שתף קטע נבחר

מזכרת מישראל: גרפיטי בשמורת טבע בגאורגיה

תיירים ישראלים שהשאירו כתובות בשמורת טבע במדינה עוררו את זעמה של מחברת ספרי טיולים. היא מקווה שפרסום ברשת ימנע מאחרים לנהוג כמותם: "למה לקלקל לנו את השם שלנו, הישראלים, ברחבי העולם?"

 

הכתובת בגאורגיה (צילום: קורל קרטנשטיין) (צילום: קורל קרטנשטיין)
הכתובת בגאורגיה(צילום: קורל קרטנשטיין)

 

ISRAEL GEDERA, LEVY FAMILY - כתובות אלה שנצבעו על אבנים בשמורת טבע בגאורגיה העלו את חמתה של קורל קרטנשטיין, מחברת ספרי טיולים שמרבה לפקוד את המדינה. בפוסט זועם שפרסמה הבוקר (ד') בפייסבוק, לאחר שנתקלה בתחילת השבוע בכתובות, היא יצאה נגד התופעה: "משפחת לוי היקרה. למה להרוס? למה לקלקל? למה לגרום נזקים?"

 

קרטנשטיין פנתה גם ל"ישראלים החביבים מגדרה שהחליטו להשאיר חותם (במלוא מובן המילה) ולהרוס את הטבע היפה שגאורגיה מציעה לנו, ואפילו יותר מזה - החליטו לקלקל לנו את השם שלנו, הישראלים, ברחבי העולם. אתכם אני רוצה לשאול - למה?? למה להרוס? למה לקלקל? למה לגרום לנזקים? עצוב לדעת שלא למדנו הרבה מהמקרה המזעזע שהיה בשנה שעברה עם זוג הישראלים שהחליטו לציין את שמותיהם באמצעות גרפיטי בטבע".

 

המקרה שאליו התייחסה אירע בעקבות פרסום קודם על מטיילים ישראלים שריססו את שמותיהם על סלעים בשמורת טבע במדינה. מדריכת טיולים ישראלית נתקלה בכתובת והעלתה את התמונה לפייסבוק. הפוסט זכה למאות שיתופים ואלפי תגובות זועמות. בני הזוג תויגו בפוסט והביעו חרטה על מעשיהם.

פוסט של מדריכת הטיולים (צילום: קורל קרטנשטיין) (צילום: קורל קרטנשטיין)
פוסט של מדריכת הטיולים(צילום: קורל קרטנשטיין)

באתר זה השחיתו הישראלים את השמורה (צילום: קורל קרטנשטיין) (צילום: קורל קרטנשטיין)
באתר זה השחיתו הישראלים את השמורה(צילום: קורל קרטנשטיין)

קרטנשטיין סיפרה ל-ynet עד כמה הופתעה לגלות כתובות גרפיטי נוספות לאחר המקרה שפורסם בחודש פברואר האחרון. "הגעתי לשם לפני כמה ימים יחד עם אחותי ולקחתי אותה למסלול בדרך לקרחון צ'לאדי. אז נתקלתי בכתובות המרוססות. לא היו שם כתובות כאלה מאף מדינה. יש לי פה הרבה חברים ואני בקשר עם מדריכי טיולים באזור וגם מדברת המון עם מטיילים שמגיעים לפה. אין אחד שלא הזדעזע".

 

היא אמרה כי הגאורגים "כרגע עדיין מאוד אוהבים אותנו פה, אנחנו מקור עיקרי של הכנסה עבורם בתיירות וחבל לפגוע בזה. כרגע אין צורך בתגובות שלהם כלפינו, מספיק שמטיילים ישראלים יעלו את המודעות וינסו למנוע את המשך התופעה לפני שהגאורגים ייאלצו להגיב".

 

אבינועם אושרי, מנהל מחלקת טיולים מאורגנים ב"אשת טורס", אמר כי גאורגיה היא אחד היעדים הפופולריים בשוק הישראלי. "לטביליסי יש שלוש-ארבע טיסות ביום, לבאטומי יוצאות שש-שבע טיסות בשבוע. כלומר יש תנועה של לפחות 100 אלף ישראלים בשנה ליעדים האלה, אם לא יותר". הוא סיפר כי גאורגיה היא יעד מגוון, ולכן היא מושכת קהל מגוון, "גם משפחות עם ילדים וגם קהל מבוגר יותר. בשנה האחרונה החלו גם חבר'ה צעירים לעשות טיולי תרמילאים. אין כאלה מקומות באירופה". את הישראלי המכוער הוא דווקא לא פגש שם, ולדבריו, "אף פעם לא הייתה לנו בעיה שמלון התקשר להתלונן על מטייל ישראלי. הקשרים מאוד חמים וטובים".

 

שחר תורג'מן, מנכ"ל קבוצת הדקה ה-90, סיפר כי בעקבות מקרים דומים הוא פתח בפייסבוק עמוד בשם "נלחמים בישראלי המכוער". לדבריו, "ניתן לראות שם עוד דוגמאות מכל מיני מקומות. מטרתנו הייתה לתעד את המקרים הקיצוניים האלה ולפרסם ברבים, כלומר ליצור הרתעה. שיידע כל ישראלי שחושב לנהוג בצורה שאינה ראויה, בין שבארץ ובין שבחו"ל, שיש סיכוי שמישהו יתעד ויבייש אותו". תורג'מן הציע "לא להתבלבל, הרוב המכריע של הישראלים הם ישראלים יפים ונהדרים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קורל קרטנשטיין
ישראלים מותירים חותם
צילום: קורל קרטנשטיין
מומלצים