שתף קטע נבחר

איך תבחרו את העבודה שהכי מתאימה לכם?

לרשות מחפשי העבודה של היום עומדים מבחר אינסופי של תפקידים, שווקים ואפשרויות. איך תבחרו את התפקיד שהכי מתאים לכם? לפניכם 5 שאלות שעליכם לשאול את עצמכם לפני שתתחילו בחיפוש עבודה

שוק התעסוקה של המאה ה-21 פתוח יותר, דינמי יותר ומגוון יותר מבעבר. התפתחות הטכנולוגיה והשינויים במבנה החברתי העלימו מקצועות מסורתיים והמציאו חדשים תחתיהם, "עבודה מרחוק" החליפה אצל רבים את היציאה לעבודה, והשאיפה למימוש העצמי החליפה את השאיפה לקביעות.

 

 

במציאות של ימינו, עומדים לרשותנו מבחר אינסופי של מקצועות, תחומים, תפקידים, שווקים ואפשרויות פרנסה. עושר ההזדמנויות הזה משחק לטובתנו, ומאפשר לכל אחד ואחת לבחור במקום ובתפקיד המתאים לו ביותר אך גם יוצר הרבה פעמים מתח ואפילו חרדה בתהליך החיפוש ובחשש "לבחור לא נכון".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מידת ההצלחה בעבודה תלויה במידת ההתאמה לתפקיד, לתרבות ולסביבת העבודה של הארגון, ליכולת ליצור קשרי עבודה טובים עם הקולגות והמנהלים, ולעוד עשרות משתנים. לפני שאתם מתחילים לחפש ולמיין הצעות עבודה, כדאי שתקדישו זמן להגדיר לעצמכם מהי העבודה שהכי מתאימה לכם כדי שלא תמצאו את עצמכם מהר מאוד שוב בשוק האבטלה על סעיף חוסר ההתאמה המבלבל.

 

5 שאלות חשובות

כשרצון ויכולת נפגשים, נולדת התאמה. ואם היכולות והכישורים אינם עומדים בקנה אחד עם הרצון, עם "תפקיד החלומות" – תמיד אפשר להשתפר ולא להתפשר. אבל לפני שמתחילים לחפש בחוץ ולמיין הצעות עבודה - מומלץ שתקדישו זמן להגדיר לעצמכם מהי העבודה שמתאימה לכם. הנה רשימת שאלות שתסייע לכם לעשות זאת.

 

1. מה היתרונות שלי? מהי השכלתי, מה הניסיון שלי, ובכלל מי אני ולאיזו עבודה מתאימות התכונות האישיות שלי?

 

2. מה המגבלות שלי? האם אני מוגבל מבחינת מיקום? שעות עבודה? האם יש מגבלות פיסיות שיקשו עלי לתפקד?

 

3. מה הכי חשוב לי בעבודה? האם עבודה בצוות או עבודה עצמאית; האם אני אוהב להיות ראש גדול; האם אני מחפש אפשרויות קידום; מקום יציב וקבוע; נסיעות לחו"ל, או מקום שיכול לפתוח עבורי אפשרויות נוספות.

 

4. מה מקומה של העבודה בחיי? עד כמה אני רוצה לפנות מקום לעיסוקים אחרים: משפחה, חברים, זמן פנוי ללימודים נוספים או לתחביבים.

 

5. מה התמורה שאני מבקש? באיזו רמת שכר אני מוכן להתחיל לעבוד, על אילו תנאים אני מוכן להתפשר ועל אילו לא ?

 

משמצאתם את התשובות והחלטותיך הפנימיות כבר נעשו, הדרך להשגת מטרותיכם תהיה קלה יותר. עכשיו אפשר לעבור לשלב החיפוש החיצוני ולהיעזר בגורמים מקצועיים, מאגרי משרות או הרשת החברתית שסביבכם.

 

הכותבת היא סמנכ"ל לקוחות קטנים ובינוניים בחברת Manpower Israel

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים