שתף קטע נבחר

צפו: נחש צפע באורך מטר מסתתר באסלה

תושבת חיפה נחרדה לראות נחש ארסי באסלה. לוכד שהוזעק לבית השתלט עליו: "הוא חיפש חולדות. תבדקו טוב את האסלה לפני שאתם מתיישבים"

 

תושבת חיפה שנכנסה אתמול לחדר השירותים הבחינה בגוף בתוך האסלה. לחרדתה גילתה כי מדובר בנחש צפע שאורכו - כך התברר - יותר ממטר. לוכד נחשים שהוזעק לבית לכד את הנחש וציין כי נחשים מנצלים מכסים שבורים של שוחות הביוב, ונכנסים למערכת הביוב לחיפוש אחרי חולדות.

 

"ראיתי משהו שחור באסלה וחשבתי לרגע שזה איזשהו בגד שנפל מהמקלחון שיש לי על יד", ר' מתגוררת בשכונת קריית שפרינצק בחיפה. "התקרבתי לראות מה זה והמזל הוא שאז הנחש התחיל לזוז וגם ראיתי לו את הראש", סיפרה נרעשת. "הייתי כמו משותקת. ממש לא יכולתי לדבר או לזוז. סגרתי את המכסה וברחתי מהמקום, מחזיקה במגב".

 

"אני לא רוצה לחשוב איך זה יכול היה להיגמר. אני עוד יכולה לזוז, אבל מה היה קורה אם היה איזה ילד או בן-אדם חולה נתקל בדבר כזה?", אמרה. ר' סיפרה כי ניסתה להתקשר למוקד 106 של העירייה אך הסתבכה במענה האוטומטי, ולבסוף הגיעה אל השכנה, שהכירה את לוכד הנחשים שמואל בראונשטיין. הוא הגיע למקום תוך זמן קצר ושלף מתוך האסלה נחש צפע ארסי, גדול במיוחד.

 

עונת הנחשים נפתחה מוקדם מהרגיל

"אנחנו נתקלים במקרים כאלה בעיקר בקומות קרקע", סיפר בראונשטיין. "הנחשים מגיעים למערכת הביוב בחיפושים אחרי הציד הטבעי שלהם – חולדות ועכברים. כמעט בכל שוחת ביוב יש חולדות, ואם המכסה של השוחה שבור הם נכנסים וישר מריחים את החולדה ומתחילים לחפש אותה".

 

לדברי בראונשטיין, לאסלות מגיעים בעיקר הנחשים הגדולים יותר, שמצליחים לעבור את כל הצינור - ורואים את האור בקצה האסלה. "מי שגר בקומת קרקע כדאי שיבדוק שאין סדקים ושברים בשוחות הביוב, וכן - צריך גם לבדוק את האסלה לפני שמתיישבים. זה לא משהו יום-יומי אבל גם לא נדיר מאוד", אמר.

 

בתחילת החודש הובהלו לבתי החולים בצפון שני צעירים שספגו הכשות ארסיות. הרופאים מזהירים כי "עונת הנחשים" נפתחה מוקדם מהרגיל, ובתקופה זו, כאשר הנחשים מתעוררים בשנת החורף - הם מסוכנים בהרבה. לפי ד"ר יוסף נאבי, מנהל חדר מיון במרכז הרפואי זיו, עונת הכשות הנחשים החלה מוקדם השנה עקב הטמפרטורות הגבוהות והקיץ שהקדים. נאבי אמר כי בראשית הקיץ הנחשים מתעוררים מתרדמת החורף ובגופם ארס רב, ולכן הם מסוכנים יותר.

 

הנחיות בטיחות למטיילים

נאבי אמר כי הנחיות הבטיחות למטיילים הן לנעול נעליים גבוהות, לא להזיז אבנים וסלעים ולהרים אוהלים בחניונים מוארים ללא קוצים וסלעים. במקרה של

הכשה חייב הפינוי להיעשות במינימום תזוזה, וחשוב שהאדם שהוכש יהיה רגוע ככל שאפשר מאחר שעלייה בדופק ובלחץ הדם מזרזת את התפשטות הארס. בשום אופן אין לרוץ.

 

חשוב לקבע את הגפה הפגועה ולשטוף את אזור ההכשה במים. בשום מקרה אין לחתוך את הפצע, אין למצוץ את הדם במקום ההכשה, אין לקשור את הגפה ואין לבצע חסימת עורקים אלא רק לקבע את הגפה כך שתזוז מעט ככל האפשר.


פורסם לראשונה 08/05/2016 22:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים