שתף קטע נבחר

המושב התנגד, האנדרטה לזכר הבן הוקמה בחצר ביתו: "היה חזק כמו סלע"

ניסיונותיהם של בני משפחת ניני להנציח את בנם במושב מגוריהם, שתולים, נתקלו בהתנגדות. הם עשו זאת לבסוף בחצר ביתם. האב סיפר: "דור היה חזק פיזית ולכן האנדרטה מאבן. הוא הבטיח שהוא חזק כמו סלע, ששום כדור לא יפגע בו, ואז נהרג מפיצוץ טיל"

 

 

סמ"ר דור חיים ניני אהב את חצר ביתו, את הדשא והגינה מול הסלון. כשחזר הביתה מהצבא נהג לטפל בחצר. כעת, באותה גינה שאהב בביתו במושב שתולים, הקימו בני המשפחה אנדרטה גדולה לזכרו. מחרתיים (יום ג') יערכו שם טקס זיכרון. "עבורי זה רגע מיוחד. אני מרגיש שעשיתי משהו שדור מאוד היה רוצה", סיפר אביו.

 

סמ"ר דור חיים ניני, לוחם בגדוד צבר של חטיבת גבעתי, נהרג בלבנון בינואר 2015 מפגיעת טיל בג'יפ שבו נסע.

 

לפני שנה החל אביו, נחמיה, במסע להנצחת בנו, מסע ארוך ומפרך שבמהלכו התגלעו מחלוקות רבות בינו לבין ועד המושב. תחילה רצה האב להקים כיכר על שם בנו אך היוזמה ירדה מהפרק בשל התנגדויות. גם רצונו להקים אנדרטה בלב המושב לא צלחה, ולכן בסופו של דבר החליט  להקים אנדרטה בחצר הבית, מול הסלון.

דור חיים ניני. נהרג בגבול לבנון (צילום: מתוך הפייסבוק) (צילום: מתוך הפייסבוק)
דור חיים ניני. נהרג בגבול לבנון(צילום: מתוך הפייסבוק)

האב נחמיה, ליד האנדרטה לזכר בנו (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
האב נחמיה, ליד האנדרטה לזכר בנו(צילום: בראל אפרים)
 

"עברתי הרבה מאוד ייסורים מול המושב, יצאתי מאוד פגוע מכל ההתנהלות. לכן החלטתי שאני לא משתתף בטקס יום הזיכרון של המושב אלא עושה משהו פרטי בבית שלי. כשהבנתי שאין לי שותפים, החלטתי להקים את האנדרטה בחצר הבית ועל חשבוני".

 

האנדרטה שהקים נחמיה היא פרי יצירתו. מדובר בשלושה סלעים הנישאים לגובה של שלושה מטרים ומונחים על שני מפלסים, בשטח של 70 מטרים. "הסלעים יצופו זכוכית יפה שאנחנו מרכיבים ממש ברגע האחרון. על כל סלע יהיה כיתוב על דור. דור היה חזק פיזית ולכן החלטתי לבנות את האנדרטה מאבן. מאז ומתמיד הוא נהג להרגיע אותי כשהייתי מבקש ממנו לשמור על עצמו. 'אבא, אני חזק כמו סלע. שום כדור לא יחדור אותי', הוא היה אומר לי. והוא באמת לא נהרג מפגיעת כדור, אלא מפיצוץ של טיל. מהיום שהוא נהרג ועד היום מדי לילה אני מדבר איתו כאילו הוא חי", סיפר.

 

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

בניית האנדרטה נמשכה חודשים ארוכים. האב פיקח על הבנייה באופן אישי, זימן את הקבלנים בזה אחר זה ועמד על התכנון בכל רגע. "תחילה אישתי התנגדה. יש לנו בבית קיר הנצחה שלם לדור והיא חשבה שהאנדרטה תהיה מוגזמת, ועוד ממש בחצר מול הסלון. עם הזמן היא הבינה שזה ממש חשוב לי עד שלבסוף נתנה את ברכתה. עבורי זה רגע מיוחד. אני מרגיש שעשיתי משהו שדור מאוד היה רוצה", הוסיף.

 

בטקס חשיפת האנדרטה ישתתפו מחר אלוף פיקוד דרום סמי תורג'מן, נציגי אגף ההנצחה בצה"ל, מח"ט גבעתי אל"מ ירון פינקלמן, מפקד חטיבת גבעתי לשעבר, עופר וינטר, הרב הצבאי רפי פרץ, ח"כ עמיר פרץ, שמחה גולדין, אביו של סמ"ר הדר גולדין, וכן הורים שכולים ממבצע צוק איתן.

 

בשתולים מסרו, כי "במושב עוד שתי משפחות שכולות. למשפחת ניני הוצע להקים אנדרטה משותפת לכל הנופלים אך היא התנגדה וביקשה להקים אנדרטה פרטית לבנם ז"ל. המושב התנגד לאשר הקמה של אנדרטה לחלל אחד בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
אביו של ניני ליד האנדרטה
צילום: בראל אפרים
מומלצים