שתף קטע נבחר
 

מהולנד באהבה

שף רשת קפית, אסף ברקוביץ', פשוט מת על גבינות מאז נחשף אליהן כילד בטיול בר מצווה להולנד. הגבינות יופיעו גם בכמה מהמנות המיוחדות של "טעימה מהגליל", שיוגשו ברשת

בשיתוף עם משק צוריאל

 

כדי להלהיב את אסף ברקוביץ', השף של רשת קפית, מספיק להגיד לו "גבינה". "גבינות הן עולם ומלואו שאני מתחבר אליו באהבה רבה", הוא מודה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

השף נהנה מכולן: פשוטות, רכות, קשות, בשלות, שמנות, ריחניות – מי לא. כילד, נהג לאכול, כרוב הילדים, גבינה צהובה וגבינה לבנה למריחה. אבל בטיול בר המצווה להולנד התחולל השינוי. הנער אסף נחשף לראשונה לקשת רחבה של גבינות איכותיות, בטעמים, בצבעים, בצורות ובמרקמים שונים.

 

"כשביקרנו בשוק גבינות", הוא נזכר, "הרגשתי כמו שילדים מרגישים בחנות ממתקים. מאז ועד היום, הפינוק האמיתי שלי הוא צלחת גבינות משובחות, זיתים וכוס יין".

 

בבית הוא נוהג לאכול גבינות עזים, לצד גבינות שגרתיות כקוטג' וגבינה צהובה. הסנדוויץ' האהוב עליו מורכב מגבינת עזים למריחה, שמן זית, מלח, פלפל וירקות טריים.

 

כשהוא מכין אוכל בבית, הוא עושה שימוש רב בגבינות בפשטידות ובקישים שונים. פטה, בולגרית, מוצרלה וגבינות קשות למיניהן מככבות שם. ולפעמים הוא מעדיף פשוט טוסט עם חמאת עזים וגבינה צהובה או מוצרלה.

 

בתפריט של קפית הוא משלב לא מעט גבינות. הבולגרית המגורדת של משק צוריאל, לדוגמה, משמשת אותו בסלט הדגל של הרשת, על חמש גרסאותיו: אורגנטו קישואים, בטטה, אספרגוס, פלפלים ופטריות. שימוש נוסף בגבינה, וחביב מאוד על השף, נעשה בבייגל טוסט עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, בצל סגול וצלפים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

סניפי רשת קפית ברחבי הארץ:

  • קפית המושבה הגרמנית ירושלים עמק רפאים 36
  • קפית הגן הבוטני ירושלים יהודה בורלא 1
  • קפית רחובות רחובות יעקב 48
  • קפית פתח תקווה פתח תקווה העצמאות 65, קניון גנים
  • קפית מעלה אדומים מעלה אדומים פארק צרפת
  • קפית מלחה ירושלים אגודת הספורט, ביתר 1, קניון מלחה
  • קפית ממילא ירושלים שלומציון המלכה 18
  • קפית מודיעין מכבים רעות עמק זבולון 1 מכבים רעות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים