שתף קטע נבחר

מיס טרנס בישראל: "יום היסטורי לקהילה"

"המדינה העניקה לי, הערבייה הנוצרייה, את הזכות להפסיק את המלחמה שהיתה בין הנשמה שלי לזהות שלי, ועל כן היא מדינה של שלום", סיכמה את התחרות תאלין אבו חנא, שזכתה בתואר מלכת היופי הטרנסג'נדרית. "לפני 50 שנה אסרו עלינו ללבוש בגדי נשים והתנכלו לנו. התחרות היא דלת הכניסה לעולם הרגיל", מודות ותיקות הקהילה

 

 

במשך שנים הן היו מודרות, מוקצות, חיות בשולי החברה ומהוות מושא ללעג, לבוז ולעיתים קרובות מדי גם לאלימות, אבל אמש (ו') הן עלו בזו אחר זו על בימת התיאטרון הלאומי הבימה, 11 נשים טרנסג'נדריות שצלחו את האודישנים, וביקשו להעביר את החברה הישראלית שיעור בהכלה ושחרור, יופי, אמת, התרגשות ומאבק.

 

"המדינה העניקה לי, הערבייה הנוצריה מנצרת, את הזכות להפסיק את המלחמה שהיתה בין הנשמה שלי לזהות שלי, ועל כן היא מדינה של שלום", כך סיכמה את התחרות בדמעות תאלין אבו חנא, לאחר הכתרתה כמיס טרנס ישראל. אבו חנא תייצג את המדינה בתחרות העולמית שתיערך בברצלונה בספטמבר הקרוב, ותקבל 15 אלף דולר למימון ניתוח פלסטי. "עברתי מכות ואלימות כדי להגיע לכאן", היא אמרה לאחר ניצחונה.

 

מדינה של שלום. תאלין מקבלת את הסרט  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מדינה של שלום. תאלין מקבלת את הסרט (צילום: מוטי קמחי)
 

יש לנו זוכה! (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יש לנו זוכה!(צילום: מוטי קמחי)
 

דמעות וחיבוקים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דמעות וחיבוקים(צילום: מוטי קמחי)

 

"אני לא לוקחת את התחרות הזו כתחרות יופי, אלא כאירוע שנותן נראות ציבורית לנשים טרנסיות כדי שיבינו שחיינו אינם פשוטים", אמרה בראיון ל-ynet אגם בל, מדריכה נערות טרנסיות בארגון הנוער הגאה. "אין מספיק מקום לנערות טרנסיות במקומות העבודה, ועשרות מהן מגיעות לרחוב ולשולי החברה. אני מקווה שבזכות התחרות הזאת נוכל ליצור שינוי ולהראות לכולם שטרנסיות יכולות להשתלב, שהן יפות ומיוחדות ואין סיבה שלא יתנו להן מקום".

 

ותיקות הקהילה התקשו להסתיר את ההתרגשות שאחזה בהן: "לפני 50 שנה, כשאני הייתי הטרנסג'נדרית הראשונה בישראל, דחפו אותנו לשולי החברה. הרשויות התנכלו לנו, הכו בנו, אסרו אותנו, אסרו עלינו בכלל ללכת עם בגדי נשים", סיפרה בהתרגשות אפרת טלמה, ממארגנות האירוע, והוסיפה: "בזמנים ההם, היינו מאוד אמיצות והמשכנו הלאה, גם במחיר של לרדת למחתרת. היום חיינו נהיו טובים יותר, ותחרות מיס טרנס היא דלת הכניסה לעולם הרגיל".

 

ישראלה סטפני לב יזמה, גייסה כספים והפיקה את האירוע המדובר. לשאלה האם לפני 25 שנה הייתה מאמינה שאירוע כזה עוד יתקיים על בימת התיאטרון הלאומי, השיבה בשלילה: "ברור שלא הייתי מדמיינת שדבר כזה יקרה בכלל. בעבר לא היינו קהילה, אלא אינדיבידואלים מוחרמים ונרדפים, אבל הגיע הזמן לעשות מעשה. יותר ויותר בנות צעירות מצטרפות אלינו ואפשר לשנות את המציאות כך שהן יהיו פחות נרדפות, יותר מנורמלות ושייכנסו למעגל תעסוקה אמיתי. זה לא רק יום היסטורי לקהילה הלהט"בית, זהו יום העצמאות הטרנסי, ואמן שהטרנספוביה תיעלם מהעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
רגע ההכתרה. מיס טרנס ישראל
צילום: מוטי קמחי
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים