שתף קטע נבחר

כמה עולים חדשים יש בעיר שלכם? בדקו

האמריקאים מעדיפים את ירושלים, ורעננה אצלם היא רק במקום החמישי; הצרפתים נוהרים לנתניה - ויוצאי ברית המועצות בחרו בחיפה. נתונים של משרד הקליטה המתפרסמים כאן לראשונה, חושפים את התפלגות העולים החדשים בין הערים השונות. אילו ערים קלטו הכי הרבה עולים? כל הפרטים בכתבה

 

אוהבים להגיד שנתניה היא "בירת הצרפתים" ורעננה נכבשה על ידי דוברי האנגלית. אבל מה קורה בשטח? האם העולים אכן נעים כגוש אחד לאזור מסוים? וכמה עולים חדשים גרים בעיר שלכם?

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

 

נתונים של משרד הקליטה המתפרסמים כאן לראשונה, חושפים את התפלגות העולים החדשים בין הערים השונות, ואת ארצות המוצא שמהן הגיעו. הנתונים מתייחסים ל-15 השנים האחרונות, ואינם כוללים תושבים חוזרים או ילדים שנולדו בישראל לעולים חדשים. היכנסו למסמך המלא - כאן .

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

בראש הרשימה ניצבת ירושלים, שאולי סובלת מהגירה שלילית של תושביה, אך נהנית מפופולריות בקרב העולים חדשים: מאז 2001, הגיעו לעיר 34 אלף עולים, כמחציתם מארה"ב ומצרפת, ולמרות שאין על כך נתונים רשמיים - ככל הנראה מדובר בעולים עם זיקה לדת, מה שגרם להם לבחור בעיר הקודש.

 

 

תל אביב ניצבת במקום השני עם 27 אלף עולים, כאשר 8,800 מהם הגיעו ממדינות ברית המועצות לשעבר. לעיר הגיעו גם 5,200 עולים מצרפת ועוד 4,400 מארה"ב.

 

נתניה הצרפתית? גם של דוברי הרוסית

"בירת הצרפתים", העיר נתניה, קלטה ב-15 השנים האחרונות 9,800 עולים מצרפת, אך כמות דומה גם מברה"מ לשעבר. לשאר המדינות ייצוג קטן מאוד בנתניה, מה שמראה שהיא לא נלקחת כאופציה ממשית עבור עולים מארה"ב או ארגנטינה.

 

 

דניאל וסולנג' יפרח עלו לארץ בדצמבר האחרון בעקבות גל הטרור שהיכה את פאריס. לבני הזוג שני ילדים בשנות ה-20 לחייהם, ועוד ילדה קטנה יותר. לדברי דניאל, הבחירה בנתניה הייתה קלה מאוד עבורם.

 

"ביקרתי פעמים רבות בישראל עוד לפני העלייה, וידעתי שנגיע לנתניה. יש לנו פה משפחה וחברים, וזאת עיר נהדרת עבורנו. יש פה חוף ים יפה והמון פתיחות לדוברי צרפתית. ההתלבטות הייתה בין נתניה, ירושלים ואילת, אבל את נתניה אנחנו מכירים כבר שנים ויודעים איך להסתדר פה, ולכן הבחירה הייתה ברורה.

 

"אנחנו קרובים לגיל הפנסיה, והתאים לנו לגור בעיר חוף גדולה שבה יש לנו כבר משפחה וחברים. קיבלנו את מה שציפינו לו, ואנחנו מרגישים לא רק תושבים - אלא גם קצת בחופש, עקב האופי התיירותי של העיר".

 

הארגנטינאים בעד באר שבע

בהמשך הרשימה ניתן למצוא את חיפה, העיר שקלטה הכי הרבה עולים חדשים מברה"מ לשעבר ב-15 השנים האחרונות. מתוך 21 אלף עולים חדשים שהגיעו לעיר, 15 אלף הם מברה"מ, כאשר לשאר ארצות המוצא יש ייצוג זניח יותר.

 

 

גם אשדוד, בת ים, פתח תקווה, באר שבע, אשקלון וראשון לציון מהוות ערים קולטות בעיקר לעולים חדשים

מברה"מ לשעבר. בערים אלו ניתן לציין גם את הגידול החד בעולים חדשים מצרפת שהגיעו לאשדוד, ארגנטינאים בבאר שבע (קרוב לאלף), ואתיופים בפתח תקווה ובראשון לציון.

 

רעננה הפכה בשנים האחרונות ליעד פופולרי בקרב עולים חדשים מצרפת וארה"ב. לדברי רחל סלומון רינגלר, שעלתה ארצה מארה"ב יחד עם בעלה ובתה, הם ביצעו "מחקר שוק" רציני לפני שבחרו לגור ברעננה:

 

"בעלי בדק מגורים בכמה ישובים, ביניהם מודיעין, פתח תקווה וחשמונאים, כאשר מה שהנחה אותנו היה האופי של העיר ואיכות בתי הספר. העובדה שיש הרבה אמריקאים ודרום-אפריקאים ברעננה סייעה לנו לקבל את ההחלטה. למדנו באינטרנט על המקום, ואני מרגישה שיש לנו כאן כל מה שצריך. בנוסף, זה מאוד תורם שכמעט כולם מדברים אנגלית".

 

אתם מקבלים הכוונה לפני העלייה לגבי הערים השונות בישראל?

 

"אנחנו הגענו דרך ארגון 'נפש בנפש', והם הציגו לנו את הרקע של כל עיר וסיפקו מידע, אבל כמובן שההחלטה הסופית צריכה להיות של העולה, אחרי שערך בדיקה מעמיקה של הצרכים שלו ושל מה שהעיר יכולה להציע לו. אני חושבת שזה יהיה מצוין שבכל עיר יהיה 'פרויקטור' מטעם העירייה שיהיה אחראי על העולים, ויהווה כתובת למידע ולפתרון בעיות".

 

העולים אוהבים את אילת

עיר מפתיעה יחסית ברשימת הערים קולטות העלייה היא אילת, שקלטה 3,200 עולים בשנים האחרונות. גם כאן ארץ המוצא הדומיננטית היא צרפת, שסיפקה לעיר כשליש מהעולים.

 

 

בעיר מתגוררים גם עולים מארגנטינה ומצפון-אמריקה. אחת מהן היא אביבה וולגל מארה"ב, שהגיעה לעיר בקיץ שעבר במסגרת תוכנית "מסע" שנותנת לצעירים הזדמנות לגור ולחוות את ישראל. לדבריה, בחרה לגור באילת לאחר שקיבלה הצעת עבודה בעיר:

 

"אני אוהבת את אילת בזכות מה שהיא", וולגל מספרת. "קטנה, אבל עם נופים יפים ומזג אוויר שקצת מזכיר לי את פלורידה. אני חושבת שהיא מתאימה לעולים חדשים כי היא זולה יחסית, ויש בה את מה שאתה זקוק לו. אני לא יודעת אם אשאר פה בשנים הבאות, אבל בתור מקום התחלתי לקליטה אני חושבת שזה מצוין".

 

ערים נוספות שניתן לציין הן מודיעין-מכבים-רעות - ללא ספק בירת האמריקאים (1,300 עולים), כפר סבא שנהנית ממאות עולים מארגנטינה, וגבעת שמואל שגם בה יש אחוז גבוה יחסית של עולים מארה"ב ומצרפת.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
ברוכים הבאים
צילום: גדי קבלו
מומלצים