שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

פומפידו מון אמורה

המטבח איטלקי, ההשראה פריזאית, האווירה משפחתית ויש גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל". הכל קורה במסעדת פומפידו בירושלים

בשיתוף עם משק צוריאל

 

שלוש שנים פועלת פומפידו, מסעדה איטלקית חלבית כשרה, ברחוב עמק רפאים בירושלים. לפני כחודש היא עברה למיקום הנוכחי שלה, במבנה אבן ישן באותו הרחוב. המסעדה אומנם גדולה – הגדולה ביותר ברחוב הבלייני, אומרים בגאווה הבעלים – אבל מתאפיינת באווירה משפחתית ואינטימית.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

האוכל, כאמור, איטלקי ברובו, אבל ההשראה פריזאית. הבעלים מספרים שהושפעו ממסעדות שונות בהן ביקרו באירופה, ובעיקר בצרפת.

 

המנה הנפוצה והאהובה ביותר בתפריט היא רביולי גבינות עזים, ואילו צוות העובדים בוחר בדרך כלל בסלט פומפידו – מבחר ירקות, צ'יפס בטטה, גבינת פטה ופטריות ברוטב דבש ירוק. חומר הגלם השימושי ביותר במטבח של פומפידו הוא רוטב עגבניות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המקום מאכלס בשעות השיא כ-150 סועדים, ואזור הישיבה המועדף על רבים מהלקוחות הקבועים הוא מרפסת המסעדה, שמשקיפה אל רחוב עמק רפאים השוקק.

 

בבקרים, מתנגנת בפומפידו מוזיקה רגועה משנות ה-70 וה-80. לקראת הערב, פס הקול נעשה קצבי יותר.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

כששואלים את הבעלים את מי היו חולמים לארח, הם נשארים נאמנים להשראה הצרפתית ובוחרים בנשיא צרפת, לא פחות. וכשמציעים להם לפתוח סניף בכל מקום שהדמיון מוביל אותם אליו, לאן לדעתכם הם מפליגים? לפריז, כמובן.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

פומפידו, עמק רפאים 27, ירושלים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים