שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

להקת רוקפור

לקפה פולה בראשון לציון יש ותק של 17 שנה, מאכלים מיוחדים מפרויקט "טעימה מהגליל" ושף שאוהב גבינות ומתעסק איתן כבר מגיל חמש

בשיתוף עם משק צוריאל

 

מטבח ישראלי עשיר עם נגיעות איטלקיות ולא מעט אוכל פרסי, כך מגדיר השף והבעלים יזהר דניאל את קפה פולה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

המקום קיים כבר 17 שנה, והוא אחד הוותיקים והמוכרים בראשון לציון. בחלקו הפנימי, האווירה ביתית, בזכות פריטים כנברשות תקרה וספרים על המדפים. ויש לו גם מרפסת מקורה וגינה שצופה אל הרחוב.

 

יזהר דניאל מגיש במקום מגוון של מאכלים המבוסס על חומרי גלם רבים. הגבינות קרובות ללבו והוא עושה בהן שימוש נרחב.

 

"גבינות הן משהו שמחבר טעמים", הוא מסביר. "לכל אחת מהן יש טעם מובחן משל עצמה, והן גם מתחברות באופן מעניין לחומרים אחרים. ריקוטה ומוצרלה, למשל, נוטות לקבל טעמים של דברים שהן באות איתם במגע, והגבינות הדומיננטיות יותר מכתיבות את טעמה של המנה".

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בקפה פולה באות הגבינות לידי ביטוי במטבלי הבוקר (ריקוטה פפריקה, פטה מתובלת), ובמנות כברוסקטה קממבר ופסטות שונות ברוטבי גבינה.

 

באופן אישי הגבינות המועדפות על השף הן גבינת קוטג', גבינת תום וגבינת הרוקפור, שהוא מאוד אוהב, ומעדיף דווקא את הישראלית.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הסיפור שלו עם הגבינות מתחיל בשלב מוקדם מאוד בחיים. כבר כשהיה בן חמש, הוא זוכר, היה צמוד לאמא במטבח והכין איתה לבנה. היום, דניאל מודה, הוא מתקשה לשחזר את הטעם המדויק הזה. ועם זאת, ברור לו שחלק גדול מהטעם הוא זיכרון ילדות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

קפה פולה, רוטשילד 126, ראשון לציון, 03-9508889

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים