שתף קטע נבחר

שיתוף פעולה סטטיסטי בין ישראל לדנמרק

אחת המטרות במיזם היא לקדם בישראל תשתית לתיאום סטטיסטי של כל המשרדים הממשלתיים והגופים הרשמיים, בהתאם לסטנדרטים הבין-לאומיים, בדומה לתקנון להתנהלות סטטיסטית הנהוג באירופה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והלשכה הסטטיסטית של דנמרק השיקו היום (ה') בירושלים את מיזם התאומות (Twinning) ביניהן, במימון האיחוד האירופי. מטרת המיזם, שיימשך שנתיים, היא קידום א021+יכות הסטטיסטיקה הרשמית בישראל.

 

באירוע השתתפו ראש מחלקת סחר וכלכלה במשלחת האיחוד האירופי בישראל שנדור זלקובסקי, סגנית שגריר דנמרק בישראל סיינה בירינג נילסן, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי פרופ' שלמה מור יוסף, הסטטיסטיקן הממשלתי פרופ' דני פפרמן, נציגים בכירים במשרד החוץ, מנהלים בכירים מהלשכה לסטטיסטיקה של ישראל ודנמרק ואורחים נכבדים נוספים.

 

 (צילום: גנאדי דובניק, למ"ס) (צילום: גנאדי דובניק, למ
(צילום: גנאדי דובניק, למ"ס)

 

בטקס הפתיחה נחתם מזכר הבנות בנושא שיתוף פעולה מקצועי ומחקרי בין המוסד לביטוח לאומי והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מזכר זה הוא אחד מההישגים הבולטים של מיזם התאומות הקודם (2013-2014) שנערך גם הוא בשיתוף הלשכה לסטטיסטיקה של דנמרק.

 

הסטטיסטיקן הממשלתי, פרופ' דני פפרמן, אמר: "לפני שלוש שנים בדיוק נכנסתי לתפקיד. אחת המשימות הראשונות שעסקתי בה היא מיזם התאומות הראשון. לא ידעתי עד אז במה מדובר ועד כמה חשוב שיתוף הפעולה הזה. גיליתי דרך מנהלי ועובדי הלמ"ס כמה זה היה בונה ויעיל. שיתוף הפעולה השיג שני דברים: להבין מה אנחנו עושים ולחשוב למה אנחנו עושים את מה שאנו עושים, כל זאת בשלב ההכנה למפגשים עם המומחים, וכמובן, ללמוד מהידע והניסיון של המומחים של דנמרק ומדינות נוספות. מטרתנו היא לייצר מערכות נתונים שישמשו בסיס למחקרים מתקדמים ולפתח מודלים סטטיסטים ברמה גבוהה שישמשו את קובעי המדיניות והציבור הרחב. עלינו לשמש כמובילים ומנחים של המערכת הסטטיסטית הלאומית ולשם כך עלינו להקפיד על איכות סטטיסטית לא רק של תוצרי הלמ"ס אלא גם של כלל המערכת. אני בטוח שמיזם התאומות יסייע לנו לעשות זאת".

 (צילום: גנאדי דובניק, למ"ס) (צילום: גנאדי דובניק, למ
(צילום: גנאדי דובניק, למ"ס)

 (צילום: גנאדי דובניק, למ"ס) (צילום: גנאדי דובניק, למ
(צילום: גנאדי דובניק, למ"ס)

  

ראש מחלקת סחר וכלכלה במשלחת האיחוד האירופי בישראל, שנדור זלקובסקי, הוסיף: "האיחוד האירופי וישראל ביססו קשר קרוב במהלך השנים. קשר זה תורם להעמקת שיתופי פעולה כלכליים ופוליטיים. מיזמי התאומות מעמיקים את שיתוף הפעולה בתחומים נבחרים כמו אבטחת נתונים, סביבה, תחבורה, שוויון הזדמנויות בעבודה, שירותי תקשורת, שירותים וטרינריים ועוד. סטטיסטיקה איכותית, מהימנה ועצמאית חשובה במיוחד עבור כלכלה מודרנית ותחרותית וחברה דמוקרטית".

 

סגנית שגריר דנמרק בישראל סיינה בירינג נילסן, אמרה: "אני שמחה להשיק את המיזם הזה ושמחה שדנמרק וישראל החלו לעבוד אחרי שעבדו יחד גם במיזם הקודם. שיתוף הפעולה המוצלח הביא תועלת לשתי המדינות. האירועים הפוליטיים והשינויים הכלכליים בעולם משפיעים על חיינו, אך עם עובדות ועם סטטיסטיקה לא ניתן להתווכח ואנחנו צריכים ונצטרך אותם לקביעת מדיניות".

  

נציג הלשכה הסטטיסטית של דנמרק, כרסטן אולריק זנגנברג, הוסיף: "שינויים רבים מתרחשים בעולם בעולם, ובכלל זה גם בתחום

 עיסוקנו - בנושאים כמו הפצת המידע וביג-דאטה, שינויים טכנולוגיים והשפעתם הגוברת של הרשתות החברתיות. האתגר שלנו הוא להתאים את עצמנו לשינויים האלה ולהפוך חלק מהם. סטטיסטיקה רשמית היא שפה אחידה שחוצה יבשות, מדינות ותרבויות והמיזם שאנו משיקים היום עוסק בין היתר בשינויים האלה".

 

המיזם, אשר החל בחודש שעבר ויימשך כשנתיים, יתמקד בתיאום המערכת הסטטיסטית הלאומית, ובתוך כך ניהול האיכות של הסטטיסטיקה הרשמית ובהנגשת נתוני פרט לחוקרים. בנוסף יעסוק המיזם גם בנושאים כמו מפקד חקלאות, מתודולוגיה וכלי GIS (מערכות מידע גאוגרפיות) לצורך שיפור איכות ויעילות של סקרי שדה. את מיזם התאומות ילוו שני מנהלים בכירים: יואל פינקל, המשנה לסטטיסטיקן הממשלתי בלמ"ס ומר ג'נסן מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בדנמרק לצד עמיתים מהלמ"ס ומהלשכה הסטטיסטית של דנמרק. האיחוד האירופי יממן את המיזם שעלותו 1,200,000 אירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גנאדי דובניק, למ"ס
למ"ס שת"פ דנמרק
צילום: גנאדי דובניק, למ"ס
מומלצים