שתף קטע נבחר
 

רואים עלייך

אין כמו לפתוח את היום בין העצים, בחצר של משק משפחתי בלב מושב. זה – וגם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל" - מה שקורה ב-הרואה בקפה בכפר הרא"ה

בשיתוף עם משק צוריאל

 

לפני כשנה חידש את פניו הרואה בקפה, קפה-מסעדה חלבי כשר, הקיים בכפר הרא"ה שבעמק חפר כבר 16 שנה. מבנה העץ הקלאסי התחלף בחלל חדש עם תקרת עץ גבוהה, פרופילים בלגיים וקיר לבנים, אבל שמר על האווירה הכפרית ועל מראה החצר – של המסעדה ושל בית משפחת שיקלר – על עצי התפוז, השיחים והגינון.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מורן שיקלר מנהלת את המקום עם בעלה דרור. שלושת אחיו של דרור שותפים, אחותו מפתחת את קו הקינוחים וההורים עובדים במאפייה הצמודה. הרואה בקפה נפתח מדי בוקר ב-8:30, ואנשים רבים מגיעים במיוחד כדי לפתוח שם את היום. זהו סוג של בריחה מהרחוב ההומה, מסבירה מורן.

 

השקט הוא כזה שלא מוצאים במקום אחר. האורחים יושבים במשק של משפחה, ליד מאפייה משפחתית שפעילה על ניחוחותיה מ-6:30 בבוקר, בלב מושב. שעות הבוקר, מורן מציינת, הן השעות הטובות ביותר לישיבה בחצר, בין העצים, כשהאוויר נקי והשמש בחיתוליה.

 

אורחי הבוקר מזמינים בעיקר ארוחות בוקר, שמוצעות כאן במבחר נאה – ישראלית, שחיתות (עם תפוחי אדמה, בצל מטוגן וביצי עין), בריאות (עדשים וגבינות רזות) ועוד.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מורן מתנהלת בבוקר בקצב מהיר. היא מתייצבת לפתיחת המסעדה אחרי שתפעלה חמישה ילדים בבית. ארוחת הבוקר הפרטית שלה כוללת סלט קצוץ עם מעט גבינה ומעט לחם. אם היינו אוכלים רק את מטעמי המאפייה והמסעדה, היינו נראים בהתאם, היא מתלוצצת.

 

 

גם אילו לא היו מגבלות, הפנטזיות הקולינריות של מורן לגבי ארוחת הבוקר נשארות צנועות: קערת יוגורט עם גרנולה, ולחילופין, מאפה שמרים, חמאה ושקדים. נשמע כמו התחלה טובה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הרואה בקפה, משק שיקלר, כפר הרא"ה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים