שתף קטע נבחר

מצליחים לעבוד כשהילדים באים איתכם לעבודה?

חופשת פסח החלה וצריך למצוא פתרונות תעסוקה לילדים. יש הורים שפשוט מביאים אותם לעבודה אבל האם הם באמת מצליחים לעבוד? ומה עם הסובבים להם? כולנו משפחה - גרסת ההורים העובדים

חופשת פסח של הילדים כבר החלה, וההורים עוד עמוק בעבודה. כל משפחה מנסה להסתדר בעזרת קייטנה, בייביסיטר, סבתא או שכנות ולפעמים ההורים גם לוקחים את הילדים לעבודה, מתוך רצון שהם יעשו יום כיף עם אמא או אבא או סתם כי אין ברירה. כמה אתם באמת מצליחים לעבוד כשהם אתכם ועד כמה זה מפריע לקולגות מהמשרד? יצאנו לבדוק.

 

"אמא, אני רעבה"

"הדבר שרוני הכי אוהבת הוא לבוא אלי לעבודה", אומרת מאיה הופמן, מנהלת מערך הייעוץ והמכירות במכללה למנהל ואמא לרוני בת 6.5, אורי בן 4.5 ויוני בן שנתיים. "היא כבר הפכה לבת בית אצלנו, מכירה את כולם, יושבת בדלפק קבלה ומעדכנת אותי לגבי הלו"ז שלי. היא מגיעה בעיקר בחופשים. למשל עכשיו, בחופשת פסח, סיכמנו שהשבוע היא תהיה בצהרון ומשבוע הבא תתחיל לבוא איתי לעבודה. היא מאוד מצפה לזה".

 

- היא מפריעה לך כשאת עובדת?

"האמת שלא. לפעמים יש ימים שהיא משגעת אותי – זה מתחיל בשירותים, ואז 'אמא תקני לי בורקס', 'אמא בואי נלך לבית קפה', אבל למזלי נשים שעובדות איתי לוקחות אותה איתן, אז זה מקל עלי".

 

מאיה הופמן: "הילדה אוהבת לבוא לעבודה שלי" ( )
מאיה הופמן: "הילדה אוהבת לבוא לעבודה שלי"

- רוני מחזיקה מעמד כל היום במשרד?

לחלוטין. בדרך כלל קשה לה לקום בבוקר כדי ללכת לגן, לעומת זאת, כשהיא יודעת שהיא באה איתי, היא מתעוררת מוקדם ובהתרגשות רבה, מתלבשת בשמחה, בוחרת את השמלה הכי יפה. בסוף היום לפעמים היא עצובה שכבר צריך לחזור הביתה.

 

- יש ימים שאת מוותרת על הגן ולוקחת אותה איתך לעבודה?

לפעמים היא קמה בבוקר ומספרת לי שיש לה כאבי בטן עזים. שתינו יודעות שזו המצאה וכמובן הכול עובר מיד ברגע שהיא מבינה שאני לוקחת אותה איתי. אני חייבת להודות שאני מרשה את זה לעצמי רק כי זה גן חובה, שנה הבאה, כשתהיה בכיתה א' ברור שלא ארשה לה דברים כאלה".


- ומה איתך? את נהנית מזה שרוני באה איתך?

אני נהנית מאוד! קודם כל, לא משעמם לי בדרך, כי אנחנו כל הזמן מדברות. גם בערב, כשהיא חוזרת, היא מאוד עייפה ומרגישה שעבדה קשה. לפעמים כשהסבתא רוצה לבוא לשמור עליה, היא מסבירה לה שהיא צריכה ללכת לעבודה עם אמא".

 

- יש ימים שאת מביאה לעבודה את שלושתם?

לא, זה כבר שייך לאקסטרים. אנחנו עושים חלוקה – אני לוקחת את רוני, ערן, בעלי, לוקח את אורי, ואת יוני משאירים אצל ההורים שלי".

 

"לדחוף לילד דף נייר ולבקש ממנו לחכות"

רוני רולוף-לבנה (בת 32) אמא לבן שנה, מומחית למדיה חברתית, לא מתלהבת מהרעיון שהילדים יסתובבו במשרד. "אי אפשר באמת להתרכז בעבודה. עוד מעט הוא יגדל ויתחיל ללכת ולהתרוצץ, אז זה בכלל יהפוך לבלתי אפשרי. ונגיד, אם אני אקח אותו איתי, הוא יחפש תעסוקה כשאני בדיוק אהיה באמצע משהו? אז אצטרך לדחוף לו דף נייר ולבקש ממנו לחכות".

 

רוני רולוף-לבנה: "מעדיפה שהוא יהנה עם הבייביסיטר" ( )
רוני רולוף-לבנה: "מעדיפה שהוא יהנה עם הבייביסיטר"

- היית נשארת במשרד יותר זמן אם היית מביאה אותו איתך?

"ברור, כי דעתי תמיד הייתה מוסחת. יום ביומו אני משלבת את העבודה והטיפול בו ומשתדלת לעשות זאת בדרך היעילה יותר. בכל שעה של יום יש לי סדר עדיפויות אחר, כמובן שצריך לאזן ואסור להזניח את אחד הצדדים, בין אם זה תינוק בן שנה או הקריירה שלי. אני מעדיפה לעבוד בצורה אפקטיבית יותר, בזמן שהוא נהנה עם הבייביסיטר".

 

מתרוצצים במסדרנות

"אני מתנגד בכל תוקף להבאת ילדים לעבודה", אומר מתן אליהוא, רווק בן 24. "ילדים שמסתובבים בין הרגליים מוציאים את הסובבים מהריכוז, לא משנה אם אתה עובד זוטר או הבוס. אין בעיה עם ילדים שמגיעים עם ההורים למשרד, אלא אם הם היו מתרוצצים במסדרונות, וזה מה שהם עושים רוב היום. אולי אם מדובר בילד בוגר, זה עוד איכשהו נסבל. אבל להורים יש נטיה להביא דווקא את הילדים הקטנים, אולי כדי לחסוך בייביסיטר, כי את הגדולים אפשר במילא להשאיר בבית לבד".

 

מתן אליהוא: "להורים יש נטייה לחסוך על בייביסיטר" (צילום: אסרף אלה )
מתן אליהוא: "להורים יש נטייה לחסוך על בייביסיטר"(צילום: אסרף אלה )

- למה זה כל כל מפריע לך?

"עכשיו אני לומד שלושה ימים בשבוע. יש לנו סטודנטים רבים שמגיעים ללימודים עם ילדים. בגדול, אני חושבת שזה לא מזיק, אבל אני עדיין מתנגד. זה מסיח את הדעת של המרצים שצריכים להעביר את השיעור. כל פעם יש איזו הפרעה - 'איזה חמוד הוא, הוא התעורר'. אני לא שופט, כי לפעמים מכוח החיים זה המצב. אבל ברגע שזה הופך ל'הבא את הילד שלך לעבודה ותשוויץ בזה' זה גדול עלי. פעם מישהי הביאה לעבודה את השלישיה שלה! בקיצור, גדול עלי".

 

מקום העבודה הוא הבית, באמת?

"מקומות עבודה קצת נקרעים בסוגיה הזאת", אומרת מאיה רענן, מנהלת משאבי אנוש. "מצד אחד, האפשרות להביא ילדים לעבודה בחופשים מאפשרת להורים שלווה וידיעה שהם לא צריכים לתמרן בייביסיטר/עוד ימי חופשה/סבא-סבתא. זה גם מעביר מסר משפחתי ביתי לעובד - תראה במקום העבודה את הבית השני שלך'.

 

"מצד שני זה גם יכול להעביר מסר הפוך - אנחנו לא מאפשרים ימי חופשה מספקים ואתה נאלץ להביא לפה ילדים. בנוסף, ילדים מפריעים בעבודה. מקום העבודה נקרע בין הרצון שהעובד יהיה רגוע, בידיעה שהילדים בסביבה, ובין הידיעה שהעבודה תהיה פחות יעילה (גם של העובד וגם של שאר העובדים). חוץ מזה, צריך לחשוב באמת על אנשים שאין להם ילדים ושזה מפריע להם.

 

יש רצון להפוך את סביבת העבודה למיטבית עבור העובדים ולכזו שמאפשרת גם יעילות אבל גם מקום חם ונוח. זו החלטה שכל מנהל צריך לקחת ולהבין איפה הוא עומד בענין הזה. הרבה מקומות עבודה פותרים את הדילמה בזה שהם מארגנים הפעלות לילדים, סוג של קייטנה ואז הילדים מרוכזים במקום אחד, עם מפעילים והעובדים פנויים לעבודה".






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אמא, בואי נעשה סיבוב במשרד"
צילום: shutterstock
מומלצים