שתף קטע נבחר

הסופרסונס עושות את ניו יורק

תכירו את ‘סופרסונס’, ארגון נשים שנמאס להן לראות רק גברים בקדמת הבמה. מה שהתחיל בישראל התפשט לניו יורק ועכשיו מדובר בתנועה שמניעה בכל הכוח

"האם יואילו כל הנשים", מבקש הכרוז, "לרדת מן הבמה בכדי שנוכל להתחיל את הכנס?"השאלה אולי לקוחה מתוך פרסומת, אבל מה שעומד מאחוריה מתאר מציאות שנשים רבות מכירות היטב.

 

בשנה שעברה, ביום האישה הבינלאומי, הוקם בישראל מיזם ה'סופרסונס', ארגון נשים חברתי שבסיסו בישראל, ופועל לצדק מגדרי ליצירת נוכחות נשית שוויונית ומאוזנת בצמתי השפעה והחלטה בישראל, בכנסים, דירקטוריונים, פאנלים ושדרות הניהול במשק ובחברה.

 

זה התחיל כשחנה רדו, בכירה בחברה ישראלית, הגיעה לנאום בכנס כלכלי. "שמתי לב, ממש ערב לפני שהוזמנתי להרצות בוועידה לעסקים, שהיו 220 פאנליסטים, ו-0 נשים. זה לא שעד אז לא הייתי מודעת לחסך בנשים בפרונט, אבל פתאום גיליתי שיש ואקום של ממש".

להרצאה הגיעה חנה עם שלט שלא משאיר מקום לניחוש. " 0 נשים. זה מה שרציתי שיראו כולם וזה היה חזק מאוד. כשביררתי יותר לעומק, אמרו המארגנים שפנו לכמה וכמה נשים, אך הן סירבו להשתתף".

 

רדו החליטה לבחון את הנושא לעומק וגילתה שבישראל יש ארסנל של בערך 10 נשים המוזמנות לנאום בכנסים. היא חשבה להקים מאגר של נשים מובילות שישמחו לנאום בכנסים שונים. "התפישה הרווחת היא: שאין מספיק נשים מועמדות, או לחלופין, שנשים אינן מעוניינות להשתלב בדרגי הניהול הבכיר.הבנתי שיש משהו שאף אחד לא מטפל בו. בישראל ובעולם, נשים מהוות 50% מהאוכלוסייה, ולמרות זאת, הן המיעוט המקופח הגדול ביותר בשדרות הניהול במשק ובחברה".

 

כך קמה תנועת הסופרסונס. מאגר של נשים שמוכנות ומזומנות, מה שלא מובן מאליו, לקחת על עצמן את המקום בפרונט, את הכוח להשמיע, והכוח לפעול. "אנחנו קבוצת נשים המובילות מיזם שיפעל לצדק מגדרי. יצירת נוכחות נשית שוויונית ומאוזנת בכנסים, בדירקטוריונים, בפאנלים ובשדרות הניהול במשק ובחברה, בישראל ועכשיו גם מחוצה לה".

 

קבוצת הסופרסונס התרחבה רק בישראל בשנה האחרונה עם למעלה מ-1000 חברות. "זה לא היה פשוט כי גם לנשים עצמן הייתה רתיעה מזה. בנינו מאגר דיגיטלי הולך וגדל של נשים מומחיות היכולות ורוצות להיות נוכחות ומשפיעות בקשת רחבה של תחומים. נשים המצטרפות לשורותינו זוכות לעמוד מעוצב משלהן באתר ובו מידע וקישורים רלוונטיים על השכלתן, עשייתן המקצועית, תפיסת עולמן והתחומים בהם הן מעוניינות להשפיע".

 

נשים המבקשות להצטרף לקבוצה, או להגדרתן של הסופרסונס, לתנועה, מתבקשות לענות על מספר שאלות. "בכרטיס ביקור ביקשנו מנשים לענות על מה את רוצה להשפיע, במה את מאמינה, השכלה ועשייה. יש נשים שאמרו שבעצם מילוי הטופס שינינו את עולמן. יש המון נשים שאומרות לעצמן 'אני מומחית באמנות למשל, אבל אני ארצה על זה'? יש דיסוננס בין רמת הידע שלהן לרמת הביטחון להוביל ולהופיע לעמוד על במות. יש נשים שעפו על זה, וידעתי שחשובה לי נוכחות . שיראו את התמונה. ואז עלתה בעיה נוספת. נשים חששו לשלוח את התמונה כי הן מתביישות באיך שהן נראות. גם זה קשור מאוד למצב. רבות מהן הגיבו בכך שיש להן תמונה לא טובה. רציתי לתת חשיפה לנשים שמגיע להן חשיפה ולא מגיעות לחשיפה, וזה חלק מהכוח".

 

לאחד הכנסים הגיעה גם יזמית ההיי טק הישראלית-ניו יורקית יהלי הררי. אחרי שהקשיבה וזיהתה את הבעיה והצורך, היא החליטה להניע את התנועה, גם כאן בניו יורק. "סופרסונה היא אישה שרוצה להשפיע. אנחנו רוצות נשים שרוצות לדבר. אישה משפיעה. לא משנה מה התפקיד ובאיזו עמדה".

 

הררי חיה בניו יורק כבר 16 שנים, ואחרי שנים ארוכות בהן גם בחייה חוותה מתוך העמדות הבכירות בהן כיהנה, יחס שונה כאישה, החליטה שהגיע הזמן לעשות מעשה. "רציתי להילחם למען נשים. כשפגשתי את סופרסונס הבנתי שזה לא יכול להמשיך ככה. הבנתי שיש לנו אחריות להווה ולדורות הבאים. יש כאן הצהרה לא רק של כוח, אלא גם אחריות. אישה שמשפיעה בכל מה שהיא עושה ומאמינה ש-51% אחוז מהאוכלוסיה צריכות ייצוג ראוי".

 

מגי עזר, חנה רדו, בטי גרינשטיין, יהלי הררי, ליאת ברקו. צילום: דניה סנדר ()
מגי עזר, חנה רדו, בטי גרינשטיין, יהלי הררי, ליאת ברקו. צילום: דניה סנדר

 

בסיועה של הסופרסונה מגי עזר ייסדה התנועה המתגבשת את מועדון ממברית ישראל, המהווה בסיס למועדוני ממברית מסביב לעולם.

הנשים נפגשות אחת לחודש לכנסים והרצאות שמורכבים מתחומים בהם מבקשות הממבריות להעמיק. "כאן בניו יורק אנחנו פועלות במסלול וירטואלי ובמסלול החיים. ממברית זה מועדון שאנחנו פועלות מתוכו. ההתמסרות לקבוצה מתוקף העומס שיש בחייה של סופרסונה, מעידה על הכמיהה והצורך בנישה כזו. בארץ יש קורס דיירקטוריות ושלל פעילויות, אבל כאן בשלב זה אין. גם השאלות בשאלון שלנו מותאמות לשוק המקומי, לתחומים המרכזיים כאן. אנחנו עדיין בהקמה, ועורכות מספר כנסים בשנה".

 

בחמישי האחרון התקיים הכנס הגדול של הסופרסונס של ניו יורק. כאן התנועה אמנם גאה בזיקה הישראלית שלה, אבל לא מכוונת רק לנשים ישראליות. "בניו יורק האג'נדה קצת שונה כי קשה יותר להזיז דברים דרך קשרים. אנחנו בונות קבוצה שמחזקת ומניעה זו את זו. אנחנו מחפשות נשים לא בהכרח ישראליות. שמנו לעצמנו מטרה להשתמש בחברות הארגון כדי לקדם שיוויון. למשל כשאנחנו שומעות על כנסים שיש בהם מעט גברים, אנחנו לא שותקות. אנחנו רוצות לפעול, להגביר נוכחות".

 

אל הכנס הגיעו נשים ישראליות ויהודיות בעיקר. הנשים הגיעו ממגוון של תחומים ועמדות, נשים מתחום ההייטק, מרכזים חברתיים, מובילות בגופים כלכליים שונים אמניות ויזמיות, נשות נדל"ן, מומחיות מתחום הרפואה ועוד. "כולן שוות. אם יש מישהי שרוצה להשפיע, יש לה מקום בסופרסונס".

