שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

דיוקן ירושלמי

תולדות משפחת אביחיל והמאפייה המיתולוגית שלה מקופלים בקפה אביחיל הירושלמי. ולא רק היסטוריה - גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל" מוגשות שם

בשיתוף עם משק צוריאל

 

קפה אביחיל, מסעדה חלבית כשרה למהדרין בשכונת מלחה בירושלים, היא עסק זוגי. גליה דניאל-אביחיל מנהלת עם המקום עם בעלה שלומי, שגם אחראי על המטבח. אבל המקורות והשורשים של המסעדה הביתית הזו נעוצים בסיפורה של המשפחה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

סבי-סביה של גליה עסקו באפייה עוד בפולין. כשסבא רבא עלה לישראל, הוא שינה את שם המשפחה לאביחיל – ראשי תיבות של איתמר בן חיים יליד ליפסק. בנו, סבה של גליה, הקים ב-1932 מאפיה בשכונת זכרון משה בירושלים והעניק לה את שם משפחתו, אביחיל. עם השנים הפך המקום לשם דבר.

 

דני, אביה של גליה, עבד עשרות שנים במאפיית אביחיל והיה מזוהה איתה לחלוטין. לפני כמה שנים יצא לגמלאות, ניהול המאפייה עבר לאחד מקרובי המשפחה ודני הצטרף לבתו ולבעלה במסעדה שפתחו לפני כעשור.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בהתחלה, מספרת גליה, המעבר לא היה פשוט מבחינתו. דני אביחיל חש שהוא "לא עושה מספיק", פשוט כי הוא טיפוס שאינו מסוגל לשבות ממלאכה לרגע. חלק ניכר מהמאפים במסעדה מוכנים במקום, כמה מהם בידיו של דני. לדוגמה, הלחמניות המתוקות, המיתולוגיות, של מאפיית אביחיל. האיש לובש חולצה של אביחיל, נכנס כולו לעניין, לש ואופה בהתלהבות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הלוגו של המסעדה כיום נושא את דיוקנו של דני אביחיל. היוזמה הייתה של בתו גליה. הוא איש צנוע מאוד, היא מסבירה, ואני החלטתי שהוא עבד קשה כל חייו, כך שמגיעה לו המחווה.

 

לדבריה, דני הוא "סוג של אושיית תרבות ירושלמית", ולא מעט מבקרים מזהים אותו. ואלה שמקשרים לפתע בין מראהו לבין הדמות שבלוגו, מופתעים ומתרגשים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

קפה אביחיל, הדישון 21, ירושלים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים