שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

Mad about it

קוראים לה מאדי, היא מנהלת את מסעדת מאדי'ס בתל אביב, היא מגישה מנות מפרויקט "טעימה מהגליל", והיא אוהבת גבינות יותר מכל דבר אחר

בשיתוף עם משק צוריאל

 

כיוון שהמסעדה שהיא מנהלת בתל אביב נקראת מאדי'ס, אפשר להבין שמאדי גניש היא הרוח החיה מאחוריה. במטבח עובד אומנם טבח מיומן, אבל ההשראה לרבות מהמנות מגיעה ממאדי.

 

מאדי'ס היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין. לגבינות יש חלק חשוב בתפריט, וחלק חשוב בהעדפות הפרטיות של מאדי. או בניסוח שלה: "אני חולת גבינות".

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הגבינות מופיעות במנות רבות במסעדה – כדורי פלאפל מטוגנים שמורכבים מגבינות, פטריות ממולאות בגבינות ובפירורי לחם, פסטות עשירות בגבינה ועוד ועוד.

 

"לנו, בבית, כמעט שאין בשר", מודה הבשלנית. "יש בסופי שבוע ארוחה בשרית כמובן, אבל באופן כללי הגבינות שולטות. אני גם ממציאה כל הזמן מנות עם גבינות. הנה, ממש כרגע הכנתי קינוח מיוחד עם מסקרפונה".

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בילדותה היו לה הזדמנויות מעטות לאכול גבינות. "גדלתי בבית מרוקאי, וההורים התמקדו בבשר. אנחנו, הילדים, חיכינו לפורים כי אמא שלי היתה מכינה אז מנה שנקראת ברקוקש – קוסקוס חלבי, עם אשל או שמנת. זה מאכל מיוחד לפורים, וזה מעדן".

 

כריך הגבינה המועדף עליה היום הוא כריך מוצרלה. היא נהנית לאכול אותו בבית, וכמובן, הוא השתלב גם בתפריט המסעדה.

 

"כל מה שאני אוהבת וכל מה שאני מכינה בבית, אני מביאה גם למסעדה", היא מבהירה. ולסיכום, שיהיה ברור: "לגבינה יש מקום ראשון בעולם הקולינרי שלי – לפני הבשר, לפני הדגים, לפני הכל".

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מאדי'ס, מנורת המאור 4, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים