זה חם ומתוק
הרעיון נבט בקולומביה, צמח בדימונה ופורח בבאר שבע: מרשמלו היא מסעדת שוקולד, וגם מסעדה חלבית עשירה, המגישה, בין השאר, מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"
בשיתוף עם משק צוריאל
את השנתיים הראשונות עשתה מסעדת השוקולד מרשמלו בדימונה, ואז העתיקה את מיקומה לבאר שבע, שם היא פועלת כבר שלוש שנים. השוקולד הוא אומנם המוטיב המרכזי – פיצה שוקולד, פונדו שוקולד וקינוחים שוקולדיים נוספים - אבל מדובר במסעדה חלבית, המגישה גם פסטות, דגים, סלטים ועוד.
את ההשראה לפתיחת המקום קיבלו הבעלים, חברי הילדות איתן סונגו ואריק רודריג כשטיילו בעולם. בקולומביה נחשפו לרשת המסעדות המתוקה קרפס אנד וופל והושפעו ממנה מאוד.
המנה הנפוצה והמבוקשת ביותר במסעדה היא פטריות שמפיניון טריות, ממולאות בתערובת גבינות עם רוטב סלק וקרם חציל. צוות העובדים מת על הוופל הבלגי, אחת ממנות הדגל במרשמלו, שמוגשת במגוון עצום של תוספות.
חומר הגלם המוביל במטבח הוא כמובן, השוקולד, שמגיע לכאן בצורה גולמית, כמטבעות, ועובר עיבוד. כ-130 סועדים מכילה המסעדה. מקום הישיבה המועדף על האורחים הוא ספה ורודה, בהשראת המרשמלו, ששוכנת ליד קיר המעוצב בצורת מטבעות שוקולד, מול מטבח השוקולד הפתוח, ובו אפשר לראות את יצירת הקינוחים. המוזיקה המתנגנת ברקע עברית, שקטה ונעימה לאוזן.
בין אורחי המקום ניתן למצוא לפעמים את כוכב הפועל באר שבע, מאור בוזגלו, ובני משפחתו, וגם האורח שעליו מפנטזים הבעלים מגיע מתחום הכדורגל: זהו רונאלדו, האייקון מריאל מדריד.
ועוד בתחום הפנטזיה – לו יכלו לפתוח סניף של מרשמלו בכל מקום עלי אדמות, היו בוחרים בארץ שבה נבט אצלם הרעיון, קולומביה.
מרשמלו, דוד טוביהו 125, גרנד קניון, באר שבע, 08-6550833


