שתף קטע נבחר

מפחדים לעלות לאוטובוס: "תמיד בוחנים מי לידך"

בבוקר לאחר הפיגוע באוטובוס בירושלים, התעוררו תושבי הבירה והמגיעים אליה בתחושות מעורבות. "תמיד יש תחושה של פחד", סיפר תושב ביתר עילית שהגיע לירושלים. יוסי שעלה על אוטובוס: "אני נזהר אבל זה לא ימנע ממני לנסוע". במשטרה ממשיכים לבדוק אם הפצוע קשה מהפיגוע הוא המחבל

 

מתיחות: זו התחושבה הבוקר (ג') בקרב תושבים בירושלים למחרת הפיגוע באוטובוס, שגרם לפציעתם של 21 בני אדם. חשש מהדהד בקרב חלק מהתושבים - ולפיו התמונות מהאינתיפאדה השנייה של אוטובוסים מתפוצצים ישובו לפקוד את הבירה.

 

בפיגוע נפצעו 21 בני אדם, לאחר פיצוץ שאירע באוטובוס ברחוב משה ברעם בכניסה לשכונת תלפיות בסמוך לצומת פת. בין הנפגעים גם נוסעים בכלי רכב נוספים שחלפו במקום. מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב יורם הלוי, עדכן כי מטען חבלה גרם לפיצוץ. הבוקר עדיין מאושפזים בבתי החולים בבירה 13 מהפצועים. אחד מהם במצב קשה מאוד, והוא טרם זוהה. ארבעה נוספים פצועים באורח בינוני-קשה, שניים במצב בינוני ושישה במצב קל.

 

במשטרה לא יודעים לקבוע בוודאות אם הפצוע הקשה ביותר מהפיגוע הוא המחבל. האינדיקציה העיקרית לכך היא העובדה שלא זוהה, אולם במשטרה מדגישים כי מקרים רבים בעבר הראו כי קיימים פצועים שלא מצליחים לזהותם במשך כמה ימים.

ההערכה היא שמחבל עלה לאוטובוס באחת מתחנות האוטובוס מארמון הנציב לכיוון דרך חברון, לשם יכול היה להגיע תוך כמה דקות מאחת מהשכונות הערביות הסמוכות כגון ג'בל מוכבר או צור באהר במזרח העיר. במשטרה הכחישו פרסומים, שלפיהם המטען התפוצץ לפני הזמן.

"צריך לשמור על זהירות". יוסי, נוסע באוטובוס בירושלים (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
"צריך לשמור על זהירות". יוסי, נוסע באוטובוס בירושלים(צילום: דניאל אליאור)
 

נהג האוטובוס שבו התפוצץ המטען סיפר שבדק את האוטובוס פעמיים לפני תחילת הנסיעה, "כל הנסיעה הייתה בסדר. הגעתי לרחוב ברעם בתלפיות ועצרתי כי היה פקק. שמעתי פיצוץ בחלק האחורי פתחתי את הדלתות ואמרתי לאנשים לצאת מהאוטובוס. צעקתי לנהגים בחוץ להזעיק עזרה".

 

יוסי גרנץ הגיע הבוקר מביתר עילית לירושלים: "כאן בארץ הכול יחסי", אמר. "יש תמיד הרגשה טבעית מצד הגוף ויש תחושה של פחד. זה רגש טבעי". הוא הסביר כי נדרשת זהירות מסוימת: "תמיד מסתובבים, מסתכלים ובוחנים מי נמצא לידך, אבל מצד שני יש תמיד את החוזק של עם ישראל".

 

אזרח נוסף בשם יוסי המתגורר בירושלים עלה על אוטובוס בדרכו לצומת בר אילן בעיר. "התחושה קשה, אבל אנחנו בירושלים, אולי בכל הארץ, כבר למודי ניסיון לצערנו", הוא אומר. עם זאת, הוא לא מתכוון להפסיק לנסוע באוטובוסים. "לא חושב שבגלל מה שקרה אתמול אמנע מנסיעה. נמשיך לעשות דברים בזהירות רבה".

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הפיגוע בירושלים, אתמול  (צילום: סבסטיאן שיינר) (צילום: סבסטיאן שיינר)
הפיגוע בירושלים, אתמול (צילום: סבסטיאן שיינר)
 

משה לוי, נהג האוטובוס (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
משה לוי, נהג האוטובוס(צילום: אלכס קולומויסקי)

פצועי הפיגוע מפונים לבית החולים (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
פצועי הפיגוע מפונים לבית החולים(צילום: אלכס קולומויסקי)

מאות שוטרים ייפרסו בבירה במהלך החג, ויסייעו באבטחה מרחבית. יחידת המאבטחים שהקים משרד התחבורה, וכוללת כמה מאות מאבטחים ברחבי הארץ - אמונה על השמירה והאבטחה באוטובוסים. אך מאבטחים שעובדים בבירה מספרים כי היחידה נמצאת עדיין בשלבי הקמה ופועלת במתכונת מצומצמת. אנשיה מסיימים את עבודתם היומית ב-17:30. הפיגוע אתמול התרחש שעה לאחר מכן. מאבטח אחד אמר בשיחה עם ynet כי יש בעיה של כוח אדם, "מאבטחים לא ממהרים להתגייס ליחידה", וזה משליך על הנוסעים.

 

יוסי לא ראה מאבטחים כשעלה על האוטובוס הבוקר, אף שציפה לפגוש בהם. "חשבתי לפחות שיהיו בתחנה המרכזית, אבל אי אפשר שבכל אוטובוס יהיה מאבטח. זו משימה כבדה מדי אולי. להרגשת הביטחון העצמי, זה היה יכול לתרום אם היו מאבטחים גם בתחנה וגם בסביבה. צריך לשמור על זהירות".

 

בתוך כך, המשטרה נערכת לקראת חג הפסח, במסגרת ההיערכות הועלתה רמת הכוננות ואלפי שוטרים יתפרסו לאורך ימי החג במוקדי הבילוי השונים וריכוזי הקהל במטרה לתת מענה אבטחתי נדרש והעלאת תחושת הביטחון של הציבור, לצד טיפול בתחום הסדר הציבורי והתנועה.

 

במשטרה קוראים לציבור לגלות ערנות ולא להסס לפנות למשטרה למוקד 100 בכל אירוע חריג או חפץ חשוד ולמוקד המידע הארצי של משטרת ישראל - מוקד 110 לקבלת מידע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מנסים לחזור לשגרה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים