שתף קטע נבחר

לאחר הדיווחים על רגיעה: חיל האוויר תקף ברצועה

בפעם השנייה ביממה, תקף חיל האוויר ארבע מטרות טרור של חמאס בצפון רצועת עזה. הלילה נורתה שוב פצצת מרגמה אל כוח צה"ל ליד גדר הגבול. איש לא נפגע

 
 

חיל האוויר תקף לפנות בוקר (ה') יעדי חמאס ברצועת עזה, בפעם השנייה ביממה האחרונה. זאת למרות הודעתו של סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, כי צה"ל ייסוג בתמורה לנצירת האש של הפלגים השונים בעזה. לטענת חמאס, ההסכם הושג באמצעות תיווך של מצרים בין הצדדים. בישראל הכחישו את הודעת חמאס. גורמים בכירים בצה"ל מסרו ל-ynet כי לא מוכרות שום הסכמות על נסיגת כוחות צה"ל מהפרימטר הביטחוני.

 

  

מוקדם יותר דווח מפי מקורות ברצועה כי צה"ל החל להסיג את כוחותיו מהשטח בחיפוי של מזל"טים, בעקבות הודעת חמאס.

 

שש פצצות מרגמה נורו אתמול משעות הבוקר לעבר כוחות צה"ל הפועלים בקרבת גדר הגבול, האחרונה נורתה הלילה לעבר כוח צה"ל שעסק בפעילות מבצעית בצפון רצועת עזה. אין נפגעים ולא נגרם נזק. צה"ל הגיב אמש בירי פגזים מטנקים לעבר עמדות צבאיות של חמאס ובשעות הערב תקף חיל האוויר חמישה יעדים בדרום הרצועה באזור שדה התעופה דהניה ליד רפיח.

 

מצה"ל נמסר לאחר התקיפה הבוקר כי חיל האוויר תקף ארבע מטרות המהוות תשתיות טרור של ארגון חמאס בצפון רצועת עזה, בתגובה לאירועי הירי שבוצעו ביומיים האחרונים על ידי הארגון לעבר כוחות צה"ל שעסקו בפעילות מבצעית סמוך לגדר המערכת.

מתיחות בגבול. אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתיחות בגבול. אתמול(צילום: AFP)
 

אבו מרזוק אמר בהודעתו: "מה שקורה על הגבול המזרחי של רצועת עזה הוא ניסיון ישראלי לכפות עובדות חדשות בעומק של יותר מ-150 מטרים מהגבול. זה מה שגרם לאנשינו להיכנס לעימות וזאת כדי למנוע מהדחפורים והכלים שלהם מלייצב או לקיים את הנוהל הזה. החלו מגעים עם המצרים שפרשו את חסותם על הסכם הפסקת האש האחרון. התגובה שלהם הייתה מהירה ורצינית והחזירה את המצב למה שהיה קודם לכן".

 

בצו שטח צבאי סגור נאסרה בעקבות האירועים תנועת אזרחים מצומת סעד, דרך קיבוץ נחל עוז ועד לגבול עם הרצועה, הנושק לשכונת סג'עייה, מחשש להמשך הירי. תנועת תושבי נחל עוז מותרת באזור זה. מדובר בצעד שננקט בימי הסלמה בשל קרבת האזור לגבול אך נחשב לחריג מאז צוק איתן.

 

בצה"ל העריכו כי הירי לאורך היום היה מכוון ישירות נגד כוחות צה"ל שפועלים במרחב הגדר עם כלים הנדסיים בניסיונות לאתר מנהרות התקפיות נוספות שחדרו לישראל. מדובר למעשה בפעם הראשונה מאז צוק איתן שחמאס יורה בעצמו לעבר ישראל לאחר שאכף את הפסקת האש ביתר שאת בשנה וחצי האחרונות.

 

פעילות זו מתבצעת בשורת מוקדים לאורך גבול הרצועה מאז צוק איתן, אך רק ביממה האחרונה זכתה לתגובה אלימה מצד הפלסטינים. בישראל הבהירו אמש כי בכוונת צה"ל להמשיך בפעילות זו שמתרחשת סמוך לגדר, ולכן העריכו שירי הפצמ"רים יימשך גם בימים הקרובים. לכן ההערכה בישראל היא שהטפטוף ההדדי הזה יימשך גם בימים הקרובים.

עשן מיתמר בשכונת סג'עייה בעזה, אתמול ()
עשן מיתמר בשכונת סג'עייה בעזה, אתמול
 

בחמאס חששו שהנכס האסטרטגי והמשמעותי ביותר שלהם נגד ישראל,

המנהור ההתקפי חוצה הגדר, יאותר ויושמד בחודשים הקרובים על-ידי ישראל, בשל פריצת הדרך הטכנולוגית הישראלית שהושגה בנושא, מה שבעבע עוד יותר את סיר הלחץ העזתי.

 

הזרוע הצבאית של חמאס פרסמה הודעה מיוחדת בעקבות ההסלמה בגבול הרצועה. בהודעה נאמר כי אנשי הזרוע לא יאפשרו להמשיך את התוקפנות הישראלית. "על ישראל לעזוב את שטח עזה מיד", אמרו בזרוע, והאשימו כי הפעולות הישראליות הן הפרה ברורה של הסכם הפסקת האש שהושג בסוף מבצע צוק איתן וכי הם מחשיבים אותן תוקפנות חדשה על רצועת עזה.

 

הלחץ האזרחי בתוך הרצועה גובר וחמאס היה צריך לשחרר את הקיטור לכיוונה של ישראל, ואין שיטה טובה יותר לעשות זאת מלחמם באופן מדוד את הגבול. אבל זו ככל הנראה רק הסיבה המשנית.

 

הסיבה המרכזית הייתה כנראה אחרת לגמרי. בחודש שעבר התגלתה המנהרה ההתקפית בדרום הרצועה. נתניהו וממשלתו לא שכחו להזכיר את היכולות הטכנולוגיות פורצות הדרך של מערכת הביטחון שסייעו במציאת אותה מנהרה. מהר מאוד קיבלה אותה מערכת מסתורית את השם הלא רשמי "כיפת ברזל של המנהרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים