שתף קטע נבחר

רוצים להתגרש, חרדים מהמצב הכלכלי

"איך אפרנס שני בתים? איך אסתדר עם המזונות, הרי כבר היום אנחנו בקושי סוגרים את החודש". אין ספק שכשזה מגיע להחלטה הכל כך קריטית להתגרש, יש לא מעט שיקולים כלכליים שעלולים להפריע לכם בדרך. אבל אם כבר התגבשה בכם ההחלטה, חשוב שתלכו איתה ללא פחד/ ייעוץ

כבר שנתיים שאתם לא ממש מדברים. אחרי עשור של נישואין ושלושה ילדים, שכחתם מאיפה הכל התחיל. לפני שנתיים דיברתם על זה, על כמה שהתרחקתם. ניסיתם ללכת לייעוץ זוגי, אבל זה כבר ברור לכם, אתם לא שם. נוח לחיות ביחד, נוח לכלכל בית ביחד ולגדל ילדים ביחד. אבל אתם לא מאושרים.

 

הסביבה אומרת לכם להישאר יחד "בשביל הילדים", אבל אתם יודעים עמוק בתוככם שבשביל הילדים כדאי שגם אתם תהיו מאושרים. החששות כבדים, הסביבה לא תומכת. אתם לבד בהחלטה, ומעל הכל מעופף לו ענן החרדה הכלכלי. "איך אפרנס שני בתים? איך אסתדר עם המזונות, הרי כבר היום אנחנו בקושי סוגרים את החודש". אבל האמת היא שאת ההחלטה עמוק בתוככם כבר קבלתם. עכשיו צריך לסלק את עננת הפחד הכלכלי. איך עושים את זה? תמשיכו לקרוא.

 

1. השלמה עם ההחלטה

זוכרים את היום שבו חשבתם לראשונה שזה נגמר, שזה לא הולך לשום מקום? נסו להיזכר מה הוביל אתכם למקום הזה. החזרה למקום ההוא יכולה להוביל אתכם לאחד משני מקומות: הראשון, ספק בפרידה ורצון אמיתי לתקן, והמקום השני הוא השלמה מלאה עם החלטתכם. זה גם המקום שחשוב להיות בו. זה המקום שלרעשי רקע אין משקל ושום דבר לא יכול להזיז אתכם מההחלטה.

 

2. לסנן את הרעש

כשאנחנו מקבלים החלטה כל כך משמעותית בחיינו, ברור שלא נרצה שאף אחד יערער עליה, כשאנו לגמרי שלמים איתה. דווקא אז, מטח של דעות וסיפורי אימים על גירושין מגיע לכיווננו. חשוב להקשיב לעצמנו ולדעת לסנן את שלא רלוונטי להחלטתנו.

אם ההחלטה כבר התקבלה, לכו איתה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אם ההחלטה כבר התקבלה, לכו איתה(צילום: Shutterstock)
 

3. הכבוד הראוי

כרגע עוד מוקדם לערב את הילדים. אל תערבו אותם בטרם קבלתם החלטה שלמה עם עצמכם וביניכם. אבל כן ערבו ושתפו אותם ברגע שתקבלו החלטה. הם הרי מרגישים ויודעים, אז תנו להם את הכבוד הראוי להם כחלק בלתי נפרד מהבית ומההתמודדות עם הפרידה.

 

4. רעש כלכלי

רעש הרקע שנותר לנקות בשלב זה הוא רעש רקע כלכלי. הרי עם כל השאר כבר השלמתם וברגע שהפתרונות הכלכליים יהיו לכם מול העיניים, כבר לא יהיה מה שיעצור אתכם בדרך אל האושר.

 

5. הדברים החשובים באמת

אחד החששות הכבדים שצפים לנו הוא השמירה על רמת החיים. אבל האם אי פעם עצרתם לשאול מהי רמת חיים עבורי? רמת החיים שבה אתם רגילים לחיות, היא לאו דווקא כזו המותאמת לכם. יתכן שאתם רוצים יותר, ויתכן שתהיו מאושרים גם בהרבה פחות. מה שבטוח הוא שעליכם להבין מהי רמת החיים שאותה אתם מבקשים להשיג על מנת שתהיו מאושרים. לא הסביבה, לא מה שהנורמה מכתיבה, אלא מה הם הדברים החשובים לכם באמת. יכול להיות שזוהי לא הדירה הגדולה שחשובה, אלא דווקא מגורים בדירה קטנה יותר ונופש פעמיים בשנה, הם שיעשו אתכם הרבה יותר מאושרים.

 

6. עצרו את ההוצאות

אנחנו עדיין חיים ביחד ויש לנו מלא תוכניות משותפות. אנחנו מתכננים לקראת פסח להחליף את הסלון. בקיץ נופש עם הילדים. דברנו על החלפת הרכב ומה בדבר המקרר שכל הזמן מתקלקל? אתם לא יודעים עוד כמה זמן תישארו במבנה המשפחתי הזה. אתם הרי רוצים משהו אחר. אז כרגע עצרו את כל ההוצאות. אל תכנסו לחובות משותפים שיתכן שעוד מספר חודשים, תצטרכו להתמודד איתם לבד.

נסו להגיע למקום נקי מהתחייבויות משותפות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
נסו להגיע למקום נקי מהתחייבויות משותפות(צילום: Shutterstock)
 

7. מיפוי ההתחייבויות

יש לכם חובות ישנים, הלוואות שאתם עדיין משלמים על הרכב שקניתם לפני 3 שנים. הלוואות שנגררות מהשיפוץ האחרון. תשלומים של המנגל שקניתם בקיץ שעבר. תתחילו למפות את ההתחייבויות. מה הן? כמה הן? מתי הן צפויות להיגמר. כדאי לפתוח דף חדש ממקום נקי מהתחייבויות משותפות.

 

8. נכסים והחלטות

במידה ויש לכם נכס משותף. תתחילו לחשוב על מי יישאר לגור בבית? האם נכון לכם להחזיק נכס משותף? סוגיית הנכס המשותף, היא סוגיה משמעותית. יתכן כי כלכלית יותר נכון להחזיק בנכס ולהשכיר אותו, אך צריך לקחת בחשבון כי צריך לדאוג לשוכרים ולחלוקת השכירות ביניכם לתיקונים ואחזקת הבית. גם את העיסוק המשותף בנכס צריך לקחת בחשבון, שכן אינכם רוצים לריב על כספים לאחר הגירושין.

 

9. שאלה שחייבים לשאול

שאלת האמון, אותה יש לשאול, לא נעימה ככל שתהיה: האם אתם באמת יודעים הכל?

האם אתם מכירים את כל הנכסים שלכם? אולי יש אדמות, משרדים, חנויות, בתים, יאכטות, מכוניות ונכסים אחרים שייתכן שלא הובאו לידיעתכם? לנכסים אלו יכולה להיות משמעות כלכלית משמעותית שיכולה להפיג את כל חששותיכם הכלכליות בין רגע.

 

10. לכו עם ההיגיון

נסו, ככל שניתן, לתת להגיון לעבוד וללב לנוח. גם הגעה להחלטה מהמקום השלם ביותר, לא תמיד מצליחה למנוע את התחושות הקשות הנלוות להליך גירושין. החלטתם להתגרש? הסרתם את החששות הנלווים לתהליך? מעתה, היו מחושבים וחדורי מטרה. חשיבה רציונאלית היא שתחסוך לכם כספים רבים ומאבקים מיותרים.

 

ברגע שהחלטת הפרידה ניטעת בנו, חשוב לנקוט במספר מהלכים - הן חברתיים והן אישיים, על מנת לוודא שהגירושין הם הפתרון הנכון. בחינת הנכסים, ההתחייבויות והמצב הרצוי, יביאו אותנו אל האושר המחודש, אליו אנו מכוונים מלכתחילה.

 

בהצלחה!

 

נעמה ויסבורט היא יועצת כלכלית מומחית לייעוץ כלכלי לגירושין. מנכ"לית נעמה המרכז לכלכלה אישית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
נסו לנקות את הרעשים והתמקדו בעיקר
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים