שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

סמטה פלונית

סמטה קטנה בשכונת נחלת יצחק בתל אביב שוכן ביסטרו דניאלה, שבו מנסים לחבר בין פריז לשוק הפשפשים ומציעים מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

לפני כשלושה חודשים נפתח בשכונת נחלת יצחק במזרח תל אביב דניאלה - ביסטרו בשכונה. הבעלים, בני הזוג דניאלה ושלומי פליישמן, הגיעו לעיסוק מאהבת אנשים ואוכל, ולכן האוכל המוגש הוא כזה שהם אוהבים. מדובר בבשרים ודגים, וגם במנות צמחוניות וטבעוניות בממדים נאים ובמחירים הגונים.

 

 (צילום: אורית פניני) (צילום: אורית פניני)
(צילום: אורית פניני)
 

ההשראה לפתיחת המקום, מספרת דניאלה, הוא הרצון שלה "למתוח קו בין שוק הפשפשים לבין פריז". הכיוון הפריזאי, הביסטרואי, משך אותה לסמטה אחורית בשכונה נינוחה, ולא למתחם בילויים גדול ונוצץ. העיצוב נעים בהתאם. חלל מרווח ומואר, רצפת שחור-לבן, קירות נקיים, בר גדול וקצת עץ. פעם בשבועיים מתקיימת בערב הופעת מוזיקה חיה חינם.

 

 (צילום: אורית פניני) (צילום: אורית פניני)
(צילום: אורית פניני)

 

המנה המובילה היא סלמון טרי בגריל, והמנה החביבה על צוות העובדים היא סלט קיץ עם הדרים, פקאנים, צ'יפס בטטה ועוד. חומר הגלם השולט במטבח הוא ירקות טריים.

דניאלה מכילה עד 70 אורחים, ומקום הישיבה המבוקש ביותר הוא שולחן עגול במרכז המסעדה, סביבו יכולים לשבת שבעה סועדים.

 

בין האורחים הפוקדים את המקום לא מעט מוזיקאים ושחקנים, וגם האורח עליו מפנטזים כאן מגיע מהעולם הזה - לאונרד כהן האגדי.

 

 (צילום: אורית פניני) (צילום: אורית פניני)
(צילום: אורית פניני)
 

לעומת זאת, בשאלת המעבר אל העולם הגדול, לאנשי דניאלה אין פנטזיות. "לא היינו מזיזים את הלוקיישן בסנטימטר", הם מבהירים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

דניאלה, מעבר יבוק 5, תל אביב

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורית פניני
צילום: אורית פניני
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מומלצים