שתף קטע נבחר

הודו: עברה אונס קבוצתי, נרצחה ונתלתה על עץ "שייראה כהתאבדות"

נערה שחמקה מבית הוריה כדי לפגוש בחור גילתה שהביא איתו שני חברים. הם אנסו אותה, חנקו אותה למוות ותלו אותה על עץ בניסיון להסתיר את הפשע

המדינה האסייתית מוכיחה פעם נוספת שלא סתם היא נחשבת לאחד המקומות המסוכנים ביותר בעולם למין הנשי: נערה בת 15 מהודו נאנסה על ידי קבוצה של גברים שחנקו אותה למוות ואז תלו את גופתה על עץ כדי שהמשטרה תחשוב שמדובר בהתאבדות. כך חשפה המשטרה המקומית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מפקח המשטרה סאליק ראם ורמה סיפר שהנערה ההודית חמקה מבית הוריה במחוז בהרייש שבמדינת אוטר פראדש בשעה שאלה ישנו כדי לפגוש בחור שעמו קבעה. אך כשהגיעה למקום המפגש היא גילתה שהבחור הביא איתו שניים מחבריו והם החלו לתקוף אותה.

 

מחאה בניו דלהי על אונס ורצח סטודנטית למשפטים (ארכיון) (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה בניו דלהי על אונס ורצח סטודנטית למשפטים (ארכיון)(צילום: AP)

הנערה השיבה מאבק, אך הגברים אנסו אותה ואז חנקו אותה ותלו את גופתה על עץ במרחק של כ-1.6 קילומטרים מביתה. המשטרה עצרה שני חשודים ומסרה לסוכנות הידיעות הצרפתית ש"נאשם שלישי נמצא במנוסה".

 

האונס הקבוצתי מהווה תזכורת עגומה לתקיפה מינית דומה שאירעה באוטר פראדש לפני שנתיים ועוררה זעם ציבורי גדול.

 

"כשהילדה התנגדה לדרישות שלהם, היא נאנסה ולאחר מכן נחנקה. כדי לגרום לזה להיראות כמו מקרה של התאבדות, הם תלו את הגופה שלה מעץ ועזבו את המקום", אמר מפקח המשטרה ורמה. ארבעה שוטרים מקומיים הושעו מעבודתם בשל תגובה ראשונית רופסת לאונס הקבוצתי שעוררה את זעמם של המקומיים. "השעיתי ארבעה שוטרים בשל רפיסות בתגובה הראשונית", הוסיף ורמה. לדבריו, הדו"ח הרפואי אישר שהנערה בת ה-15 נאנסה ונחנקה.  

 

האונס הקבוצתי באוטר פראדש אירע שנתיים אחרי ששתי בנות מקסטה נמוכה נמצאו תלויות בכפר במדינה. המשפחות שלהן טענו שהם עברו אונס קבוצתי בטרם ביצעו בהן לינץ'. המשפחות מסרו בזמנו ששתי בנות הדוד, בגילים 12 ו-14, הותקפו לאחר שיצאו החוצה בחושך כדי לעשות את הצרכים שלהן לאור העובדה שבביתן לא היו שירותים.

 

מותן של השתיים עורר סערה פוליטית בהודו לאחר שחוקרים פדרליים קבעו בדו"ח שחיברו ששתי הנערות שמו קץ לחייהן ולא נאנסו. הוא גם עורר מחדש את הזעם הציבורי כלפי הרשויות על אוזלן ידן בטיפול במקרי אלימות נגד נשים במדינה. המקרה הזכור ביותר הוא האונס הקבוצתי של סטודנטית באוטובוס בניו דלהי והכאתה עד מוות בשנת 2012. בעקבות המחאה הציבורית הגדולה הקשיחו הרשויות בהודו את הענישה של אנסים ועברייני מין, והטיפול המשטרתי בסוגיה הלך והשתפר, אך עדיין טעון שיפור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הפגנה בניו דלהי נגד אלימות נגד נשים
צילום: EPA
מומלצים