שתף קטע נבחר

אקוודור: 238 הרוגים, 135 רעשי משנה תוך שעות

מתבררים ממדי ההרג ברעש האדמה האדיר אתמול בלילה, בדרגה 7.8. המניין אינו סופי. אלפי חיילים ושוטרים נשלחו לאזורים הפגועים, ורעשי המשנה צפויים להימשך עוד שעות וימים. גנבים מנצלים את הכאוס ובוזזים

במשך עשרות שנים לא ידעה אקוודור רעידת אדמה כמו זו שפקדה אותה הלילה (בין שבת לראשון), ושעוצמתה הייתה 7.8. כעת מנסים במדינה הדרום אמריקנית לעכל את התוצאות הקשות - לפחות 238 הרוגים, 588 פצועים ונזק רב לרכוש. גורמים במדינה מסרו שכוחות רבים פועלים בשעות אלה בחיפוש אחר ניצולים.

 

מדובר ברעידת האדמה החזקה ביותר שהייתה באקוודור מאז 1979, והמוקד שלה היה 170 קילומטרים צפונית-מערבית לבירה קיטו. סגן הנשיא חורחה גלאס היה זה שתפס את הפיקוד על הטיפול באסון הגדול, בשעה שנשיא המדינה רפאל קוריאה היה בעיצומו של ביקור בוותיקן. גלאס אמר שמקרי המוות נרשמו באזורים שרחוקים כמה עשרות ומאות קילומטרים ממוקד הרעש, בהם הערים מאנטה, פורטווייחו וגואיאקיל.

 

המכון הסיסמולוגי של אקוודור מסר כי לאחר הרעש העז אתמול פקדו את המדינה 135 רעשי משנה. רעש המשנה החזק ביותר נרשם במרחק של 80 קילומטרים ממוקד רעידת האדמה העזה, והיה בעוצמה 5.6. הרשויות המקומיות הזהירו מפני רעידות משנה נוספות בשעות ובימים הקרובים.

 

בעיר פדרנאלס, שבה חיים 40 אלף תושבים ושנמצאת בסמוך למוקד הרעש הגדול, עשרות אנשים מפוחדים ישנו הלילה ברחובות בשעה שצוותי חילוץ והצלה מנסים לחלץ ניצולים שקולם נשמע מתחת להריסות עם ציוד מינימלי ביותר. "אנחנו מנסים לעשות את המירב, אבל אין כמעט משהו שאנחנו יכולים לעשות", אמר גבריאל אלסיוואר, ראש העיר פדרנאלס. הוא קרא לרשויות בארצו לשלוח לאזור כלים כבדים, ציוד ועובדי חילוץ והצלה לאחר שעשרות בניינים קרסו ברעש העז. לפי ראש העיר, בשל הכאוס העצום באזור נרשמו מקרי ביזה רבים, והרשויות לא מסוגלות לטפל בהם משום שהן מתמקדות בהצלת חיים. "לא מדובר בבית אחד שקרס, אלא בעיר שלמה", הוא אמר.

ההרס באקוודור אחרי הרעש בלילה החולף (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההרס באקוודור אחרי הרעש בלילה החולף(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)


נשיא אקוודור, שעשה את דרכו חזרה לארצו, חתם על צו שמכריז על מצב חירום לאומי במדינה. הוא קרא לאזרחי אקוודור להישאר חזקים בזמן שהרשויות מתמודדות עם האסון הכבד. סגנו סיפר שעשרת אלפים חיילים גויסו למשימות החילוץ וההצלה ביחד עם 4,600 שוטרים. במקביל, מקלטים רבים נפתחו לתושבים שאיבדו את בתיהם, ובתי חולים ניידים נפרסו בערים שנפגעו ברעש.

 

ברשתות החברתיות פורסמו תמונות רבות של בתים שנהרסו עד היסוד, של מרכז קניות שקרס, של מדפי סופר רועדים בעת רעידת האדמה ושל כביש ראשי שקרס ומחץ מכונית. בעיר מאנטה סגרו הרשויות את נמל התעופה המקומי לאחר שמגדל הפיקוח קרס. עובד בפיקוח האווירי ומאבטח במקום נפצעו.

 

אלברטו ריינאס, בן 58, היה בעיצומו של מסע דיג לחופי פדרנאלס כשגלי ענק הכו בסירתו. כשהגיע ליבשה הוא נדהם לגלות שביתו, בן שתי קומות, קרס לחלוטין. הוא לא הצליח ליצור קשר עם בני משפחתו והעביר את הלילה בשינה אצל השכנים תוך שהוא מוודא מעת לעת שגנבים לא מנצלים את המצב לביזה. "זה עצב טהור. הכול נהרס", הוא סיפר.

 

בעיר הבירה קיטו, אנשים מבוהלים ברחו לרחובות כשהרעש הגדול טלטל מבנים באזור. רשת החשמל קרסה בכמה שכונות מגורים ושישה בתים התמוטטו. אספקת החשמל שבה לסדרה רק כעבור כמה שעות, סיפר ראש העיר קיטו מאוריסיו רודאס.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: Comisión de Tránsito del Ecuador) (צילום: Comisión de Tránsito del Ecuador)
(צילום: Comisión de Tránsito del Ecuador)

"אני במצב פניקה", סיפר זוילה וילנה, אחד מהתושבים הרבים בבירה שבילו את הלילה ברחובות. "הבניין שלי זז ממושכות ודברים נפלו על הרצפה. שכנים רבים צעקו

וילדים בכו".

 

בין ההרוגים באסון הטבע הגדול אדם שמכוניתו נמחצה על ידי גשר שקרס בגואיאקיל, העיר המאוכלסת ביותר באקוודור. נמל התעופה הבינלאומי בעיר נסגר באופן זמני בעקבות הרעש. כמו כן, פעילותם של סכרים הידרו-אלקטריים וצינורות נפט במדינה הופסקה כאמצעי זהירות, אולם לא דווח על נזקים שנגרמו להם.


פורסם לראשונה 17/04/2016 16:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בניין שקרס במאנטה, אקוודור
צילום: AFP
מומלצים