שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

דגים במדרכוב

במדרחוב המקסים של זכרון יעקב מציעה נילי הנאה אלגנטית לחילוניים ולחרדים, ועכשיו גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

אונדרה שורקי, שהמבטא הצרפתי ניכר בדיבורו, עוסק שנים רבות במסעדנות. לפני כשש שנים הוא פתח את נילי הכשרה למהדרין במדרחוב היפהפה של זכרון יעקב.

 

לדבריו, רצה להקים מסעדה "שתתאים לכולם". ואכן, שורקי נהנה מכך שבנילי אפשר לראות שולחן שיושביו חילוניים גמורים ליד שולחן של סועדים חרדים. וכולם מוצאים את מקומם בהנאה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט חלבי, כולל דגים, הסגנון ים תיכוני וההשפעות הספציפיות צרפתיות, איטלקיות ויווניות. מכיוון אחר, יש במסעדה גם תפריט סושי, שעליו אמון שף סושי מיוחד. המנה האהובה והבולטת ביותר היא פילה סלמון נורווגי, צרוב על הפלנצ'ה ואפוי בתנור, שמוגש על מצע תפוחי אדמה אפויים וירקות על מחבת.

 

עובדי המסעדה בוחרים בהפסקות הארוחה שלהם לאכול סושי. חומרי הגלם המובלים במטבח הם דגים – שכולם טריים – וגם ירקות ופירות טבעיים, לא משומרים.


 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

נילי שוכנת במבנה אבן מסוף המאה ה-19 ומשתדלת לשמר ככל האפשר את המראה המקורי. העיצוב משלב אלמנטים ישנים וצילומי נוף ארצישראליים, ריהוט העץ שולט כאן ובערב מקפידים על תאורה רומנטית. פס הקול, כולו ג'אז.

 

שורקי מספר שלא מעט אנשים מענף המסעדנות מגיעים לאכול אצלו. "זו הגאווה המקצועית שלי", הוא מציין בסיפוק. באופן מפתיע, אולי, אין לו חלומות להתרחב ולפתוח סניפים. "היו המון אפשרויות לפתוח – בירושלים, בחיפה ועוד.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

אבל כדי לשמור על הרמה ולשאוף תמיד לשיפור, אתה לא יכול לפזר את עצמך. חייב להתמקד. אני חייב לחיות את זה בכל יום, ובאמת נמצא כאן שעות. בגלל זה אין לי מקום אחר".

 

נילי, המייסדים 43, זכרון יעקב

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים