שתף קטע נבחר

הפרלמנט של ג'סי כהן

הם באים מרקעים שונים, לא תמיד מקבלים את העידוד לו הם זקוקים כדי להתקדם בחיים, אבל יש להם מקום אחד שבו הם מרגישים בטוחים - בית הספר, בו שם מציעים להם לימודים חווייתיים בחדרי בילוש, פעילויות אמנותיות ואפילו פרלמנט של מורים-תלמידים שנועד לנהל דו-שיח יומיומי - יצאנו לבקר בביה"ס הדמוקרטי "יחד" שבשכונת ג'סי כהן, שם תקווה היא לא רק מילה

בשכונת ג'סי כהן בעיר חולון יש בית ספר מיוחד לגילאי גן ועד כיתה ט' שנקרא "בית הספר הדמוקרטי יחד" ובו לומדים 260 תלמידים. ביה"ס מורכב מאוכלוסיה מגוונת ועבר שינויים רבים במרוצת השנים עד הפיכתו לבית ספר דמוקרטי, במלוא מובן המילה - התלמידים לוקחים חלק בהחלטות הבית ספריות ואפילו קובעים איזה עונשים יוטלו עליהם - יצאנו לבקר במקום הכי שמח בחולון. צפו:

 

 

בית הספר מאפשר דיאלוג מתמשך בין ילדים למבוגרים ובין ילדים לבני גילם. למשל, אם מתרחשת קטטה הכוללת אלימות מילולית או פיזית, "שני הצדדים" יושבים יחד עם מבוגר ומחליטים יחד מה יהיה העונש אותו יישא מי שהשתתף בקטטה.

 

הילדים מבינים שיש להם יכולת לשלוט על העונש וכך גם על ההתנהגות שלהם, התנהגות שתשפיע על המשך חייהם באופן ניכר. ביה"ס נותן להם כלים להיות ביקורתיים כלפי עצמם וכן להיות מוכנים לחיים בהמשך כאזרחים ביקורתיים המשפיעים על סביבתם וערים לעוולות או קיפוח.

 

המטרה היא לעודד את הילדים, בדרך אחרת, להבין כמה הלימודים והצלחה במסגרת זו משמעותית עבור המשך חייהם, בשל הרקע ממנו כל אחד מהם מגיע, ולפיכך מתקיימות מגוון פעילויות, דוגמת: פרלמנט בית ספרי, ועדות המקדמות את החיים המשותפים בביה"ס, ולילדים מתאפשר להתנסות בקהילה דמוקרטית.

מה לומדים ב"גרוויטי פולס"? ()
מה לומדים ב"גרוויטי פולס"?
 

צוות בית הספר כולל אנשי חינוך צעירים, בוגרי תכנית "חלוץ חינוכי" של המכון לחינוך דמוקרטי ובוגרי בית הספר למנהיגות חינוכית - מנדל (ביניהם בכירה בצ'ק פוינט לשעבר שעשתה הסבה, חוקרת מוח ועוד), לצד מורים וותיקים. הצוות לומד ומשתלם, ומיישם תכניות לימודים המותאמות לשטח - לקידום התלמידים להישגים גבוהים תוך חיזוק השפה העברית שלרובם אינה השפה המדוברת .

 

בעיני המורים והמנהלת העיקר הוא בעצם איזה בחירות עושה הילד. הוא יכול לבחור אם הוא לומד ומה לומד ואם להגיע לבית הספר והשאלה היא מה ילדים בוחרים לעשות והתוצאה ממש מרשימה- הילדים בוחרים ללמוד למרות הקשיים הרבים שהם חווים.

 

התלמידים מתארים את ביה"ס כבית, מקום שבו הם מרגישים בטוחים, שבו הם יכולים לומר את שעל לבם בלי לחשוש, להגיע מדי יום ולהכיר אנשים חדשים וגם לפתח בעצמם את היכולות שלהם בעזרת מורים שבעצמם לומדים להתפתח - מה שנקרא, שיעור לחיים, הן אצל התלמידים והן אצל המורים.

 

* פרויקט "המורה של המדינה" שם לו למטרה להוקיר ולהודות למורים הנפלאים שמלווים את כולנו כל החיים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לומדים בריקודים
יושבים בפרלמנט
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים