שתף קטע נבחר

חברות שלא מיחזרו נקנסו בכ-125 אלף שקל

על 17 חברות שלא קיימו את חוק מיחזור האריזות הוטלו עיצומים כספיים. במשרד להגנת הסביבה אמרו: "כ-40 אחוז מהחברות בשוק חתומות על חוק האריזות"

מי שלא ממחזר - משלם: 17 יצרנים ויבואנים שלא פעלו בהתאם לחוק האריזות קבלו עיצומים כספיים בסך כולל של כ-2.125 מיליון שקלים (כ-125 אלף שקלים בממוצע לחברה).  במשרד להגנת הסביבה מדגישים כי חברות שלא יתקשרו עם גוף מוכר ליישום חוק האריזות מסתכנות בקנסות של כ-150 אלף שקלים. עם כניסת חוק האריזות לתוקף החלה פעילות הסברה בנושא, ובהמשך - החלה אכיפה נרחבת של יישום החוק על היצרנים והיבואנים.

 

"כ-40 אחוז מהחברות בשוק חתומות על חוק האריזות", אמר גיא סמט, לשעבר מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה וכיום סמנכ"ל בכיר לשלטון מקומי. "זה אומר ש-60 אחוז לא חתומים. אלה יכולים להיות גם יצרנים קטנים מאוד. השלב עכשיו הוא אכיפה נגד החברות כי משך הזמן שהשוק התארגן לנושא כבר עבר".

 

 (באדיבות תאגיד המחזור תמיר) (באדיבות תאגיד המחזור תמיר)
(באדיבות תאגיד המחזור תמיר)

 

סמט הוסיף: "כרגע יש רק את חברת תמיר, שעושה את הצעדים שלה. החברה מנסה לעשות מהלך ולהחתים חברות כדי להימנע מקנסות והליכים משפטיים. סך הכל העלות (עלות ההתקשרות) לא גבוהה". במשרד להגנת הסביבה ציינו כי בכל הנוגע לאכיפת חוק האריזות "יש דברים בקנה".

 

כאמור, כיום "חברת תמיר - תאגיד מחזור יצרנים בישראל בע"מ" הוא הגוף המוכר היחיד. תקופת ההכרה היא לחמש שנים. מעל 1,000 חברות במשק כבר התקשרו איתה.

 

מנכ"ל תאגיד תמיר, קובי דר, אמר: "כדי להמשיך ולקדם את מטרות החוק נדרש שיתוף פעולה של כלל היצרנים והיבואנים החייבים בחוק כמו גם שיתוף פעולה של הרשויות המקומיות והציבור כולו. אני מצפה מהמשרד להגנת הסביבה אשר בידיו אמצעי האכיפה הנדרשים, לפעול בנחישות ולוודא כי כלל הגורמים החייבים בחוק זה מקיימים את חלקם".

 

כיום, ישנן עוד שתי חברות שהגישו בקשות להכרה כגוף מוכר לפי החוק להסדרת הטיפול באריזות. תאגיד א.מ.י.ר גלובל גרין בע"מ הגיש ב- 2013 בקשה אשר נדחתה ועוד מספר בקשות אחרות. כיום הבקשה שלו, שהוגשה במאי נמצאת בבדיקה. חברת "המסלול הירוק מיחזור בע"מ" הגישה אף היא בקשה ב- 2014 אשר נדחתה, וכיום בקשתה מפברואר 2016 נמצאת תחת בדיקה. סמט ציין כי "אנחנו צריכים לראות את התוכנית העסקית שלהם, שיאספו את הפסולת במחירים סבירים. החוק פותח את השוק, אך כשמכניסים גורם חדש ומכירים בו צריך לעשות זאת בצורה אחראית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות עיריית תל אביב
הפח הכתום לאריזות
צילום: באדיבות עיריית תל אביב
קובי דר, מנכ"ל תאגיד המיחזור תמיר
מומלצים