שתף קטע נבחר

העובד סחב מאות ק"ג כל יום - ישרוטל תפצה

נכות נקבעה לאחראי צוות ניקיון במלון לגונה באילת, שנדרש לדחוף חבילות קרטונים כבדות ללא ציוד מתאים. ביהמ"ש קבע שהאחריות מוטלת על הרשת

בית משפט השלום באילת קבע לאחרונה שרשת המלונות ישרוטל אחראית לנכות שנגרמה לעובד שלה במלון לגונה באילת. התובע נדרש לדחוף במו ידיו חבילות במשקל מאות קילוגרמים כל יום, אבל הרשת לא טרחה לספק לו ציוד עבודה מתאים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בתביעה שהגיש ב-2012 הוא סיפר ששימש בעבר כאחראי צוות עובדי הניקיון במלון "לגונה" באילת, וכשלוש פעמים בשבוע נדרש להעביר חבילות קרטונים במשקל של כ-300 ק"ג שנפלטו ממכבש דחיסה שמוקם בחדר אשפה קטן לנקודת איסוף למחזור. באחד מימי אוגוסט 2010, בעודו דוחף חבילת קרטונים, הוא חש כאב עז בכתף. למחרת הוא פנה לטיפול ואובחן עם קרע בכתף שמאל. ביטוח לאומי הכיר בו כנפגע עבודה בעל נכות קבועה של 15%.

 

לטענתו, למרות בקשותיו ותחינותיו, מעולם לא סופקו לו עזרה או ציוד והוא נהג לגרור את החבילות בידיו.

 

ישרוטל הכחישה שהיא אחראית לתאונה והעלתה שלל טענות, לפי אחת מהן מדובר בסיפור דמיוני שהתובע – שהיה מועמד לפיטורים –בדה מליבו, כדי "להלביש" עליה בעיות. לדבריה משקל חבילת קרטונים דחוסה נמוך בהרבה מהמשקל שציין התובע, ואינו מצריך שימוש בכוח רב. היא הוסיפה שגם אם מדובר בתאונה, התובע אשם כי נהג בחוסר זהירות.

 

השופטת שוש שטרית הבהירה כי מאחר שלא היו עדי ראייה לתאונה, היא נאלצת להסתפק בעדות התובע אף שהיא של בעל אינטרס. לדבריה, הוא הוכיח את עצם התרחשות התאונה לא רק משום שעדותו הייתה "עקבית, הגיונית ומהימנה", אלא גם מאחר שהיא מאוששת במסמכים, חלקם של הרשת עצמה (למשל טופס נפגע העבודה).

 

השופטת גם קבעה כי הטענה שמדובר בתביעת נקמה בדיונית היא רעיון מרחיק לכת שלא מתיישב עם העובדות, ואת האחריות לתאונה היא הטילה על הרשת בלבד. פינוי הקרטונים היה חלק אינטגרלי מהעבודה של התובע, והוא ביצע אותה ביום התאונה כפי שעשה פעמים רבות בעבר "כדי לא להפסיד את הפרנסה", כלשונו.

 

נקבע כי הוכח כי מדובר בתנאים לא תנאים, וכי התובע לא הונחה או הודרך ונאלץ לעבוד ללא אמצעי עזר חיוניים. השופטת הודיעה שאינה נכנסת לוויכוח על משקלה המדויק של חבילת קרטונים דחוסה, במיוחד לנוכח העובדה כי מי שיכול היה להוכיח את המשקל, ולא עשה זאת, היא הרשת, שהציוד נתון ברשותה. על כל פנים, אין ספק שמדובר בחבילה כבדה מאד, שניתן לדחוף אותה רק במאמץ ניכר.

 

כל שהנתבעת הייתה צריכה לעשות כדי למזער את הסיכון לפגיעת התובע היה לספק לו מקום עבודה גדול יותר ועגלה מתאימה (או כל כלי עזר אחר), אך היא לא עשתה זאת.

 

לתובע נפסקו פיצויים של 140 אלף שקל על הפסדי השתכרות בעתיד ועל כאב וסבל. מאחר שביטוח לאומי כבר שילם לו תגמולים, ועל מנת שלא יקבל כפל פיצוי, תצטרך ישרוטל לשלם לו רק כ-25 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 12.5% מהפיצוי והוצאות משפט.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד שלמה יובל
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד איתי קרינסקי
  • עו"ד יהודית עזרא עוסקת בתאונות עבודה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים