שתף קטע נבחר

בגלל טראמפ: מכסיקו החליפה שגריר בארה"ב

דעת הקהל האמריקני על מכסיקו, שגם כך לא הייתה אוהדת במיוחד, ירדה לשפל בעקבות דבריו החריפים של טראמפ. "הרפובליקנים הבטיחו לנו שיתמודדו איתו. הוא עשה לנו נזק עצום", אומרים במכסיקו. עכשיו בא לוושינגטון שגריר חדש שיוצא לקרב תדמיתי

שורפים בובה בדמותו של טראפ במכסיקו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שורפים בובה בדמותו של טראפ במכסיקו(צילום: רויטרס)
 

בהתחלה ממשלת מכסיקו העדיפה להתעלם מהערותיו הקשות של דונלד טראמפ. אז היא השוותה בינו לאדולף היטלר. עכשיו היא ממנה שגריר חדש שינסה למצוא פתרון טוב יותר. מכסיקו, שזועמת על דבריו של המועמד הרפובליקני המוביל שמתייחס אליה כקרקע פורייה לעבריינים, שולחת לוושינגטון את קרלוס סדה שיוביל את המאבק התדמיתי.

 

סדה מודע לעובדה שארצו זנחה בשנים האחרונות את המאבק התדמיתי מעבר לגבול וינסה לתקן זאת יחד עם יחסי ציבור וקמפיינים תקשורתיים, באמצעות גיוס חברות אמריקניות מובילות, פוליטיקאים ומנהיגים חברתיים. "אנחנו צריכים לעשות עוד עבודה כדי שאנשים יבינו מה התרומה של מכסיקו", הוא אמר אחרי שנשבע לתפקיד בסנאט בסוף השבוע.

השגריר החדש קרלוס סדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השגריר החדש קרלוס סדה(צילום: רויטרס)
 

טראמפ ופנה נייטו (צילום: רויטרס, AFP) (צילום: רויטרס, AFP)
טראמפ ופנה נייטו(צילום: רויטרס, AFP)
 
מסיכות טראמפ במכסיקו (צילום: AP) (צילום: AP)
מסיכות טראמפ במכסיקו(צילום: AP)

 

 

 

האסטרטגיה של סדה כוללת להדגיש את החשיבות של מכסיקו לכלכלתה של ארה"ב. בנוסף היא מתרכזת בהגנה על זכויות המכסיקנים בארה"ב ובקידום התרבות המכסיקנית. "חיוני לשפר את תדמיתה של מכסיקו ולהגן על אזרחינו, אבל זה לא מספיק כדי לשנות את מגמת השנאה שעוררו טראמפ ושונאי זרים לפניו", אמרה גבריאלה קואבס, פוליטיקאית ממחנה האופוזיציה שמכהנת בוועדת יחסי החוץ בסנאט. "הם לא מבינים את היקף הנזק שטראמפ עשה", היא אומרת, וקראה לממשלת מכסיקו להיות תוקפנית יותר בנוגע למתקפות של טראמפ.

 

"היינו עם הראש בחול"

מלבד ההבטחה שיקים חומה לאורך הגבול איים טראמפ לשבש את המסחר הדו-צדדי ששוויו מוערך ב-500 מיליארד דולר בשנה, והבטיח לגרש מיליוני מהגרים לא חוקיים. כדי לממן את החומה שתמנע מהמהגרים להיכנס הוא הציע לקחת את הכספים ששולחים מהגרים מכסיקנים הביתה. למרות שהצעדים מהווים איום חמור על כלכלתה של מכסיקו, אך במשך חודשים הממשלה העדיפה להתעלם מדבריו של טראמפ.

 

"היינו עם הראש בחול", אמר אגוסטין באריו גומז, ראש ארגון שהוקם כדי לשפר את תדמיתה של מכסיקו בעולם. גורמים מכסיקנים אמרו שהפוליטיקאים

האמריקנים הפצירו בהם לשמור על פרופיל נמוך כדי למנוע מתיחות. "הרפובליקנים אמרו לנו 'אנחנו נתמודד עם טראמפ'", אמר בכיר בממשלת מכסיקו. לבסוף כשמכסיקו הגיבה הנשיא אנריקה פנה נייטו השווה בין הפופולאריות של טראמפ לעליית היטלר ובניטו מוסוליני. המכסיקנים הגיבו במבוכה לדבריו, והבכירים טענו שהוא הלך רחוק מדי.

 

תדמיתה של מכסיקו נפגעה בין השאר בעקבות אלימות של קרטלי סמים, פרשיות שחיתות בממשלה והיעלמותם של 43 סטודנטים שבהמשך התברר שנרצחו על ידי קרטל סמים ששיתף פעולה עם המשטרה. "כדי לשנות את התדמית אתה צריך לשנות את המציאות", אומר אנדרס רוזנטל, סגן שר החוץ לשעבר שאחראי על היחסים עם צפון אמריקה. "לרוע המזל המציאות במכסיקו כרגע מעוררת הרבה דברים שליליים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השגריר החדש סדה
צילום: רויטרס
מומלצים