שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מנת השף: ניוקי ריקוטה של לירון אבולניק
    פרויקט "טעימה מהגליל" מארח מנות מיוחדות של המתמודדים ב"משחקי השף" ומזמין אתכם לגלות כיצד להכין ניוקי ריקוטה משובח של לירון אבולניק

    בשיתוף עם משק צוריאל

     

    ניוקי ריקוטה של לירון אבולניק

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ניוקי ריקוטה

     

    מצרכים לניוקי:

    70 גרם גבינת ריקוטה 9%

    30 גרם גבינת מה עז

    1 חלמון

    30 גרם קמח פסטה / קמח רגיל

    15 גרם קמח דורום/ קמח תירס

    1 כף עירית קצוצה

    מלח, פלפל


     (צילום: דניאל אוחנה)
    (צילום: דניאל אוחנה)

     

    מצרכים לתבשיל:

    30 גרם תרד תורכי שטוף וחתוך גס

    60 גרם בצלי שאלוט / בצל לבן פרוסים דק

    50 גרם פטריות שמפניון פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

    60 גרם ארטישוק טרי מבושל ופרוס לרבעים / ארטישוק אלה-רומנה

    15 גרם שום פרוס

    15 גרם פלפל ירוק חריף פרוס

    שליש שומר שטוף, פרוס וצלוי

    מיץ מחצי לימון

    20 גרם חמאת עיזים / חמאת בקר

    2 כפות שמן זית

    80 מ"ל ציר ירקות/מים

    • מומלץ להוסיף 1/2 לימון פרסי מגורר 

     

    מצרכים להשלמה:

    40 גרם "צ'אנקים" גבינה צפתית 5%

    10 גרם עלי שמיר שטופים (ללא גבעולים)

    2 כפות יוגורט עיזים

    חצי כפית סומק

     

    אופן הכנת הניוקי:

    מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לשק זילוף.

    מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם קורט מלח.

    חותכים את שקית הזילוף לקוטר 1 ס"מ.

    מזלפים את הניוקי לתוך המים הרותחים תוך כדי חיתוך הניוקי לגודל הרצוי באמצעות מספריים.

    מבשלים כדקה וחצי, מצננים ומשמנים. 

     

     (צילום:  אנטולי מיכאלי)
    (צילום: אנטולי מיכאלי)

     

    אופן הכנת התבשיל:

    מחממים בסיר שמן זית וחמאה על להבה בינונית ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך.

    מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד לריכוך והזהבה.

    מוסיפים את הארטישוק והפלפל חריף ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

    מוסיפים את התרד ומבשלים עד לריכוך.

    שופכים את ציר הירקות לסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה לצמצום הנוזלים. 

     

     

    אופן הרכבת המנה:

    מוסיפים לתבשיל החם את הניוקי, מבשלים כדקה בלבד ומוסיפים את מיץ הלימון.

    מעבירים את הניוקי עם הרוטב לצלחת הגשה.

    מפזרים את הצ'אנקים הצפתית ואת עלי השמיר.

     

    לקישוט:

    באמצעות סקוויזר, יוצרים עיגולים של יוגורט עיזים ובוזקים סומק.

     

    בתאבון! לירון אבולניק

     

    לרכישת כרטיסים לארוחת טעימות גלילית בת"א

     

     


    פרסום ראשון: 31.05.16, 17:41
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מנת השף: ניוקי ריקוטה של לירון אבולניק"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים