שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

הרימו עוגן

גרציא קפה ותוצרת יושב בלב המדשאה של קיבוץ העוגן, עושה כבוד לאזור ולמוצריו ומציע גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

ביסטרו המתבסס על חומרי גלם מקומיים ואפילו על יינות מהאזור הוא גרציא קפה ותוצרת, השוכן בלב המדשאה הענקית בקיבוץ העוגן שבעמק חפר.

 

מקור השם בשם הבעלים, מיכל גרציאני, השותפה במקום עם טל רפאל. גרציאני גם אחראית על הצד הקולינרי, והשפית היא גילי בר יוסף, שעבדה בעבר במסעדות שונות, בהן הרברט סמואל התל אביבית.

 

 (צילום:  אנטולי מיכאלי) (צילום:  אנטולי מיכאלי)
(צילום: אנטולי מיכאלי)

מנה בולטת בתפריט של גרציא היא כריכוני אסאדו – בשר אסאדו בבישול ארוך, עם ירקות שורש ותבלינים, המגורד מהעצם ומוגש בערימה בלחמניות, בצד תפוחי אדמה צלויים וחמוצים תוצרת בית.

 

מנה שאהובה על הצוות במקום היא לינגוויני סלמון – פסטה עם סלמון בתנור, עגבניות מיובשות וכרובית צלויה, מעט שמנת וחמאה.

 

חומרי הגלם המובילים במטבח הם פולנטה, שבה עושים שימושים רבים, וריזוטו מסוגים שונים.

 

מקום הישיבה הכי מבוקש במסעדה הוא באחת הפינות האינטימיות של החלל הפנימי, ליד החלון, משם נשקפים המדשאה הגדולה והטבע שמסביב.

 

המוזיקה המתנגנת בבקרים ובצהריים היא מיקס ישראלי וניינטיז. בערב יש ייצוג רב יותר למוזיקה אתנית, ובימי רביעי בערב נערכות במקום הופעות חיות, בתשלום, של ג'אז ורוק אקוסטי.

 

המוזיקה היא מוטיב מרכזי במקום, כי בקיבוץ העוגן שוכן אולפן הקלטות ידוע. וכך, אפשר להיתקל מדי פעם בגרציא באורחים מוזיקליים דוגמת ברי סחרוף, רמי פורטיס ולאה שבת.

 

מפורסם אחר, שמיכל גרציאני הייתה שמחה לארח, הוא השף האמריקאי מריו בטאלי. אבל אין לה חלומות לפתוח סניף במקום מיוחד בעולם. "לא זזה מטר מקיבוץ העוגן", היא אומרת.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

גרציא קפה ותוצרת, קיבוץ העוגן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
צילום:  אנטולי מיכאלי
צילום: אנטולי מיכאלי
מומלצים