שתף קטע נבחר

העולים הקימו ארגון: "המדינה לא מתמודדת, נפעיל את תוכניות הקליטה"

לאחר שנואשו מהרשויות, העולים מכריזים על הקמת ארגון שיפעיל באופן עצמאי את תוכניות הקליטה. בתוכנית: אירוח בחגים, אימוץ עולים על ידי ישראלים, תמיכה נפשית, ייעוץ משפטי ועוד: "אתם לא מאמינים כמה עולים מגיעים לפה עם חלום גדול, ועוזבים מתוסכלים כעבור כמה חודשים"

לאחר שהבינו כי לא תצמח להם ישועה ממוסדות המדינה, הכריזו העולים החדשים על הקמת ארגון שיפעיל באופן עצמאי את תוכניות הקליטה, וינסה לצמצם את תנועת החזרה לארצות המוצא עקב קשיי ביורוקרטיה. הארגון, Keep Olim סיים את סבב גיוס הכספים הראשון בסך כ-50 אלף דולר תרומות. היזמים קיוו אמנם לאסוף סכום כפול, אך ייצאו לדרך עם מה שנאסף, ויקוו לגייס תרומות נוספות במהלך הדרך.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

הרב הראשי מגיע ל-ynet. יש לכם שאלות לפסח? זה המקום לשאול את הרב

 

כפי שפורסם ב-ynet, ביורוקרטיה מסובכת, חוזי שכירות דרקוניים ואף מעשי נוכלות הם מקצת המכשולים העומדים בין העולים החדשים - לקליטה מוצלחת. חברי הארגון החליטו לצאת לדרך עצמאית לאחר שנואשו לחכות לתשובות (או תמיכה) ממשרדי הממשלה. בקמפיין שעלה באתר גיוס ההמונים jewcer תמכו מאות אנשים, רובם בסכומים קטנים, אך נרשמה גם תרומה אחת משמעותית של 100 אלף שקל שהתקבלה מתורם אנונימי.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

  • כבר מכרתם את החמץ? היכנסו ומכרו בקלות ובמהירות

     

    ליעמי לורנס, האיש הבולט מאחורי הפרויקט ומי שהקים את קבוצת הפייסבוק Keep Olim In Israel שבה 20 אלף עולים מתוסכלים – מספר כי בעקבות הקמפיין קיבל שלל תגובות, כולל ממשרדי ממשלה, חברי כנסת והסוכנות היהודית, אך לא נוצר משהו ממשי. 
     


  • "באים עם חלום גדול, עוזבים מתוסכלים אחרי כמה חודשים". אילוסטרציה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
    "באים עם חלום גדול, עוזבים מתוסכלים אחרי כמה חודשים". אילוסטרציה(צילום: גיל יוחנן)

     

    "הייתה תמיכה בעל-פה והבנה לגבי הצרכים של עולים חדשים, אבל איש לא הרים את הכפפה לפעילות בפועל", הוא אומר, "לכן, אנחנו נעשה את זה בעצמנו. אני מוכן כמובן להיפגש עם כל אחד שרוצה לעזור לעולים חדשים, אבל הזמן עובר, יש עולים שעוזבים את ישראל, ואין לנו אפשרות יותר לחכות שמישהו יעשה משהו. אז אנחנו נהיה המישהו הזה".

     

    אמץ עולה לפסח

    הפרויקט הכי רלוונטי שהושק בימים אלה ממש, הוא "אמץ עולה לפסח". "אני רוצה שישראלים יפתחו את

    צפו:
    טועמים ג'חנון בפעם הראשונה / ynet
    איך אוכלים את זה? סטודנטים יהודים מרחבי העולם נפגשו לראשונה עם מאכלי עדות, והתבקשו לחוות דעה על הטעם, לנסות לנחש מאיזו עדה הנשנוש – ומה יש בו. התוצאה: משעשעת. מומלץ לצפות על בטן מלאה
    לכתבה המלאה

    דלת ביתם לפסח, ויארחו עולים חדשים בחג", לורנס אמר. "אנחנו נעשה את ההתאמות לפי גיל, יישוב, רמת דתיות - ונתאים בין אורחים למארחים. החג זה הזמן שבו העולים הכי מתגעגעים למשפחות שלהם, ואני רוצה שהישראלים יתנו להם את התמיכה הזאת".

     

    לורנס מספר כי "אחרי החג נשיק את תוכנית הדגל שלנו – קבוצות תמיכה נפשיות לעולים. נפתח סדנאות להתמודדות עם הבעיות, ונמצא דרכים לפתרונות - הן פרקטיים והן נפשיים. הם יצטרכו להתמודד עם השאלה למה הם בעצם באו לפה, ולמצוא דרך התשובה את העוצמות כדי להתמודד, להישאר ולהצליח. יהיו לנו גם מפגשי תמיכה של אחד-על-אחד, ובהמשך קו חם לתמיכה נפשית בשפות שונות".

     

    פרויקט אחר שכבר יצא לדרך, הוא "אמץ עולה", במסגרתו תוצמד לכל עולה משפחה ישראלית, שתלווה אותו מרגע הירידה מהמטוס. "הם יהיו המשפחה המאמצת שלו, ויתנו לו את כל התמיכה שהוא צריך, לפחות לחודשים הראשונים".

     

    החלום ושברו

    פרויקטים מתוכננים נוספים: תמיכה משפטית בעיקר בחוזי שכירות, עבודה וזכויות סוציאליות; ביקור עולים



    המאושפזים בבתי חולים או מרותקים לביתם - ואולפנים ללימוד עברית עם התאמות לצרכים השונים וליכולות של כל עולה.

     

    "אנחנו נהיה קבוצת פוסט-עלייה, שתיתן תמיכה אמיתית לעולים החדשים כדי שלא יעזבו את המדינה. אתם לא מאמינים כמה עולים מגיעים לפה עם חלום גדול, ועוזבים מתוסכלים כעבור כמה חודשים. אם המדינה לא יכולה לספק את הפתרונות, אנחנו נעשה את זה בעצמנו. אנחנו בונים הכל מאפס. אין לנו משרדים, ואנחנו עובדים מתוך הדירה שלי, אבל יש פה הרגשת חלוציות אמיתית כי זה משהו שלא נעשה בעבר".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים