שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

לב הטאבון

בג'ויס, מסעדה כפרית שבמושב ביצרון, שבה מגישים גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל", מעריכים את הידע ואת הנדיבות של הסועד המקומי ומודעים לשמרנות שלו

בשיתוף עם משק צוריאל

 

כשהיא משקיפה על שדות מושב ביצרון ובוסתן עצי הפרי, מגישה ג'ויס, מסעדה כפרית, תפריט איטלקי ים תיכוני, ומתגאה בטאבון עץ המפיק מנות מיוחדות ובקונדיטוריה המייצרת שלל קינוחים.

 

המסעדה נמצאת בבעלותם של דניאלה דדון ובעלה. דניאלה היא גם האחראית על התחום הקולינרי. מניסיונה העשיר בניהול המסעדה ובאירוח לקוחות ניתן ללמוד לא מעט על טעמינו, הישראלים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

"הסועד הישראלי רוצה לראות המון צבעוניות", היא אומרת. "יצפה למנה יפה, לפרזנטציה יפה, אסתטית ונדיבה. והוא יהיה מוכן גם לשלם תמורתה".

 

עם זאת, לדבריה, הלקוח המקומי שמרן מאוד בטעמיו ולא יעז ללכת רחוק. כשהוא מעניין בתפריט, יתלהב ממנות מיוחדות ונועזות, אבל ברוב המקרים לא יהיה לו אומץ להזמין אותן.

הקהל שלנו מתמצא, היא אומרת.

 

"הוא מסתכל על הצלחת ומבין. מבין בחומרי גלם, מעריך חומרי גלם טובים, את המאמץ שהושקע בהם ואת העלות של שני הדברים". את ההבנה המתפתחת של הסועד הישראלי, מייחסת דדון למסעדות הרבות שיש כיום בארץ וגם לשפע תוכניות הבישול בטלוויזיה, מהן אנשים לומדים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מתן שירות לישראלים "עלול להיות עניין קשה וכואב. יש צורך בסבלנות רבה, כי לא תמיד האורחים מבינים שמסעדה היא לוגיסטיקה מורכבת, עוד לפני שמגיעים לאוכל. אילו היו מודעים לכך יותר, היו ביקורתיים פחות".

 

הסועד הישראלי לא אוהב שלא מקשיבים לו, דדון טוענת. "אם יש לו תובנות, אם הוא כועס – הוא רוצה להביע את עצמו, וחשוב נורא להקשיב לו, גם אם הוא לא צודק. הלקוח הזה לא מוכן שייקחו אותו כמובן מאליו".

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ג'ויס מסעדה כפרית, הוותיקים 54, מושב ביצרון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים