אמנות ההסעדה
בכפר האמנים במושב אניעם, ביתו של קפה יעלי, יודעים שהלקוח המקומי אוהב חום ושיחות, שונא לחכות ומזהה חומרים איכותיים. תמצאו שם גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"
בשיתוף עם משק צוריאל
המסעדה החלבית הכשרה יעלי יושבת בכפר האמנים שבמושב אניעם ברמת הגולן. היא מגישה מנות עם "טעם של פעם", בהן ארוחות בוקר מיוחדות בכלים בצורת לב וקדרות פויקה חלביות ואף טבעוניות.
יעל אליה-מדי, הבעלים ואופת העוגות, מספרת שלמקום שלה יש אופי אינטימי – ושזה בדיוק מה שהלקוחות המקומיים מחפשים. אוהבים שזוכרים אותם, מה הם אוהבים לאכול ואיך הם שותים את הקפה שלהם.
האורחים הישראלים, היא אומרת, אומנם ביקורתיים מאוד מצד אחד, אבל זקוקים לחום מצד שני. "כשאתה מחייך אליהם, הם יהיו מרוצים גם במקרה שהמנה לא הייתה הכי מוצלחת". ונא לא לטעות: הישראלים אוהבים אוכל טוב ויודעים לזהות חומרים טריים ואיכותיים.
לחכות, לעומת זאת, אנחנו לא אוהבים. גם אם אחר כך יישאר לשבת כאן שעה – להמתין למנה הסועד הישראלי ממש לא מעוניין.
אליה-מדי אומרת שמסעדנים צריכים לדעת להקשיב ללקוחות שלהם ולדבר איתם. "הם מצפים לשיחה קלה. מגיעים לכאן ומחפשים, מי זאת יעלי, שואלים, מתעניינים".
התיירים בדרך כלל מנומסים טיפה יותר מהישראלים, מתלהבים מגודל המנות ומחפשים את המאכלים האותנטיים, הייחודיים לארץ ולאזור.
ומה השתנה, לדעתה, בתחום האוכל והמסעדנות בישראל בשנים האחרונות? "אוכל נעשה הרבה יותר 'אין'. אנשים מתעניינים יותר, מתעסקים באוכל יותר ויש עניין רב יותר לנסות דברים חדשים".
קפה יעלי, כפר האמנים, מושב אניעם, 04-6821855