שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

משפחה אופה

55 שנה קיימת מאפיית פרש בירושלים ומנוהלת על ידי המשפחה. כיום היא משמשת גם מסעדה חלבית, המגישה מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

קורותיה של המסעדה החלבית, פרש קונדיטוריה וקפה, בקריית יובל בירושלים, הן במידה רבה קורותיו של האיש שהקים אותה, מרדכי פרש, בשנת 1961, ופעיל בה עד היום, לצד אשתו, בנו ושלושה מנכדיו.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מיד נברר איך זה לנהל עסק משפחתי במשך 55 שנה רצופות, אבל נתחיל מההתחלה. מרדכי פרש נולד בירושלים, וכנער בן 14, בתקופת המנדט הבריטי, נאלץ לעזוב את לימודיו ולצאת לעבודה כדי לסייע בפרנסת המשפחה שהייתה על סף רעב.

 

במאפיית פת המפורסמת אפשרו לנער לעבוד כמסיק תנורים, ועם הזמן הוא התחבב על הקונדיטורים במקום, יהודים אירופיים שברחו מאימת הנאצים ועלו לארץ, והחל להתלמד. בגיל 17 נפרד מהמאפייה, התגייס לצבא, וחזר לאחר שחרורו. מרדכי עבד שנים אחר כך במאפייה נוספת, עד שהחליט לפתוח מאפייה משלו. זה קרה, כאמור, ב-1961.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

במאפייה שהקים בברכת אביו פגש מרדכי לקוחה שהפכה לימים לאשתו. היא הצטרפה אליו בעבודה, וכך זה נמשך עד היום. אלא שהיום עובדים במקום גם הבן מתי ושלושת ילדיו, הנכדים של מרדכי.

 

כל התוצרת שנמכרת בפרש מיוצרת במקום – מהבורקסים והעוגיות הקטנים ביותר ועד העוגות הגדולות והמורכבות. הסגנון מגוון, כזה ששואף לספק את דרישות הפסיפס האנושי המורכב של ירושלים. עם כניסתו של הבן מתי לעסק, המאפייה והמגדנייה נעשו גם למסעדה חלבית, המגישה כיום, בין השאר, ארוחות בוקר שונות, פסטות, קישים וסלטים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ומה באשר לסוד העבודה המשפחתית לאורך יותר מיובל שנים? מתי אומר שתמיד יש מתחים, פערי דורות, גיל וחשיבה, אבל הפתרון לכולם הוא אורך נשימה. ומאפה טעים, כמובן.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

פרש קונדיטוריה וקפה, רחוב אורוגוואי 1, ירושלים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים