגידה, ולפיכך מאז היה בן 9 נשלח עם משפחתו למחנה עצורים. עשור מחייו עבר עליו כשהוא תחת פיקוח צמוד ומעקב של אנשי המשטר, שלא חסכו באיומים במכות, עינויים ומוות.

 

את החיים במחנה תיאר: "קמים ב-05:00 בבוקר לעבודה שנמשכת עד השקיעה. בשעות אלה לומדים על מנהיגי האומה ומוכרחים לצפות בהוצאות המוניות להורג. עינויים פיזיים ומכות - הם דבר שבשגרה. אני חושב שמדובר בצורה אחרת של אושוויץ", סיכם. הוא תיאר מחסור קשה במזון, עד כדי כך ששוכני המחנות נאלצו לאכול עכברים וחולדות. המעקב שהשלטון מנהל אחר נתיניו כל כך צמוד ואובססיבי, אבל האזרחים לא תוהים לגביו. "אין להם ניסיון עם שום שיטת משטר

אחרת", הסביר. למתנהל במדינה השכנה - דרום קוריאה - הוא נחשף בפעילות אסורה ברשתות החברתיות ולאחר מכן החליט לברוח. הוא חצה את הגבול לסין, והודה שדבר לא יכול היה להכין אותו למידת החירות שלה נחשף לאחר מכן.

 

"כלכלת השוק - זה היה הלם גדול. בצפון קוריאה היה רק סוג אחד של מברשות שיניים. כאן יש כל כך הרבה, אני לא יודע מה לבחור". גם זכויות הנשים היממו אותו. "ראיתי נשים מעשנות", סיפר בהפתעה. "גם העובדה שאני יכול ללכת לאן שאני רוצה - בצפון קוריאה נדרשת תעודת מעבר בכל מקום". קרובי משפחתו עדיין מתגוררים במולדתו, אך הוא עובד כמנכ"ל של מרכז אסטרטגי שפועל לעידוד תקשורת חופשית בצפון קוריאה. לדבריו, תוך חמש שנים שלטונו של קים ג'ונג-און עתיד להיעלם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, KCNA VIA KNS
קים ג'ונג און צופה בתרגיל הצבאי
צילום: AFP, KCNA VIA KNS
מומלצים