שתף קטע נבחר

תאונת הצניחה שהובילה לאפליקציה על חניות נכים

אוהד מייזליש, שנפצע ונזקק לשבעה ניתוחים, גילה כי נהגים רבים מצפצפים על החוקים וחונים בחניות נכים בניגוד לחוק. בשל כך הוא פיתח אפליקציה שבה ניתן לצלם רכב החונה בניגוד לחוק. בסטארט-אפ Capester אומרים כי הצילומים יהיו קבילים בבית משפט

בשנת 2007 נפצע אוהד מייזליש בתאונת צניחה חופשית ומאז חייו השתנו. הוא עבר שבעה ניתוחים בקרסול. בשל מצבו הבריאותי הוא קיבל תג נכה לרכב. אך לצערו גילה שלעתים תכופות נהגים הנוהגים ברכב ללא תג נכה מחנים את רכבם בחניות נכים. ממצב זה נולד הסטארט-אפ Capester והאפליקציה שמאפשרת לדווח על עוולות אזרחיות, בהן חניה לא חוקית בחניות נכים ובעתיד גם על חסימת מדרכות, חסימת מעברי חציה ונתיבי תחבורה, חניה כפולה ועוד. בסטארט-אפ אומרים כי האפליקציה פתרה את הבעיה על ידי הקמת הפלטפורמה הראשונה והיחידה בעולם המוודאת אותנטיות של סרטוני וידאו באופן הקביל בבית משפט.

 

להורדת האפליקצייה למכשירי אנדרואיד  בחינם. בקרוב גם באייפון

 

מייזליש אמר: "אנו חושפים היום את האפליקציה לראשונה, ויוצאים בקריאה חברתית לשינוי המצב הקיים. הפיצוח הטכנולוגי יוצר לראשונה דרך לפתרון קביל משפטית לדיווח אותנטי על עבירות תנועה שבהן כולנו נתקלים מידי יום. האנונימיות של האזרח המדווח נשמרת, ונוכל סוף סוף לייצר מציאות חדשה. מוגבלי הניידות ומשפחותיהם לא יהיו לבדם במאבק הזה, ואני מאמין כי בעתיד נוכל לצמוח לכיוונים נוספים באמצעות הטכנולוגיה שלנו".

 

סרטון הדגמה:

 

 (מתוך האפליקציה)
(מתוך האפליקציה)

 (מתוך האפליקציה)
(מתוך האפליקציה)

 (מתוך האפליקציה)
(מתוך האפליקציה)

 

מייסד ונשיא עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר, הדגיש את חשיבות האפליקציה: "נושא זמינות חניות נכים פנויות לנהגים עם מוגבלות הינו קריטי. לאדם עם מוגבלות שמגיע למקום שבו חניות הנכים תפוסות על ידי עברייני חניות נכים לא קיימת האלטרנטיבה של להחנות רחוק ולהגיע. ולכן עמותת נגישות ישראל חרטה על דגלה להילחם בתופעה ולייצר מצב בו חניות נכים הינם רק לזכאיי תגי חנייה לנכים. עמותת נגישות ישראל מברכת על יוזמת Capester שתסייע רבות להילחם בעברייני חניות נכים". הוא הוסיף כי העמותה תסייע בהפצת האפליקציה בקרב מתנדבים, פעילים, אנשים עם מוגבלות ועוד. "אנו מאמינים כי האפליקציה תסייע בשיפור המצב בישראל", הוא אמר.

 

אז איך האפליקציה עובדת?

בסטארט-אפ הסבירו כי מצלמים סרטון בעזרת אפליקציית Capester באופן אנונימי בלא שנאספים פרטים המזהים את המדווח. הודות לטכנולוגיה חדשנית ומוגנת בבקשת פטנט, מערכת Capester מאמתת את הסרטון ושולחת אותו לרשות הרלוונטית. הרשות בוחנת את הסרטון ומחליטה האם לשלוח דו"ח בדואר לבעל הרכב.

 

מיקומה המדוייק של העבירה מדווח באמצעות שימוש ב-Gps וטכנולוגיות נוספות. הסרטונים יועברו לרשויות המקומיות לפי הגדרות העיריות. ב-Capester הדגישו כי הסרטונים שעולים למערכת עוברים תהליכי מיון אוטומטיים וידניים (הקובעים איזה סרטונים להעביר ואיזה סרטונים לפסול). המערכת הטכנולוגית של האפליקציה תוכננה יחד עם עורכי דין מומחים לטכנולוגיה בהתאמה לצרכים משפטיים. כך יצרו פתרון ומצב בו סרטוני וידאו שמצולמים במערכת יהיו קבילים בבית משפט ללא צורך בעדות המצלם.



 מייסדי Capester (מימין לשמאל) שלומי מטיכן, אוהד מייזליש ועוד דותן המר (צילום: יניב כהן) (צילום: יניב כהן)
מייסדי Capester (מימין לשמאל) שלומי מטיכן, אוהד מייזליש ועוד דותן המר(צילום: יניב כהן)

 

בסטארט-אפ הוסיפו כי המערכת הטכנולוגית של האפליקציה תוכננה יחד עם

 עורכי דין מומחים לטכנולוגיה בהתאמה לצרכים משפטיים. כך יצרו פתרון ומצב בו סרטוני וידאו שמצולמים במערכת יהיו קבילים בבית משפט ללא צורך בעדות המצלם.

 

הסטארט-אפ הוקם על ידי היזמים: אוהד מייזליש, שלומי מטיכן ודותן המר, והמשקיעים הראשונים בו הן קבוצת BRM ו-OurCrowd First. פעילות הסטארט-אפ החלה באמצע שנת 2014, החברה הוקמה רשמית בתחילת 2015 וכיום עובדים במשרדי החברה בפתח תקוה כ-10 עובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך האפליקציה
מתוך האפליקציה
מתוך האפליקציה
צילום: יניב כהן
אוהד מייזליש
צילום: יניב כהן
מומלצים