 

אחת מאורחות הכנס, תיארה את נקודת החיבור שלה לתנועה המתגבשת. "התחברתי לרעיון שלהיות סופרסונה זה בעצם איך שאת מביאה ומביעה את עצמך. את נותנת העצמה לאחרים ואת אחראית ליצור אימפקט ולהמשיך את זה הלאה. הבנתי שלא רק על היתרונות הפיננסיים מתייגים ולא הטייטל בהכרח הוא שעושה אותך סופרסונה. יצאתי", היא טוענת, "עם תחושה של תאמיני וזה יקרה וגם אם את באה ממקום של משהו שיש לך תשוקה עליו והמטרה היא יותר מכסף, זה יקרה, האמונה מגיעה בעיקר מנשים והסיפורים שלהן".

 

אחרי היכרות פנים מול פנים והנטוורקינג המתבקש, עלו 3 מרצות שונות לדבר. אחת סיפרה על עבודתה כשכירה ועל הגשמת חלומה בהפקת סרט זוכה פרסים, אחת סיפרה על האמנות שלה ומרצה נוספת על חייה כאישה בהיי טק חברתי.

 

"רציתי לחלוק עם הקהל את הסיפור האישי שלי כאישה בעולם ההיי טק”, סיפרה מיכל אלתר,37. "סיפרתי סיפורים מצחיקים ולא נדירים בחיי.  סיפרתי שאני נותנת הרבה פיצ'ים ובאחת הפעמים אחד מחברי הפאנל שאל אותי למה אני לא הופכת את החברה שלי לארגון ללא מטרות רווח, כמו אישה בזמנה הפנוי. זה אחרי שסיפרתי שאני מגיעה עם רקע מהטכניון, מהראשונות שעושות קורס טייס בישראל, עבדתי בהיי טק ישראלי וכל הרקע הזה, עדיין לא מנע ממנו להגיד את זה".

 

מיכל מספרת שעבורה, להיות חלק מתנועת סופרסונס בניו יורק זה כוח. "פעם ראשונה שיש לנו גב שאין לנו כמו בישראל. נטוורק של נשים בעולם המקצועי, בכל סקטור שרוצות להכיר ביניהן ולחזק זו את זו לאורך הדרך. זה משהו שקיים בכל מיני מקומות בעולם אבל בדרך כלל שמור לעולם גברי. כאן זה גם ניו יורק וגם מחבר לנשים ישראליות ".

 

חנה מדגישה שלא מדובר בהעצמה נשית. "אנחנו נולדות מועצמות, לא צריך להעצים אותנו. אני לא מתחברת למילה העצמה. נשים הן מעצמה. ואני חושבת שהפעילות שלנו מחזקת את זה. אנחנו מחזקים את החזקות ומשם אפשר להשפיע. אני מאוד גאה", היא מצהירה. "אני מרגישה שיש כאן תנועה. נולדה לי נכדה לאחרונה, ואמרתי לה עוד בחדר לידה, כשאת תהיי בת 18 יהיה שיוויון מגדרי”.

 

את הכנס פתחה והובילה יהלי וסיפרה על התרחבות התנועה גם ללונדון ובקרוב גם שיקאגו. "האירוע היה מרגש, מדהים", מסכמת רדו. "הגיעו נשים מכל הסוגים. אנחנו מאמינים שלמפגשים פיזיים יש משמעות בעולם של רשתות חברתיות. נשים צריכות את זה מכל הסיבות והכיוונים. אנחנו קבוצת נשים שבמודעות שלהן לתת כוח נשי, לתת גב ולקבל גב מנשים מסביב. בתחילת דרכן או לאורכה. אנחנו שם אחת בשביל השניה".

 

להצטרפות ופרטים נוספים הקליקו כאן


פורסם לראשונה 27/05/2016 03:17

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הממבריות. צילום: דניה סנדר
מומלצים