שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

איטלקית למתחילים

רשת קפאין מתגאה במטבח איטלקי, בקפה מוקפד – וגם במטעמים המוגשים במסגרת פרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

לפני 16 שנה, כשהיה בן 21, פתח אלעד יהושע את קפאין במרכז הכרמל - בית הקפה הוותיק ביותר בחיפה ששרד עד היום, לדבריו. עם השנים נוספו שני סניפים חיפאיים, במרכז חורב ובנווה שאנן (שלושת הסניפים מגישים עכשיו גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל").

 

לפני שנתיים בחרה רשת מכוני הכושר הולמס פלייס בקפאין כמפעילת בתי הקפה בכמה מסניפיה ברחבי הארץ.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

המטבח של קפאין איטלקי, ואחראי לו אורי יהושע, שף הרשת, השותף בבעלות ואחיו של אלעד. המנה הנפוצה ביותר בתפריט היא קרוסטיני סלמון – רצועות ברוסקטה קלויות עם שמן ותבלינים, שכל אחת מהן נושאת ממרח אחר (שמנת, טפנד ועוד) ורצועת סלמון מעושן. המנה המועדפת על צוות העובדים, לעומת זאת, היא שקשוקה עם נקניקיות מרגז.

 

המטבח בסניפים פתוח והעבודה גלויה לעיני האורחים. "שקיפות מלאה" קוראים לזה כאן. חומר הגלם הדומיננטי ביותר במטבחים האלה הוא גבינות מסוגים שונים.

 

דגש חזק מושם בקפאין בנושא הקפה, כולל הכשרה מייגעת שעוברים הבריסטות (ברמני הקפה). לפני כחודש החלה הרשת למכור גם קפסולות למכונות קפה ביתיות.

 

מקום הישיבה הנחשק ביותר נמצא בסניף שבמרכז חורב. זהו שולחן חצי בר שניצב בחלק החיצוני של בית הקפה ומשקיף אל הרחוב.

 

בבקרים, מוזיקת הרקע המתנגנת בבתי הקפה היא ג'אז. לעת ערב זה נעשה גרובי יותר.

 

ואחרי שלושת הסניפים בחיפה ובתי הקפה הנוספים במכוני הכושר – איפה היו חולמים בעלי הרשת להקים עוד סניף? צמוד לפנתיאון ברומא, לא פחות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

רשת קפאין: שדרות הנשיא 125, חורב 13, הגליל 74, חיפה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים