שתף קטע נבחר

8 טיפים למחפשי עבודה אחרי גיל 50

וותק של עשרות שנים באותו מקום עבודה? כבר לא. כשהחיים שולחים אתכם לחיפוש עבודה בגיל מתקדם, שכללו את עצמכם וצאו לדרך

בני, בן 61 מאזור השרון, עבד כל חייו בארגון גדול ומוכר בתפקידים ניהוליים. לאחרונה החליט לפרוש מתפקידו, ללמוד תואר ראשון נוסף ולחפש עבודה - החלטה לא קלה לאדם בגילו, במיוחד כשידוע כי חיפוש עבודה בגיל מבוגר אינו דבר פשוט. כמו מחפשי עבודה רבים בגילאי 50 ו-60 פלוס - הוא מעולם לא נדרש להתמודד עם שוק עבודה הכולל השקעה כה רבה מצידו ודורש העמדת רזומה מרשים, התכוננות לשאלות קשות בראיונות עבודה ועוד.

 

למדריכים נוספים בערוץ קריירה

 לפני שמתפטרים: 6 הזדמנויות לעדכן קו"ח

 

בני שייך לדור, בו לעבוד עשרות שנים באותו מקום עבודה היה נחשב לנורמה. כיום, כאשר 3 שנות וותק בעבודה נחשבות לתקופה סבירה, האדם מנהל את הקריירה של עצמו, שאינה תלויה כל כולה במקום עבודה אחד. הפער בין תהליכי החיפוש בעבר לתהליכים כיום הוא גדול, אך יחד עם זאת יתרונותיהם של העובדים בגילאים המבוגרים עצומים כי הם מביאים עימם ידע, ניסיון ויציבות רבה יותר.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עם קצת התאמות והמון מוטיבציה, גם מחפש עבודה מבוגר יכול להתמודד עם שוק העבודה של היום. גם מחפשים עבודה בגיל מתקדם? 8 דברים לצאת איתם לדרך:

 

1. זכרו מדוע הגיל מהווה יתרון לתפקיד הספציפי

כל מחפש עבודה צריך לצאת לדרך כשהוא יודע מהם היתרונות שהוא מביא עימו לכל תפקיד. כי אם אתם לא תדעו, המעסיק לא ינחש זאת עבורכם. למשל, ניסיון בתחום מחברות דומות, נקודת מבט שונה על הארגון כתוצאה מתפקידים קודמים (אחרי מגוון תפקידים שעשיתם), הרפתקאות, טיסות וידע.

 

2. נסחו את יתרונותיכם בקורות החיים ובראיון עבודה

כשאתם משקיעים מחשבה ויודעים מה מהווה יתרון בהעסקתכם, תדעו גם לנסח זאת בקורות החיים ובראיונות עבודה. בראיונות בפרט, הדבר יעזור לכם במענה לשאלות כגון "מדוע אתה מתאים לתפקיד?" והבנה לגבי מה כדאי לכם להבליט בהתאם למשרה המדוברת.

 

3. צאו למסע היכרות עם עולם העבודה של היום

העולם השתנה, אך כדי להכירו טוב יותר דרוש רק מחשב עם חיבור לאינטרנט, עכבר וסקרנות. למדו כיצד פועל שוק העבודה כיום - קראו כתבות בנושא, הכירו את לינקדאין, קראו על נטוורקינג, פניות יזומות, ובכלל, היו בנקודת ידע שלא מותירה אתכם מאחור. זכרו, יש אנשים בני 90 שקוראים מיילים ומחוברים לפייסבוק, ויש בני 50 שחוששים מטכנולוגיה - כך שהגיל לא באמת קשור ליכולותיכם.

 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

4. היעזרו בקשרים האישיים שלכם (בלי בושה)

ידעו את הסביבה שלכם ברצון ובמוטיבציה שלכם לצאת אל האתגר הבא, תופתעו לדעת מי בסוף יפתח את הדלת. כמו כן, התחילו את החיפוש בהכנת 2 רשימות:

 

  • האחת - לפחות 10 ארגונים בהם הייתם רוצים להשתלב.

 

  • השניה - רשימה של לפחות 10 אנשי קשר מקושרים.

 

בצעו פניות יזומות לרשימות הללו, כשבפניה שלכם למכרים זכרו היטב את הטיפ הבא: האדם שהם יפגשו זה האדם עליו ימליצו לכן הציגו את עצמכם במוטיבציה גבוהה, אנרגטיות וחיוניות. הקושי העיקרי בלפנות למכרים היא תחושת "אני צריך לבקש עזרה", נכון, זה לא קל והאגו מסמן היטב את נוכחותו, לצד זה זכרו שאתם אמנם מגיעים עם נסיון מקצועי רב אך בעיקר עם נסיון חיים שאין לו תחליף. אני מאתגרת אתכם לשנות את התפיסה מ- "עושים לי טובה" ל- "יזכו לקבל את כישורי לפיתוח התפקיד".

 

5. אפשר להתכונן לראיון עבודה 

אל תצאו לדרך בלי להכין שיעורי בית. כאשר כבר זומנתם לראיון, קראו היטב על החברה (באתר החברה או בעמוד הפייסבוק שלה) ועל התפקיד המיועד (בתיאור המשרה) והתאימו את מי שאתם לאופי התפקיד הרצוי. כמו כן יש להפעיל אינטלגנציה רגשית ולהיות ערים לאדם המראיין אתכם. במידה ומראיין אתכם איש משאבי אנוש, לפשט מונחים מקצועיים, ובראיון מול מנהל מקצועי, לפרט בשפה מקצועית. היזכרו בסיפורים ודוגמאות מראש המבססות את התכונות והחוזקות אותם אתם מעידים על עצמכם, חשוב שהדוגמאות יהיו קצרות וממוקדות.

 

כך תעברו ראיון עבודה בוידאו-צ'אט:

 

6. התייחסו לחיפוש עבודה כאל פרויקט

התייחסו לתהליך חיפוש העבודה כאל תפקיד ניהולי בפני עצמו, ולא כמטלה הנלווית לסדר היום. התנהלו כפי שהייתם מתנהגים בתוך משרה, נהלו טבלת מעקב אחר משרות ששלחתם, התאימו קורות חיים למשרה, בצעו שיחות טלפוניות רלוונטיות לאנשי קשר, ארגונים וחברות השמה.

 

7. תיאום ציפיות: זה עשוי לקחת לכם קצת יותר זמן

אם אתם בכירים, או מומחים בתחום נישתי, קחו בחשבון שתהליך חיפוש עבודה לבכירים לוקח זמן (לא משנה באיזה גיל) ולכן יש להיות סבלניים, נחושים וממוקדי מטרה.

זכרו שמי שיבחר בכם יזכה בנכס נדיר, ולכן היו בטוחים בעצמכם גם אם לפעמים התוצאות בשטח מבוששות להגיע.

 

8. הפגינו התלהבות, עניין ומוטיבציה

ללא קשר לגיל... אחד החששות של מעסיקים זה שככל שהגיל עולה המוטיבציה יורדת, לכן היו אנרגטיים, חיוניים ובעלי מוטיבציה גבוהה. כזו שתגרום למעסיק להרגיש שאם הוא לא לוקח אתכם לתפקיד מישהו אחר כבר יחטוף אתכם.

 

הכותבת היא יועצת בשירות ליווי אישי למציאת עבודה ב-AllJobs

 

אתר אולג'ובס הינו חברת בת של ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים