שתף קטע נבחר

הסיני כאן: חברת התעופה היינאן נחתה בארץ

היסטוריה בנתב"ג: בשעה 07:28 נחתה בנמל התעופה בן גוריון טיסה מספר HU7957, הטיסה הראשונה של חברת התעופה הסינית היינאן, שהחלה לפעול בקו ת"א-בייג'ינג. האם בקרוב נטוס איתה גם לשנגחאי?

היסטוריה בנתב"ג: טיסה ראשונה של חברת התעופה הסינית היינאן נחתה הבוקר (ה') בשעה 07:28 בישראל. טיסה HU7957 הגיעה מבייג'ינג ללא כל עיכובים מיוחדים במטוס מדגם Airbus A330. בטקס שנערך עם נחיתת הטיסה בנתב"ג נכחו מנכ"ל החברה, שרי התיירות והתחבורה של ישראל ושגריר ישראל בסין.

מטוס היינאן בנתב"ג, הבוקר (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
מטוס היינאן בנתב"ג, הבוקר(צילום: דני שדה)

שר התיירות יריב לוין אמר בטקס כי זהו "עידן חדש ביחסים בין ישראל לסין ובשורה ענקית לקשרים בין המדינות". שר התחבורה ישראל כ"ץ אמר כי בימים אלה מתקיימים דיונים לקידום חתימת הסכם סחר חופשי בין המדינות. יו"ר רשות שדות התעופה, אליעזר (צ'ייני) מרום, אמר כי "פתיחת הקו היא עליית מדרגה ביחסים בין סין לישראל, נעשה הכל כדי שהקליטה שלכם תהיה קלה ובטוחה ושתהיו עסוקים".

 

חברת התעופה תפעיל החל מהיום שלוש טיסות שבועיות בין תל אביב ובייג'ינג, בימים ראשון, שלישי וחמישי. ימי הטיסה, כמו גם שעות הטיסה, נועדו לתת מענה לצרכים של אנשי עסקים שטסים לבירת סין ורוצים להגיע גם ליעד המשך בתוך המדינה.

דיילות החברה הסינית בארץ (צילום: דני שדה)
דיילות החברה הסינית בארץ(צילום: דני שדה)
 

תחילת הטיסות של החברה הסינית לישראל פתחה מלחמת מחירים מול חברת אל על שעד כה היתה המפעילה הבלעדית של טיסות ישירות בין ישראל לסין, ושתי החברות החלו להציע מחירים שעד כה לא נראו בקו.

על המסלול. הסיני בישראל (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
על המסלול. הסיני בישראל(צילום: דני שדה)
 

לאחרונה קיימו אנשי היינאן בישראל מספר פגישות עם גורמים בתעשיית התעופה על מנת לבחון הפעלת קווים נוספים מישראל. בין היתר בוחנת החברה הפעלת טיסות לשנגחאי - קו שגם אל על בוחנת כדאיות הפעלתו, ולהונג קונג - יעד אליו אל על מפעילה קו סדיר.

שגריר ישראל בסין, שר התיירות, מנכ"ל היינאן איירליינס ושר התחבורה בטקס הבוקר (צילום: חן גלילי) (צילום: חן גלילי)
שגריר ישראל בסין, שר התיירות, מנכ"ל היינאן איירליינס ושר התחבורה בטקס הבוקר(צילום: חן גלילי)

אחת הסיבות לבחינת פתיחת הקווים הנוספים היא תוכנית שר התיירות, יריב לוין, לתמרץ חברות תעופה לפתוח קווים באמצעות מענקים בסכומי עתק של מאה אלף אירו. בדבריו של השר בטקס בנתב"ג הוסיף עוד כי משרדו ישקיע 15 מיליון שקלים לשיווק בשוק הסיני. "היינאן פותחת בפני התייר הסיני את מדינת ישראל בזכות מערך שיווק עוצמתי ורשת נתיבים ענפה בתוך סין", אמר לוין.

 

רק לאחרונה אמר שר התיירות כי "המשרד מזהה פוטנציאל אדיר בשוק הסיני". בשנה האחרונה הגיעו מסין לישראל 47 אלף תיירים. מדובר בגידול של כ-27% אחוזים בהשוואה ל-2014. במשרד התיירות מציינים כי התיירים מסין מושפעים פחות מאירועים ביטחוניים מאשר אחרים. הצפי הוא שבתוך פחות משלוש שנים מספר התיירים מסין יגיע לכמאה אלף.

 

בתוך כך, רשת המלונות הסינית HNA, שהינה חלק מתאגיד התיירות הפרטי הגדול בסין הכולל גם את חברת התעופה היינאן ועוד שבע חברות תעופה נוספות, בוחנת אפשרות להיכנס לפעילות בישראל. לאחרונה התקיימו בנושא מגעים בין אנשי הרשת לבין אנשי משרד התיירות ונציגי הרשת אף הגיעו על הטיסה שנחתה הבוקר מבייג'ינג לסדרת פגישות. באם תיכנס רשת המלונות לארץ, היא צפויה לקבל הקלות משמעותיות בתכנון ובנייה בישראל. רשת HNA מפעילה מעל 450 בתי מלון בסין ופועלת גם בבלגיה. מדובר במלונות ברמה של 5-4 כוכבים וכן מלונות לאנשי עסקים, מלונות נופש ומלונות בוטיק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני שדה
הסיני הענק בנתב"ג
צילום: דני שדה
צילום: אוהד צויגנברג
השר לוין. מענקים לקווים חדשים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים