שתף קטע נבחר

יקב יקב תרדוף: מסע בין יקבים בארץ

חלק דומיננטי בחג הפסח הוא יין. בליל הסדר שתינו ארבע כוסות ובמקורות כבר נאמר שצריך לשמוח בחג ו"אין שמחה אלא ביין". כדי לעזור לכם לחגוג כמו שצריך ריכזנו עבורכם ששה מרכזי מבקרים שווים של תעשיית היין המפותחת בישראל

יקב ברקן 

בברקן לא רק מייצרים יין אלא גם מגדלים את הגפנים. דרך הגידול מונעת ניגודי אינטרסים הקיימים לפעמים בין הכורם ליינן. גולת הכותרת היא מרכז המבקרים במתחם חולדה, היושב בלב הכרם הגדול בישראל ומאפשר סיור מודרך וטעימת יין ועוד שלל פעילויות. הסיור בתיאום מראש.

שעות הביקור: א'-ה' 9-16. המרכז סגור בשבתות, בחגים ובימי הזכרון.

טלפון: 08-9447790  

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

יקב צובה

מרכז המבקרים "גת וגפן" של יקב צובה, הוקם בשנת 2005 ומשקיף אל מול נוף כרמי היין והרי ירושלים. אפשר גם לשלב מסלולי הליכה ביער הסמוך וביקור בפארק השעשועים קיפצובה הנמצא בסמוך. במרכז המבקרים ניתן לטעום ולערוך סיור ביקב כמו גם הדרכה על ייצור היין. בתיאום מראש.

טלפון: 02-5347678


מייל: winery@tzuba.co.il

 

יקב פסגות 

פסגות הוקם ב-2003. הכרמים נטועים על טרסות גיר בגובה 900 מטר מעל פני הים בישוב פסגות שבבנימין. בשנת 2008 עבר היקב למעונו החדש המרוחק 6 דקות נסיעה משכונת פסגת זאב בירושלים. מרכז המבקרים משלב סרט עלילתי לצד ממצאים שהתגלו בכרמים וכמובן סיור יין בתיאום מראש.

טלפון: 02-9979333  

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

יקב מצודה 

מיזם משותף של שני צעירים, יאיר שטרנהרץ ויוסי אייזיקוביץ. היקב מייצר מגוון סדרות יין. מרכז המבקרים מאפשר לצפות בחדר החביות, חדר הבקבוקים, ואולם הייצור דרך חלונות ענק, אל פנים היקב. בתיאום מראש.

טלפון: 050-4141658 או 054-4373060

מייל: info@metzuda.com  

 

יקב גוש עציון 

היקב שם למטרה לחדש את מסורת היין והחקלאות היהודית המפוארת שהתקיימה באזור מאות שנים. מרכז המבקרים משלב סיור בכרם ומציג את הדרכים שונות לגידול ענבים, סמוך לכרם ממוקם גן ארכיאולוגי בו הסבר על ימי קדם על תרבות היין העתיקה בגן מתקנים חקלאיים משוחזרים ששימשו את החקלאים הקדומים לייצור יין. חלק נוסף בסיור הוא אולם הייצור שם צופים על תהליך ייצור היין. בתיאום מראש.

טלפון: 02-9309220

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

יקב האלה 

עמק האלה מוכר כאתר בו נערך הדו-קרב המפורסם בין דוד לגוליית. עם זאת, בימי קדם היה העמק ידוע לא פחות בזכות היינות שיוצרו בו. העקרונות שהנחו את מקימי היקב היו לייצר יין המנצל את היתרונות והתנאים הייחודיים של האזור. מרכז המבקרים משלב הסברים על עמק האלה, הכרמים, אופן הכנת היין וכמובן טעימות.

טלפון: 02-9994885

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
מסע בין יקבים
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים