שתף קטע נבחר

לאיזה שדה תעופה טסים הכי הרבה ישראלים?

למרות המשבר המתמשך בין טורקיה לישראל, שדה התעופה באיסטנבול הוא היעד מספר 1 לטיסות מנתב"ג - אך בעיקר לטיסות המשך. אילו שדות בהמשך הרשימה ואיזו חברה מזנקת?

נמל התעופה של איסטנבול היה היעד הפעיל ביותר בטיסות מישראל ברבעון הראשון של 2016. על אף היחסים הקרים בין ישראל לטורקיה, תנועת הנוסעים בין שתי המדינות ממשיכה להציג גידולים משמעותיים.

 

הדוח הרבעוני של רשות שדות התעופה מלמד כי נמל התעופה של איסטנבול (אטאטורק) היה היעד אליו וממנו טסו 183,464 נוסעים במהלך הרבעון הראשון של השנה, נתון המציג גידול של 27.3% בהשוואה לרבעון הראשון של 2015. גם נמל התעופה השני של איסטנבול, סביחה, הציג גידול ברבעון הראשון של השנה (10.3%) וביחד טסו בין תל אביב לאיסטנבול 261 אלף נוסעים ברבעון הראשון 2016. עם זאת חייבים לציין כי קרוב ל-90 אחוזים מהנוסעים לאיסטנבול הם נוסעי מעבר שממשיכים בטיסות למזרח הרחוק, אירופה וצפון אמריקה.

מטוסי טורקיש איירליינס ופגסוס בשדה התעופה אטאטורק (צילום: עמית קוטלר) (צילום: עמית קוטלר)
מטוסי טורקיש איירליינס ופגסוס בשדה התעופה אטאטורק(צילום: עמית קוטלר)

מספר הטסים בקו בין תל אביב לשדה התעופה קנדי בניו יורק, היה נמוך בכ-25 אלף ממספר הטסים לאיסטנבול, אבל יחד עם הנתונים של נמל התעופה ניוארק שבניו ג'רזי, בקו בין תל אביב לנמלי התעופה של ניו יורק טסו ברבעון הראשון של 2016 כ-272 אלף נוסעים, גידול של כארבעה אחוזים בהשוואה לנתוני הרבעון הראשון של 2015.

 

דוח רשות שדות התעופה מגלה עוד כי ברבעון הראשון של השנה חל גידול של 147% במספר הטסים בין תל אביב לאנטליה, היעד שהיה בעבר הפופולרי ביותר בקרב הציבור היהודי. יתרה מכך, בחודש מרץ מספר הטסים לאנטליה היה גבוה בכ-179 אחוזים בהשוואה למרץ 2015. נתונים של סוכני הנסיעות מלמדים עם זאת, כי מרביתם של הנוסעים לאנטליה הם בני מיעוטים שניצלו את חופשת בתי הספר במיגזר הערבי כדי לצאת לחופשה בקלאבים של טורקיה.

 

נתון נוסף הקשור לטורקיה מגלה כי חברת טורקיש איירליינס, שניצבת במקום הראשון בפעילות בנתב"ג מבין חברות התעופה הזרות, הגדילה גם ברבעון הנוכחי את פעילותה. טורקיש הטיסה כ-201 אלף נוסעים והציגה גידול של 24.5% בהשוואה לחודשים ינואר-מרץ 2015. גם חברת התעופה השנייה בגודלה בטורקיה, פגסוס, רשמה גידול משמעותי של כ-16.5% אחוזים והטיסה ברבעון הראשון של השנה מעל 61 אלף נוסעים.

 

ואילו חברות הן הפעילות ביותר?

מהדוח של רשות שדות התעופה עולה כי ברבעון הראשון של השנה הטיסה חברת אל על מעל מיליון נוסעים, הציגה גידול של 9.55% והגדילה את נתח השוק שלה ל-35.4%. אחריה ניצבות טורקיש איירליינס עם כ-201 אלף נוסעים, חברת איזיג'ט עם כ-170 אלף נוסעים וגידול של 21%, אירופלוט הרוסית שהתברגה למקום הרביעי עם גידול של 26%, שחלקו נובע מפשיטת הרגל של חברת טרנסאירו.

איזיג'ט. גידול של 21% (צילום: easyJet) (צילום: easyJet)
איזיג'ט. גידול של 21%(צילום: easyJet)
 

חברת לופטהנזה ניצבת מקום אחד אחריה עם כ-107 אלף נוסעים וגידול ש-14 אחוזים ואחריה אליטליה (94 אלף נוסעים וגידול של כ-26.6%), יונייטד איירליינס עם כ-87.5 אלף נוסעים וללא גידול, אוקראיניאן אינטרנשיונל עם 82.5 אלף נוסעים וגידול של 20 אחוזים ובמקום העשירי ניצבת חברת וויזאייר עם כ-81 אלף נוסעים וגידול של 15.5 אחוזים.

אל על. יותר ממיליון נוסעים ברבעון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל על. יותר ממיליון נוסעים ברבעון(צילום: shutterstock)
 

בסך הכל ברבעון הראשון של השנה עברו בנתבג 3,005,354 נוסעים, נתון המייצג גידול של שמונה אחוזים בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2015. אף שהדוח אינו מבדיל בין ישראלים לתיירים, הרי מי שתרמו לגידול הם הנוסעים הישראלים, שכן נתוני התיירות הנכנסת עדיין לא מצביעים על גידול ראוי לאיזכור. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית קוטלר
השדה באיסטנבול
צילום: עמית קוטלר
מומלצים