שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מזל דגים

ניר דהן, שף ארבעת הסניפים של קפה ליון באשדוד וביבנה, אוהב דגים, סדר ושקט, ומכין גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

על ארבעת הסניפים של קפה ליון, מסעדה חלבית כשרה למהדרין באשדוד וביבנה, חולש השף ניר דהן. הוא אחראי על התפריט בכל הסניפים – דגים, פסטות, סלטים, כריכים וארוחות בוקר, וגם מטעמי פטיסרי צרפתיים שמפעל מיוחד מייצר עבור הרשת.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

את דרכו המקצועית החל דהן בגיל 16, לפני 15 שנה, כעוזר טבח במסעדה באשדוד. הוא התקדם, עבד במסעדות שונות (בהן שגב אקספרס בתל אביב, שם שימש סו שף) ולמד מנהל מזון ומשקאות בבית הספר תדמור. בקפה ליון הוא נמצא מראשיתו, זה ארבע שנים וחצי.

 

דהן אוהב מאוד לעבוד עם דגים בצורותיהם השונות – נאים, צרובים, מבושלים, אפויים, מטוגנים, מוקפצים. המנות שהוא הכי אוהב להכין הן מנות דג נא: סביצ'ה, קרפצ'ו, סשימי. גם בבית ההעדפה שלו ימית – דג טרי, צלוי במחבת.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הדבר החביב עליו בעבודה הוא המעקב אחר התפתחות הרשת, אותה ליווה מצעדיה הראשונים. לעומת זאת, הוא לא נהנה לחזור על עצמו במטבח, אבל נאלץ לעשות זאת לעיתים בגלל דרישה של לקוחות שמרנים שנרתעים מחידושים.

 

כשהוא עובד לבדו במטבח הביתי, דהן נהנה ממוזיקה ברקע. אבל כשהוא פועל במסעדה, אין סיכוי לצלילי מוזיקה. במטבח, מוכרחים להיות תקשורת רצופה עם הצוות וקשב מלא, מסביר השף. גם סדר וניקיון חשובים מאוד בעיניו ומסייעים לו להתרכז. הכל מוכרח להיות במקום, "כמו שהמשורר התכוון", לדבריו.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

כמי שעוסק בתחום מאז שהיה נער, מעניין לדעת מה היה עושה דהן אלמלא הפך לשף. לדבריו, כיום יש לו אהבה נוספת, ספורט, כך שייתכן שהיה הופך למדריך כושר. גם בראייה ריאלית לעתיד הוא לא פוסל אפשרות של שילוב התחומים – תזונה וספורט – בעיקר בעבודה עם ילדים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

סניפי רשת קפה ליון: 

  • קפה ליון – סטאר סנטר אשדוד
  • קפה ליון - מתחם גן העיר אשדוד
  • קפה ליון - מתחם ביג פשן אשדוד
  • קפה ליון - מתחם קרסו יבנה הירוקה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים