שתף קטע נבחר

ח"כ חסון: "וינשטיין מונה ליועמ"ש כדי לסכל חקירות נגד נתניהו"

חבר הכנסת מהמחנה הציוני תקף בחריפות בראיון באולפן ynet את היועץ המשפטי לממשלה הקודם שלא סיים את הבדיקה בפרשה עד לסיום תפקידו: "הוא לחלוטין שם מקלות בגלגלים בעבודת מבקר המדינה". השר אלקין: "מתוסכלים באופוזיציה מנסיים לגייס כל דבר להחלפת נתניהו"

 

 

ביום שלאחר פרסום דו"ח ביביטורס של מבקר המדינה יוסף שפירא, יוצא ח"כ יואל חסון מהמחנה הציוני במתקפה חריפה על היועץ המשפטי לממשלה לשעבר יהודה וינשטיין. "ההאשמה מאוד ברורה, הוא לחלוטין שם מקלות בגלגלים בעבודת מבקר המדינה", אמר חבר הכנסת בראיון באולפן ynet. "אין לי ספק שווינשטיין מונה להיות יועץ משפטי לממשלה, בין השאר, כדי לסכל חקירות מהסוג הזה נגד נתניהו".

 

הטייח וינשטיין / פרשנות מאת טובה צימוקי

  

חסון הוסיף ואמר: "אני יודע שלאורך השנים הועברו מכתבים, והועברו מידעים ליועץ המשפטי לממשלה וינשטיין והוא לא התייחס אליהם, לא בדק אותם בצורה משמעותית ורצינית והתייחס אולי לאיזה שני סעיפים לא משמעותיים, אבל לא התייחס לממצאים שבעיני אנשי מבקר המדינה היה ברור שהם פליליים".

נתניהו ווינשטיין (צילום: AP) (צילום: AP)
נתניהו ווינשטיין(צילום: AP)
 

חבר הכנסת הוסיף ואמר כי "לא האמנתי שהבדיקה הזו תיקח כל כך הרבה זמן. מבקר המדינה אגב באותה ישיבה אמר שזה ייקח זמן קצר, זה לקח חמש שנים. אין ספק שווינשטיין כשל כשומר סף משמעותי, הוא העדיף את האינטרס של נתניהו על פני האינטרס הציבורי". כשנשאל אם מדובר בטיוח השיב: "חד-משמעית, אין פה ספק בכלל".

 

השר זאב אלקין מהליכוד הגיב לדברים, ואמר: "מדובר ביועץ משפטי לממשלה מכובד מאוד שהוא מכובד על כל המערכות המשפטיות". לדבריו, "יואל חסון רוצה להיות זה שמגיש כתב אישום, גם מי ששופט בתיק ואחר כך מן הסתם גם מוציא את גזר הדין. אבל מה לעשות, המערכת המשפטית אצלנו לא משרתת, לא אותי ולא את יואל חסון. היא עצמאית".

 

אלקין הוסיף ואמר: "אני מבין את הרצון של הח"כים המתוסכלים באופוזיציה, שלא מצליחים להחליף את נתניהו בדרך פוליטית דמוקרטית, לגייס כל דבר אפשרי, ואני מבין את כעסם כשהמערכת המשפטית אומרת להם פעם אחר פעם, 'תסלחו לנו, אבל אין פה כלום'. הם יצטרכו להישאר ח"כים מתוסכלים באופוזיציה עוד הרבה מאוד זמן".

בני הזוג נתניהו (צילום: קובי גדעון/לע"מ) (צילום: קובי גדעון/לע
בני הזוג נתניהו(צילום: קובי גדעון/לע"מ)
 

דו"ח המבקר חשף אתמול כי נסיעותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ובני משפחתו במימון גורמים חיצוניים בתקופת כהונתו כשר האוצר בשנים 2005-2003 חרגו מהכללים, והדבר עלול ליצור מראית עין של קבלת טובת הנאה או של ניגוד עניינים. הדו"ח עסק בין היתר בפרשה שזכתה לכינוי "ביביטורס". חומרים נוספים הקשורים לנסיעות נתניהו ומעלים חשש לפלילים הועברו ליועץ המשפטי לממשלה, שרק הוא מוסמך להחליט על חקירה פלילית, ולפיכך לא נכללים בדו"ח. המבקר כבר פנה ליועץ הקודם לפני חצי שנה, וכעת הוא מאשים כי החשדות טויחו ורומז ל"גרירת רגליים". בהודעה לתקשורת קובע המבקר כי הסוגיות "מעלות חשש לפלילים".

 

"אין זה ראוי שבנסיעות של שר לחו"ל בתפקיד במימון הממשלה גורם חיצוני יממן את שהות השר בחו"ל", כתב המבקר, יוסף שפירא. לטענתו, בכל המקרים המוזכרים, בדומה לשרים אחרים באותה תקופה, לא פנה נתניהו לוועדת המתנות או לוועדה למתן היתרים כדי שתבחן אם יש בקבלת המימון החיצוני משום קבלת טובת הנאה או מתנה אסורה.

 




עיקרי פרשת "ביביטורס" פורסמו בתחקיר של רביב דרוקר בערוץ 10 לפני כחמש שנים. בתקופת כהונתו של נתניהו כשר האוצר בממשלתו של אריאל שרון הוא טס 15 פעמים לחו"ל, טיסות שעליהן דיווח למזכירות הממשלה. רק שבע מהטיסות היו במימון משרד האוצר - והיתר מומנו על-ידי גורם חיצוני. 1.5 טיסות לפי הגדרת המבקר היו במימון ממשלה זרה, שתי טיסות היו במימון ארגונים יהודיים, ו-3.5 טיסות היו במימון הבונדס, ארגון-הגג שאחראי על מכירת אגרות חוב של מדינת ישראל וממומן על-ידי המדינה.

  

"מהביקורת עולה כי נתניהו נסע לחו"ל במימון חיצוני בלי לדווח על כך לוועדת המתנות כדי שתקבע אם אין בקבלת מימון זה משום קבלת טובת הנאה אסורה. אין זה ראוי שבנסיעות של שר לחו"ל בתפקיד שבהן הממשלה מממנת את הטיסה, גורם חיצוני יממן את שהות השר בחו"ל", כתב המבקר, וציין כי "כך נהגו גם שרים אחרים באותה תקופה".

 

ראש הממשלה הגיב אמש לממצאי הדו"ח: "אחרי שנים של כותרות מפוצצות ופרסומים בהיקף אדיר מתברר שההר הוליד עכבר. בנסיעותיו של מר נתניהו לא היה שום ניגוד עניינים, שום מימון כפול ושום דבר בלתי חוקי. היועץ המשפטי לממשלה כבר בדק את החומר שהעביר אליו המבקר ב-2013 וקבע שאין שום סיבה לפתוח בחקירה. אנו משוכנעים שכך יהיה גם עם הספיח שהועבר אליו ב-2015. 

 

"מבקר המדינה קובע שנתניהו נהג בדיוק כמו שרים אחרים ושבאותה תקופה עדיין לא נקבעו הכללים לנסיעות שרים. הכללים לגבי נסיעות שרים נקבעו רק ב-2008, ואילו הדו"ח מתייחס לתקופה עד 2005. הניסיון להחיל רטרואקטיבית על נתניהו, ורק על נתניהו, כללים שנקבעו אחר כך אינו ראוי. התחושה היא שמדובר בדין מיוחד לנתניהו, ודין אחר לכל היתר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים