שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מתוק כמו שוקולד

במילקה קפה שבקריית ביאליק לא פגשו בישראלי המכוער, ההוא מטיסת השוקולד. מבחינתם הסועד דורש מה שהוא אמור לקבל, אוכל נהדר ויחס אישי. עכשיו מגישים שם גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

בשיתוף עם משק צוריאל

 

מילקה קפה יושב אומנם בקריון, הקניון בקריית ביאליק, אבל יש לו אופי משלו. רצפת פרקט, הרבה תמונות, מראה חמים – וצוות עובדים שכולו נולד וחי בקריות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)


 

בית הקפה מגיש ארוחות בוקר שונות, פסטות, סלטים, כריכים, טורטיות ומנות בשריות. יש לו גם מתחם פרטי לאירועים, שמתפקד בלילות כבר.

 

מתן אבני, הבעלים, מכיר את הסועד הישראלי מסביב לשעון. לדבריו, הלקוח הזה יודע מה הוא רוצה לקבל – והניסיון להציג אותו תמיד כעצבני, כקצר רוח, כ"נוסע מטיסת השוקולד", מופרז לחלוטין. "לרוב, הישראלי מוכן לשלם ושמח להוציא את כספו – הוא רק דורש תמורה". בדרך כלל, אבני מספר, האורח המקומי נחמד, נעים, יודע להביע הערכה ולומר תודה.

 

על הצלחת, הסועד הכחול-לבן מצפה לאוכל טרי ומושקע. הוא אוהב טעמים חזקים וחריפים ונהנה כשמחדשים לו. הבטן הרכה שלו היא התחושה שמזלזלים בו, שלוקחים אותו כמובן מאליו. לכן, אבני מציע לחכות ללקוח בכניסה למסעדה, לברך אותו לשלום בחיוך וללוות אותו עד סיום הביקור.

 

המסעדנות הישראלית עברה, לדעתו, שינויים בשנים האחרונות. השינוי המשמעותי ביותר הוא העובדה שהתחרות בתחום גברה מאוד, והדבר מחלץ מהמסעדנים מאמצים רבים יותר. לטעמו, זה עושה טוב עבור הענף כולו.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מילקה קפה, דרך עכו 192, הקריון, קריית ביאליק

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים