שתף קטע נבחר

מטיילת ישראלית באקוודור: "רצנו לראש ההר וחיכינו 5 שעות"

במשך שניות ארוכות רעדה האדמה תחת רגליהם של מטיילים רבים במדינה. אורנית מנצור סיפרה: "בגלל שפחדנו שגלים מהים יציפו את המקום, רצנו לראש ההר ושם חיכינו עד שאמרו לנו שהכול נגמר. רק אז ירדנו למטה". לפחות 77 בני אדם נהרגו ו-588 נפצעו ברעש, בעוצמה של 7.8

 

 

 

 

 

 

ישראלים באקוודור לאחר רעידת האדמה ()
ישראלים באקוודור לאחר רעידת האדמה

סיוט בטיול בחו"ל: רעידת האדמה שפקדה את אקוודור הלילה (א') הפתיעה את המטיילים הרבים והתיירים שפקדו אותה. רבים מהם, כצפוי, ישראלים צעירים. אורנית מנצור (22) מראשון לציון בילתה עם עשרות ישראלים במונטנייטה, וסיפרה: "זה היה ארוך, משהו כמו 40 שניות. באותו הרגע, בגלל שפחדנו שגלים מהים יציפו את המקום, רצנו לראש ההר ושם חיכינו בערך חמש שעות עד שהמצב יירגע ועד שאמרו לנו שהכול נגמר. רק אז ירדנו למטה".

 

לפחות 77 בני אדם נהרגו ו-588 נפצעו ברעידת אדמה עזה, בעוצמה של 7.8 דרגות בסולם ריכטר, שפקדה את המדינה. בעקבות הרעש, שהיה החזק ביותר שהורגש במדינה הדרום-אמריקנית זה כמה עשורים, פורסמה אזהרת צונאמי לרדיוס של 300 קילומטרים, אך היא בוטלה לאחר מכן.

  

אורנית מנצור. "פחדנו מצונאמי" ()
אורנית מנצור. "פחדנו מצונאמי"

מנצור הוסיפה כי הרעידה פקדה את האזור סביב השעה 19:00. "פתאום הרגשנו שהכול זז והייתה היסטריה גדולה", שחזרה בשיחה עם ynet. אחרי שכאמור נסו על נפשם לכיוון ההר הסמוך, סיפרה כי "היינו שם למעלה הרבה מאוד אנשים, לא ידענו מה קורה והייתה היסטריה, אנשים צרחו ונבהלו, אבל אנחנו היינו יחסית רגועים - כל הישראלים יחד. כולנו, בערך 75 ישראלים, ישנים באותו הוסטל ככה שאנחנו מגובשים ועוזרים אחד לשני". בחצות ירדו כולם חזרה להוסטל והודיעו למשפחותיהם בארץ שהכול בסדר. לדברי מנצור, כעת בכוונתם להמשיך בטיול.

 

אלי, הבעלים של "קאסה אלי", סיפר: "עכשיו הכל בסדר ונרגע והכל טוב. הייתה רעידת אדמה, הרגשנו את זה מאוד חזק וכולנו עלינו להר. ישבנו שעתיים שלוש, אכלנו פיצוחים והעברנו את הזמן בכיף. כרגע חשוב להרגיע את כולם ואת כל ההורים הלחוצים שמתקשרים בהיסטריה. הכל טוב כאן, באמת. אחרי שלוש שעות ירדנו למטה וכרגע כולם בהוסטל אכלנו ונחים וחוזרים לשגרה".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ישראלים באקוודור לאחר רעידת האדמה  ()
ישראלים באקוודור לאחר רעידת האדמה
 

באקוודור הכריז סגן נשיא המדינה, חורחה גלאס, על מצב חירום לאומי, הורה על פינוי מונע של כמה ערים לאורך חופי המדינה, והזהיר: "מניין ההרוגים עוד צפוי לטפס". מחדר המצב של משרד החוץ נמסר כי לא ידוע על אזרחים ישראלים שנפגעו באסון.

 

"כל נוהלי החירום הופעלו כדי לשמור על הסדר בקרב הציבור", אמר גלאס, שממלא את מקומו של הנשיא רפאל קוראה ששוהה בימים אלו בוותיקן. "חשוב מאוד שכל אזרחי המדינה יישארו רגועים בעת הזו". לדבריו, מדובר ברעש העוצמתי ביותר שהיכה במדינה מאז 1979.

 

מוקד הרעש, שאירע בסביבות השעה 20:00 (שעון אקוודור), היה בעומק של 19.2 קילומטרים ובמרחק של כ-173 קילומטרים צפון-מערבית לעיר הבירה קיטו. עיקר הנזק והפגיעות בנפש היו לאורך החוף. הערים שספגו את מרבית הנזק והאבידות היו פוארטו-וייחו, מאנטה וגואיאקיל, הנחשבת לגדולה והמאוכלסת ביותר במדינה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים