שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

שמנת פטריות

מסעדת אלפרדו הוותיקה מציעה לסועדיה אוכל איטלקי כשר למהדרין, ויודעת כבר מה לקוחותיה, כולל עידן יניב, אוהבים לאכול. עכשיו הם מציעים שם גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

מסעדת אלפרדו על שני סניפיה – הוותיק בפתח תקווה והצעיר בראשון לציון – היא, לדברי בעליה, המסעדה האיטלקית הכשרה למהדרין היחידה בישראל.

 

השאיפה היתה לשבור את הסטיגמה האומרת שאוכל כשר למהדרין הוא פחות טעים. ואכן, אלפרדו מגישה תפריט איטלקי חלבי עשיר, המותאם לחיך הישראלי, תוך הקפדה על כשרות מלאה ושמירה על איכות גבוהה בחומרי הגלם ובדרכי ההכנה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הקהל מעורב. יותר ממחציתו מגיע מהציבור הדתי-לאומי, אחרים מסורתיים, חילוניים ואף חרדים. שף הרשת, המלווה אותה מתחילת הדרך, הוא רובי קורדובי. חומרי הגלם המובילים במטבח שלו הם שמן זית ושמנת.

 

המנה הפופולארית ביותר באלפרדו היא מרק שמנת-פטריות המוגש בתוך לחם. כבר 13 שנה המנה הזאת מככבת במסעדה. בהפסקות הארוחה שלו, הצוות אוהב לאכול את טוסט הבית, המוגש על ג'בטה פתוחה עם רוטב שמנת-פטריות ומוקרם בגבינת מוצרלה.

 

מקום הישיבה האטרקטיבי ביותר נמצא בסניף בפתח תקווה, ליד מפל המים הקטן שמפכה בחצר. המוזיקה שמנעימה את זמנם של הסועדים היא איטלקית, ספרדית, או בוסה נובה.

בין הסועדים הרבים במסעדות (עד 275 בפתח תקווה ועד 200 בראשל"צ בזמן נתון) אפשר לגלות לא מעט זמרים מז'אנר הים תיכוני. עידן יניב הוא אחד מהם.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

כשמנכ"ל הרשת, ליאור נזר, מתבקש לעוף על כנפי הדמיון ולומר מיהו הלקוח שהיה רוצה לארח, הוא ממריא עד גורדון רמזי, השף הבריטי הידוע. והמקום שבו היה חולם לפתוח סניף? הרחק מאם המושבות – במיאמי.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

אלפרדו, אם המושבות 94, פתח תקווה

אלפרדו הלח"י 10, ראשון לציון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים