שתף קטע נבחר

משבר חריף: איטליה מחזירה השגריר ממצרים

לרומא נגמרה הסבלנות בעקבות מה שהולך ומסתמן כניסיון טיוח של הרצח האכזרי של הסטודנט האיטלקי ג'וליו רג'ני בקהיר. החוקרים המצרים נותנים גירסאות סותרות ומעלימים מידע - והחשד הוא כי כוחות הביטחון עצמם הם שעינו אותו למוות והשחיתו את גופתו. אינטרסים כלכליים ופוליטיים בסכנה

איטליה החזירה בסוף השבוע את השגריר שלה ממצרים להתייעצויות, אחרי שחקירת כוחות הביטחון המצריים סביב רציחתו האכזרית של הסטודנט האיטלקי ג'וליו רג'ני לא העלתה ראיות מספקות שיאפשרו לפתור את התעלומה. משרד החוץ האיטלקי מסר כי השגריר מאוריציו מסארי נקרא לחזור לרומא להתייעצויות דחופות "כדי להחליט איזה צעד על איטליה לנקוט כדי לוודא שהאמת על רציחתו האכזרית של רג'ני תתגלה".

 

נציגים של שלטונות מצרים נפגשו שלשום ואתמול עם נציגי התביעה האיטלקית והעבירו להם חלק מהראיות שאיטליה ביקשה, אבל לא את כולן. בהודעה שפרסמה התביעה האיטלקית נמסר כי החוקרים המצרים עדיין לא העבירו למשל לאיטליה פרטים מעמודי הרשת הסלולרית שדרכם עברה תקשורת אל הטלפון הסלולרי של רג'ני וממנו.

תובעים לעשות צדק עבור ג'וליו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תובעים לעשות צדק עבור ג'וליו(צילום: EPA)

רג'ני, בן 28, נעלם מרחובות קהיר ב-25 בינואר. גופתו התגלתה ב-3 בפברואר בתעלה בפרברי קהיר כשעליה סימני התעללות קשים. בשבוע שעבר סיפרה אמו של רג'ני שגופתו של בנה הושחתה כל כך, עד שהיא הצליחה לזהות אותו רק לפי קצה אפו. ארגוני זכויות אדם טענו כי העינויים מצביעים על כך שהוא נרצח על-ידי כוחות הביטחון המצריים – טענה שמצרים דחתה שוב ושוב.

 

ראש ממשלת איטליה, מתיאו רנצי, אמר אתמול לכתבים כי הפגישות של התובעים האיטלקים עם הגורמים המצרים הרשמיים השבוע היו מאכזבות. גורמים רשמיים באיטליה הדגישו בבוז כי החוקרים המצרים סיפקו גירסאות שונות בנוגע למותו של רג'ני, כולל אחת שבה טענו בתחילה שהוא נהרג בתאונת דרכים. בחודש שעבר אמרה משטרת מצרים כי חפציו של רג'ני, כולל דרכונו, נמצאו ברשות כנופיית גנבים שנהרגו בקרב יריות עם המשטרה המצרית, אבל החוקרים באיטליה שללו במהרה גם את הסיפור הזה של המצרים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

החזרת השגריר אתמול צפויה להחריף את המתיחות בין שתי המדינות, וזו מכה למאמצים הדיפלומטיים שהוביל רנצי להפוך את

איטליה לשותפה האירופית העיקרית של מצרים. בפגישתו עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ברומא ב-2014, הציע רנצי שאיטליה תשמש עבור מצרים גשר לאירופה. הוא אמר כי שתי המדינות שותפות אסטרטגיות בים התיכון במסגרת המלחמה בחמושים האיסלאמיסטים ובהברחת בני אדם. לאיטליה יש גם אינטרסים כלכליים רבים במצרים, כולל שדה גז גדול שאותו מפתחת חברת קידוחי הגז הממשלתית האיטלקית ENI.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ג'וליו רג'ני. האם התקשתה לזהות את הגופה
צילום: EPA
מומלצים