שתף קטע נבחר

הפצועה דורשת: "להכיר בבעיות זיכרון כנכות"

אישה שנפגעה בתאונת דרכים, וסובלת מאז מליקויים קוגניטיביים, דרשה להגדיל את אחוזי הנכות שלה. שופטת הורתה לביטוח לאומי לבחון את הסוגיה

נפגעתם בתאונת עבודה? למרבה הצער, המאבק על עצם בריאותכם או שיקומכם אינו היחיד שתצטרכו לנהל. סיפורה של אישה שנפגעה בתאונת דרכים, ומאז סובלת מנזקים שונים, ממחיש את העניין אך מעורר גם תובנה חיובית: לא כדאי לוותר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התאונה אירעה ב-2010 ועל סף עילפון הזעיקה התובעת את בעלה, שפינה אותה לבית חולים. עד אותו יום היא הייתה אישה בריאה וספורטיבית, אך מאז התאונה היא סובלת מבעיות אורתופדיות ונוירולוגיות, כאבי ראש קשים, הפרעות בשינה, עייפות כרונית, בעיות בזיכרון, חרדות ונטייה לבכי. ביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונת עבודה, ולאישה נקבעו 5% אחוזי נכות בשל בעיות בצוואר.

 

אלא שלאורך הזמן החמיר מצבה הנפשי, ובספטמבר 2013 היא הגישה לביטוח לאומי תביעת החמרת מצב בגין פוסט טראומה. רופאי הוועדות הרפואיות שדנו בעניינה הכירו בקשר סיבתי בין התאונה לבין ההחמרה, וכחצי שנה לאחר מכן, במרס 2014, היא תבעה גם החמרת מצב בשל פיברומיאלגיה – תסמונת כאבי שרירים ועייפות כרונית. הוועדה הרפואית הכירה גם בקשר בין התאונה לבין תסמונת זו, ובסופו של דבר נקבעו לאישה 35% נכות קבועה.

 

אבל בכך לא תם עניינה. היא ביקשה להכיר כנכות גם בכאבי הראש ובליקוייה הקוגניטיביים – בעיות הזיכרון והריכוז, אולם נדחתה בהחלטת ועדה שניתנה שלא בנוכחותה. לשיטת הוועדה, אחוזי הנכות שניתנו לאישה בגין הפוסט טראומה והפיברומיאלגיה מגלמים בתוכם את בעיות הקוגניציה והזיכרון, ואין מקום לכפל נכויות.

 

האישה, שיוצגה על ידי עו"ד אייל פייפר, הגישה ערר בבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב, שבו ביקשה להורות לוועדה לדון בתיק מחדש ולפסוק לה אחוזי נכות נוספים. היא טענה שאם המחוקק היה רוצה לאסור כפל נכויות, הדבר היה נקבע בחוק, כפי שנקבע למשל לגבי קצבת נכות וקצבת זקנה.

 

העוררת הפנתה לכך שב-2014 בוצעו שינויים בספר הנכויות, ובמסגרתם הוכנס סעיף מיוחד ונפרד שעוסק בבעיות זיכרון בנוסף לבעיות נפשיות. היא הוסיפה שמאחר שמדובר בפגיעות המהוות חלק טבעי ממחלה, ומכיוון שמחלות אלה הוכרו בקשר סיבתי, הרי שיש לייחס משקל לכל ההשלכות, כולל כאבי ראש ובעיות זיכרון.

 

לאחרונה, במסגרת הדיונים בתיק, הסכימו העוררת וביטוח לאומי, שיוצג על ידי עו"ד מוניר ח'יר, כי העניין יוחזר לוועדה הרפואית לעררים בביטוח לאומי, על מנת שתשקול מחדש את עמדתה בנוגע להענקת נכות נוירולוגית נפרדת, ותתייחס באופן מנומק לחוות הדעת הרפואיות שעסקו במצב העוררת.

 

כמו כן, הצדדים הסכימו כי במידה שהוועדה תגיע שוב למסקנה שאין מקום לנכות נפרדת, היא תשקול את האפשרות לשנות את שיעור הנכות בתחום הנפשי.

 

עוד הוסכם כי המערערת ועורך דינה יזומנו לוועדה ויוכלו להציג בפניה טענות. לאחרונה, הרשמת מרב חבקין אישרה את הסכמת הצדדים.

 

עינינו הרואות כי יש להניח שאם האישה הייתה מרימה ידיים בשלב כזה או אחר של הליך מתיש שנמשך זמן רב, היא הייתה נאלצת להסתפק בקביעות הוועדה הקודמות. כעת, נפתח פתח לשיפור במצבה הכלכלי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים