שתף קטע נבחר

המסעדות שחייבים להכיר בירושלים

לכבוד חגיגות יום ירושלים, הבאנו לכם את החמישיות המנצחות של העיר: המסעדות החדשות, המסעדות הוותיקות שחייבים להכיר, המסעדות עם הנוף הכי מדהים, המסעדות השוות בשוק מחנה יהודה וכמובן גם אוכל רחוב

מסעדות חדשות

 

רינה ואליס

מסעדת שף חדשה של זוג שפיות ירושלמיות, רינת (24) ואליס (25) מויאל. המסעדה ממוקמת פסיעות ספורות משכונת משכנות שאננים העתיקה, ויש בה טאבון ענק, מבחר יינות מכל רחבי העולם ומיצגי אמנות מתחלפים שתורמים לוייב המיוחד במקום.

 (צילום: ילנה קובלני) (צילום: ילנה קובלני)
(צילום: ילנה קובלני)
 
שתי השפיות, שנשואות זו לזו, רואות בתפריט המסעדה חלון לנפש וביטוי לדרך אמונתן והוא מכיל מנות כמו חומוס שעועית לימה (32 ש"ח), שקשוקית עם רוטב עגבניות מסורתי וביצי שלו (39 ש"ח), גבינת קממבר במילוי ריבת צ'אטני הודית (46 ש"ח), פולנטת תירס טרי עם אספרגוס ופטריית פורטובלו (49 ש"ח), פיצה רושטי עם שבבי תפוחי אדמה ופטריות שמפניון (54 ש"ח), פילה סלמון, בציפוי פרג מתובל (96 ש"ח), ריזוטו כתום, עם שרימפס ורוזמרין (79 ש"ח) ועוד.

 (צילום: ילנה קבטני) (צילום: ילנה קבטני)
(צילום: ילנה קבטני)

 

פרטים: קרן היסוד 38, ירושלים, 02-5617638

 

כשרות: אין

 

צפו ברינת ואליס מויאל מכינות עוגת גאווה ל-ynet:

אלומה

זוהי מסעדת שף בשרית חדשה של מיכאל כץ הממוקמת במלון קראון פלאזה, שעל העיצוב שלה הופקד מיכאל אזולאי. שמה הוא על שם אלומות האור המותקנות ברחבי החלל שלה ומאירות את השולחנות באור רך.

 

תפריט המסעדה מבוסס על המטבח האירופאי הקלאסי והוא נע בין תחנות חייו של השף מיכאל כץ. אפשר למצוא בו מנות כמו מרק דגים בסגנון בויאבייז (42 ש"ח ), פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ש"ח), טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה (46 ש"ח), לזניה פתוחה של שפונדרה, עם אפונת גינה ובצלי שאלוט (82 ש"ח) טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, תפוח אדמה ננסי ושעועית ירוקה (148 ש"ח), צלי בשר בבירה, קרוקטים של תפוחי אדמה ושעועית ירוקה (84 ש"ח) צלעות כבש (178 ש"ח) ועוד.

 

בגזרת האלכוהול מציעים במקום בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

בשעות הצהריים (12:00-15:30) מוגשות במסעדה ארוחות עסקיות: הראשונה היא ארוחה בת שתי מנות, ראשונה ועיקרית או עיקרית וקינוח ב-90 ש"ח והארוחה השניה היא ארוחה בת שלוש מנות, ראשונה, עיקרית וקינוח ב-110 ש"ח.

 

פרטים: העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים, 02-6437555

 

כשרות: יש

 

מובידה

זוהי מסעדת טאפס החדשה של השף קובי קטני, והיא היחידה בירושלים שמציעה מנות שף מהמטבח הספרדי. שמה של המסעדה נלקח מ"לה מובידה מדרילניה" (La Movida Madrilena), תנועה תרבותית-חברתית שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו, וחרתה על דגלה ערכים כמו חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה.

 

חלל המסעדה, שמשתרע על פני 120 מ"ר, מחולק לשתי קומות ויש בו פינת לאונג' ובר גדול. בתפריט מנות מסורתיות מהמטבח הספרדי ומנות טאפאס, ותמצאו בו גם את הפאייה המפורסמת של ספרד, דגים טריים, נתחי בשר וקינוחים כמו סופגניות הצ'ורוס הספרדיות.

 

פרטים: המלך ג'ורג' 37 ירושלים, 052-6634044

 

כשרות: אין

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)
  

אנה

מסעדה איטלקית חלבית כשרה שנפתחה לאחרונה בבית אנה טיכו בירושלים, המהווה את אחת השלוחות של מוזיאון ישראל. מיקום מרהיב, מחירים משתלמים ועדכנות קולינארית - זה מה שבכוונת מייסדיה של המסעדה להביא לעיר הבירה לאחר שתסתיים תקופת ההרצה. מי שאחראי על המיזם הקולינארי הזה הם הקרן להשקעות חברתיות "דואליס" ומוזיאון ישראל, כשעל בניית התפריט אמון השף מושיקו גמליאלי ממסעדת מונה, והשף בפועל הוא נמרוד נורמן, שהוביל את הבר יודלה של קבוצת מחניודה.

 

קרן "דואליס" שכבר מפעילה בארץ כמה מיזמים קולינאריים חברתיים (כמו מסעדת "ליליות" בתל אביב ו"קפה רינגלבלום" בבאר שבע) עתידה גם כאן להשאיר את חותמה על ידי קליטת נערים שנפלטו ממערכת החינוך.

 

התפריט צפוי להיות איטלקי קלאסי, עם פסטות, פיצות ומנות דגים ויכלול בין השאר מנות כמו סלט קפרזה (36 ש"ח), רביולי בהכנה ביתית עם תרד וריקוטה (54 ש"ח) פוקאצ'ה עם תבשיל קפונטה (34 ש"ח), וניוקי ביתי עם קרם פרש ועגבניות צלויות (42 ש"ח) ועוד.

 

המיקום המעניין, הפן החברתי והנפשות הפועלות כאן הופכים את המסעדה הזו לאחת המסקרנות בעיר.

 

פרטים: בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים, 02-5434144

 

כשרות: יש

 

Grill bar

גם במלון מצודת דוד צפויה להיפתח במהלך חודש יוני אטרקציה קולינרית חדשה שתיקרא Grill bar המסעדה ממוקמת בטראסה הצופה על העיר העתיקה והתפריט שלה צפוי להיות מזרח תיכוני עדכני ומשופע מהקולינאריה האוטנטית של ירושלים.

 

אבי תורג'מן, השף הראשי של מלון מצודת דוד, בנה תפריט עם מנות קלאסיות בעלות נגיעה מקורית, ביניהן פיתות לאבשי – פיתה דקיקה מקמח מלא, שמוכנת במקום על גבי סאג' ערבי אותנטי; כדורי פלאפל ירוק שמוגשים עם איולי סחוג ירוק; ירקות כבושים, עם פלפל שודנייה, צ'ילי ירוק וליים והמנות העיקריות בשריות כמו שווארמה עגל, שלישיית קבב וחזה עוף, תימין וקליפת לימון שיוגשו לשולחנות על גבי רשת גריל אישית עם ירקות שנצלו על גריל פחמים.

 

פרטים: דוד המלך 7, ירושלים, 02-6212590

 

כשרות: יש

 

מוסדות קולינאריים שחייבים להכיר

 

אדום

מסעדה ובר יין הממוקמת במתחם התחנה, שהוקם על יסודות תחנת הרכבת הישנה. המסעדה פועלת מאז 2001 והתפריט שלה מציע מנות בשר מגוונות וכן דגים ופירות ים טריים, פסטה רחבה, ריזוטו והמבורגר. במסעדה פועל בר עישון סגור שבו בשעות הקטנות של הלילה האווירה מתלהטת והופכת את המקום לאחד החשובים בסצנת הבילוי הירושלמית. את המטבח של אדום מוביל השף אלרן בוזגלו.


 (צילום: יואב גורין  ) (צילום: יואב גורין  )
(צילום: יואב גורין )
 

פרטים: דוד רמז 4, מתחם תחנת רכבת ישנה, ירושלים, 02-6246242

 

כשרות: אין

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

קדוש

מסעדה חלבית שלאורך כל שעות היום הומה מאדם. מדובר על אחד המוסדות הקולינאריים המוערכים בעיר, המופעל על ידי איציק וקרן קדוש, שממשיכים את דרכו של מאיר קדוש, אביו של יציק שפתח ב-1967 בית קפה עם קונדיטוריה בקומה השניה.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

כל המי-המה-והמו יושבים כאן לישיבות הפרלמנט ולצדם זוגות, משפחות עם ילדים וצעירים אופנתיים. אחד ממוקדי המשיכה המפורסמים של המקום היא הוויטרינה המרהיבה בכניסה למסעדה, שמציגה לראווה מאפים יצירתיים שלא תמצאו דומה להם במקום אחר.

 

פרטים: שלומציון המלכה 6, ירושלים 02-625-4210

 

כשרות: יש

 (צילום: עודד אנטמן) (צילום: עודד אנטמן)
(צילום: עודד אנטמן)
  

לינק

ביסטרו-בר ירושלמי ותיק של יהודה אסלן השוכן בבניין עתיק מרהיב. המקום חגג השנה יום הולדת 18 והוא נחשב לחלק בלתי נפרד בחיי העיר. במקום יש מרפסת שמש גדולה הצופה אל מרכז העיר ואל גן העצמאות, בה ניתן לצפות במצעד "ריקוד הדגלים" המסורתי, שעובר ממש למרגלות המרפסת.

 

בתפריט של המסעדה מנות כמו "קציצות לאה" האלמותיות (68 ש"ח), מנת הכנפיים המנצחת (45-68 ש"ח), ועוגת הגבינה פירורים שבעבר הובילה למחאות לאחר ניסיון הוצאתה מהתפריט. בימי שישי ושבת ניתן לנשנש במקום מארוחת בוקר "ירושלמית" עם המנות המוכרות ממטבחה של סבתא כמו בורקס טורקי אסלי רק של יהודה, מבחר שקשוקות בכל הצבעים, קובה חמוסטה, צ'יפס וביצה עין, 'עין על אורז', נקניקיות ביתיות, חריימה דגים על הבוקר ועוד.

 

פרטים: המעלות 3 ירושלים 02-6253446

 

כשרות: אין

 

חצות

מוסד מיתולוגי של העיר שחגג לא מזמן יום הולדת 45. אם אין בגיל המופלג הזה משהו מרשים בעיניכם, אז דעו כי זהו גם המקום שלו אנו חייבים את ההוקרה על המצאת המנה "מעורב ירושלמי".

 

כיום, חצות היא מסעדה מודרנית, אך היא התחילה בתור חלון קטן ממנו מכרו בשר בפיתה עד שעות הלילה הקטנות (ומכאן השם "חצות"). עם הזמן וההצלחה הפך המקום לסטייקיה ולא עבר זמן רב עד שהוכתרה בתור אחת ממסעדות הדגל של עיר הבירה.

 

מי שאחראי על המהפך האחרון שהמקום עבר הם בניו של אברהם עג׳מי שפתח אותו. ספי אורן וחיים הפכו את הסטייקיה למסעדת בשר וממשיכים להגיש לצד מנות חדשות ומעודכנות גם את המנות המפורסמות מהתפריט המקורי של המסעדה כמו המעורב הירושלמי (76 ש",ח) שמוגש עם מבחר סלטים, פיתות ו-2 תוספות חמות לבחירה.

 

פרטים: אגריפס 121, ירושלים, 02-6244014

 

כשרות: יש

 (צילום: אריאל עוזרי) (צילום: אריאל עוזרי)
(צילום: אריאל עוזרי)
 

בארוד

בר מיתולוגי שנפתח בשנת 1995 ויושב בתוך חצר פיינגולד, אחת הסמטאות האותנטיות של ירושלים. למקום הזה, ששייך לדניאלה לרר, יש קסם מיוחד של פעם. דניאלה היא ירושלמית בנשמה שאהבתה נתונה למוזיקה אלכוהול ואירוח. היא בנתה את התפריט של המקום מזיכרונות הילדות הירושלמית שלה, מה שיצר מנות המשלבות בין ספרד לירושלים ומנות מהמטבחים טורקי, בולגרי ויווני.

 

מנת הדגל של המקום היא הפסטליקוס, מאפה ספרדי ממולא בשר וצנוברים, שלשם הכנתו נדרשים קיפולים מסובכים, והוא מוגש לצד סלט וחמינדוס (ביצים קשות). מלבד המאפה המפורסם מגישים במקום גם בואיקוס עם סלט קוצ'ה, ספייריבס ברוטב ברביקיו, לביבות גבינה, ועוד. דבר נוסף ייחודי למקום היא וודקה בטעמים שמכינים בו.

 

גם למוזיקה יש מקום נכבד בבארוד, כשהרפרטואר נע על הקו שבין ג'אז - בלקני - אנדלוסי - יווני. מלבד המוזיקה והאוכל הייחודי יש בבארוד דבר נוסף שאחראי על האווירה המיוחדת כל כך - אלה הם קירות המסעדה שמהווים מוזיאון ההיסטוריה המקומית עם שלל פריטים כמו ציורים כרזות פותחני בקבוקים ועוד.

 

פרטים: רחוב יפו 31, חצר פיינגולד, ירושלים. 02-6259081

 

כשרות: אין

 

מסעדות עם נוף 

 

בראסרי עין כרם

מסעדת ביסטרו הממוקמת באחד הספוטים היפים של השכונה הקסומה ביותר של ירושלים, עין כרם. חלל המסעדה מחולק ל-2 קומות, הקומה הראשונה בנויה מחללים פרטיים המחוברים זה לזה באמצעות מעברים מקושתים ובקומה השניה, אליה מוביל גרם מדרגות מתפתל, מרפסת גג הצופה אל הכנסייה עם הגג המוזהב ואל העמק הירוק שסביבה.

 

התצפית ממנה נהנים היושבים כאן מעניקה חוויה מאגית כמעט ותפריט הביסטרו בעל נגיעות מהמטבח הירושלמי, מבטיח ביקור טעים. בכל דבר יש כאן נגיעה אישית של השפית לירז שדה שהינה גם אחת מבעלי המקום.

מטבח ירושלמי מול ההרים ()
מטבח ירושלמי מול ההרים
 

פרטים: המעיין 15, עין כרם, ירושלים, 073-7585675

 

כשרות: אין

 

לוציאנה

מסעדה איטלקית בעיצוב רומנטי ואווירה צעירה ושובבה, עם מיני עיטורים על הקירות, מזרקה איטלקית במרכז המסעדה, הרבה שיש, עצים בצבעי שלכת ותאורה דקורטיבית שיוצרים יחד תחושה קסומה בתוך המסעדה.

 

מחוצה לה, נוף מרהיב אל חומות העיר העתיקה ובתפריט מנות פתיחה כמו דגים, פסטות, פיצות וסלטים וגם פוקצ'ות ומנות עיקריות מהרפרטואר האיטלקי הקלאסי.

 

פרטים: קניון ממילא, ממילא 8, ירושלים, 02-5021000

 

כשרות: יש

 

ערבסק

במלון אמריקן קולוני מסתתר לו הפטיו היפה ביותר בירושלים שמהווה את החלק החיצוני של מסעדת "ערבסק" הפועלת בתוך המלון. הפטיו שעוצב על ידי מעצבי נוף מוכשרים נראה כמו סצנה מאגדה קסומה ובו ניתן לסעוד את ארוחת הבראנץ׳ המפורסמת של המלון (מדי שבת 12:00- 15:30 - 182 ש"ח לאדם) או ארוחת ערב הכוללת מנות מן המטבח הערבי-מודרני ותפריט יין מרשים ובו רשימת יינות עטורת פרסים.

 

פרטים: לואי ונסן 1, ירושלים, 02-627-9777

 

כשרות: אין

אמריקן קולוני (לי לוי ירושלים - אמריקן קולוני) (לי לוי ירושלים - אמריקן קולוני)
אמריקן קולוני(לי לוי ירושלים - אמריקן קולוני)

 

לבן בסינמטק

מסעדה השוכנת בלב בניין הסינמטק, מול נוף עוצר נשימה של חומות העיר העתיקה. המסעדה מהווה מקום מפגש לאנשי רוח ולכל מי שחפץ באווירה תרבותית בשילוב עם אוכל טוב. המסעדה בנויה מחלל פנימי בעל עיצוב חם שכולל גם בר גדול ומרפסת חיצונית עם נוף של מגדל דוד וכנסיית דור מציון. תפריט המסעדה הוא איטלקי-ים תיכוני עם מנות בשריות, פסטות, פיצות ופירות ים. כמו כן, במקום חדר יין המכיל מגוון גדול של יינות.

 

פרטים: בדרך חברון 11 בנין הסינמטק, 02-6737393

 

כשרות: אין

לבן בסינמטק ()
לבן בסינמטק

 

רופטופ

זוהי מסעדה שמהווה חלק מארבעת המתחמים הקולינאריים של מלון ממילא, הפתוחים לאורחי המלון וגם לקהל הרחב, עליהם מנצח השף קובי בכר. המסעדה ששוכנת על גג המלון ומשקיפה אל חומות ירושלים מציעה תפריט עם מנות שנוצרו בהשראת 6 מטבחים שונים: הטורקי מסורתי, האסייתי, האמריקני, האיטלקי, היהודי והמטבח הצרפתי קלאסי. הודות לקירוי שיוצר עבור המסעדה בשוויץ, ניתן ליהנות בה מהנוף גם בחודשי החורף.

נוף אל החומות, רופטופ במלון ממילא (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
נוף אל החומות, רופטופ במלון ממילא(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

פרטים: שלמה המלך 11, ירושלים , 02-5482230

 

כשרות: יש

 (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
(צילום: עמית גירון)
  

מסעדות בשוק מחנה יהודה

 

Beer bazaar

זוהי חמארת בירות שמציע לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות. עיצוב המקום מושפע מאווירת השוק וכולל בר חיצוני הצופה על סמטאות השוק, בר פנימי, קירות חשופי בטון, אריחים צבעוניים ותקרה מחופה במשטחי עץ לא מעובדים.

 

מלבד בירות בבקבוקים ישנם במקום גם תשעה ברזי בירה מהם נמזגות בירות מתחלפות מהחבית המגיעות מחדר קירור שממוקם בקומה העליונה של המקום. יש בביר בזאר גם בירה ביתית ׳"חתול שמן" שמיוצרת על ידי השותפים במקום בעבודת יד.

 (צילום: אנטולי מיכאלי ) (צילום: אנטולי מיכאלי )
(צילום: אנטולי מיכאלי )
 

 

תפריט המקום שואב השראה משוק מחנה יהודה ונבנה במטרה להתאימו לחוויית השתייה, ככזה, הוא כולל מנות הנסמכות על התצורות הזמינות וביניהן: כבד קצוץ עם ריבת דובדבנים חמוצה ולחם הבית (34 ש"ח), סלמון מעושן עם איולי חזרת, בצלים מוחמצים מתקתקים, צנון ומלפפון עם קרקרים (34 ש"ח), בשר בקר מבושל בבירת סטאוט כהה, שוקולד מריר, וצ’ילי חריף ומוגש עם נאצ’וס מקסיקני וסלסה פיקנטית (32 ש"ח), נקניקיית בקר עסיסית מונחת בלחמניה רכה, עם חרדל וכרוב כבוש תוצרת בית ( 24 ש"ח) ועוד.

 

פרטים: עץ חיים 3, שוק מחנה יהודה, ירושלים

 

כשרות: יש

 

מתעניינים בהכנת בירה? הנה חנות בירה בירושלים שמוכרת גם ציוד וחומרי גלם להכנת בירה ביתית, צפו:

 

 

קפה מזרחי

בית הקפה שייך לאלי מזרחי ששימש בעבר כיו"ר ועד סוחרי השוק מחנה יהודה והוא לא עוד בית קפה, אלא הגשמת חזונו של אלי שאודות לאווירה האוטנטית שבו הפך לפנינה צבעונית בלב השוק. המקום נפתח בשנת 2002, באמצע האינתיפאדה, בתקופה הכי קשה לענף המסעדנות.

 

בתו של אלי, שלמדה קונדיטוריה בקורדון בלו, אחראית על התפריט. את ההשראה אלי קיבל מהשווקים בחו"ל בהם פועלים בתי קפה, אך במחנה יהודה היה זה המקום הראשון מסוגו, אחריו צצו רבים אחרים תוך כדי שהם משתלבים בין דוכני האוכל. התפריט החלבי של קפה מזרחי משתנה בתדירות גבוהה כשהוא מבוסס על כריכים סלטים ומאפים ויש בו אוכל פשוט כמו קבב דגים בלאפה, פסטות, חומוס ועוד.

 

פרטים: השזיף 12, ירושלים, 02-624-2105

 

כשרות: יש

 

מחניודה

אחת ממסעדות השוק הראשונות שקמו בישראל וכנראה גם המוכרת והוותיקה ביותר שבהן, והתפריט שלה מציעה פרשנות אישית של שלושת השפים (אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון) למה שמציע השוק.

פלייליסט מרים, מחניודה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
פלייליסט מרים, מחניודה(צילום: תום להט)
 

מלבד האוכל המעניין יש במקום גם אווירה ייחודית שנוצרת הודות לפלייליסט המרים, לצוות השמח ולכלים המיוחדים בהם מוגשות המנות. המטבח הפתוח וההומה מעוטר בקרמיקה צבעונית ובינו לבין המסעדה מפריד בר עם 3 מקומות ישיבה נחשקים שמאוד קשה לתפוס פנויים. הפולנטה עם הפטריות בצנצנת (54 ש"ח) ומחבת חלקי פנים (69 ש"ח) הן גולת הכותרת של המקום וכמובן גם ארוחת טעימות המוצעת כאן לסועדים הסקרניים (265 ש"ח לאדם).

 

פרטים: בית יעקב 10, ירושלים, 02-533-3442

 

כשרות: אין

 

אישטבח

מסעדה עממית קטנה וזולה שכבשה את לבם של הירושלמים עם השמבורק - מאפה סורי כורדי הממולא בתבשילים ריחניים. המנה יכולה להגיע גם עם מילויים יצירתיים כמו מוח, אסאדו, לשון וגם עם מילויים יותר מוכרים כמו תבשיל עגל עם חומוס ועגבניות, רוסט, קבב, סביח ועוף בגריל. לצד המאפה מוגש אחד מבין שלושת הסלטים שתפקידם לרענן את החיך, כשמחיר היצירה כולה נע בין 34-45 ש"ח.

 

פרטים: השקמה 1, ירושלים. 02-6232997

 

כשרות: יש

 

טרטוריה חבה

מתחם המשלב בית קפה, מסעדה וקונדיטוריה השייכים למשפחת חבה שהפעילה במקום את המאפיה המפורסמת ביותר של מחנה יהודה במשך עשרות שנים. המיקום בבניין בן 80, שמעוטר בקשתות והעיצוב של הטרטוריה הופכים את חוויית האירוח במקום לאותנטית ביותר.

 

את תפריט המקום בנה השף מיכאל כץ תוך שימת דגש על שימוש ברכיבים המגיעים הישר מהבסטות בשוק. האוכל במקום יוצא דופן, אך גם פשוט ונצמד למטבח הים תיכוני עם נגיעות איטלקיות. בגזרת העיקריות ניתן למצוא פסטות כמו רביולי ריקוטה בחמאת עגבניות וכן מנות דגים כמו לברק עם ירקות מהטאבון, עשבי תיבול ושום (94 ש"ח). הקינוחים מוצגים בוויטרינה גדולה ומפתה, שם ניתן לבחור למשל בין טארט מנגו ואננס, טירמיסו, סברינה ומילפיי קלאסי (19-38 ש"ח).

 

פרטים: יפו 119, ירושלים, 02-6233379

 

כשרות: יש

 

אוכל רחוב

 

בורקס מוסא

זהו הבורקס הכי מפורסם בירושלים ואחד המקומות הנוסטלגיים בעיר הבירה שפועל מאז 1959. הבורקס עצמו עגלגל, תפוח ו"רטוב" הודות לרוטב המיוחד שהוא מכיל. הבורקס עצמו, אגב, נאפה על פי מתכון שעבר מדור לדור ולא השתנה במאום לאורך כל שנות הפעילות של המקום.

 

יש בורקס הגבינה (16 ש"ח), בורקס תרד (18 ש"ח) הנחשב למנה המומלצת ביותר ועוד מיני בורקסים טעימים לא פחות. כל מנה מגיעה בליווי מלפפון חמוץ וחריף וניתן להוסיף גם ביצה וטחינה בתוספת 2 ש"ח.

 

פרטים: יפו 30 ירושלים, 02-6235273

 

כשרות: יש

 

חצ׳אפוריה

מקום קטן הממוקם בשיפולי השוק מחנה יהודה ובו מתמחים באפיית מאפים גיאורגיים בכל הוואריאציות החלביות האפשריות. גולת הכותרת של המקום הוא כמובן מאפה הגיאורגי המוכר ביותר חצ'פורי, שעשוי מבצק מלוח ומגיע בצורת סירה, בעלת דפנות קראנצ׳יים וביצה במרכז שמחפה על מילוי הגבינה המלוחה. טווח המחירים של המאפים נע בין 16-34 ש"ח. לצידם תוכלו להזמין גם משקאות גיאורגיים ולסיום הארוחה לטעום קינוח גיאורגי.

 

פרטים: אשכול 6, שוק מחנה יהודה, ירושלים, 02-5373630

 

כשרות: יש

 

שלום פלאפל

זהו אחד המקומות הסואנים ביותר ברחוב בצלאל, מכיוון שעל פי דעת הרוב מדובר על הפלאפל הטעים ביותר בירושלים. הכדורים נרקחים על פי מתכון משפחתי והם יוצאים אדמדמים ובעלי ניחוח מתובל. יחד איתם נערמים לתוך הפיתה חומוס, סלט טרי, חמוצים וטחינה. מחיר המנה 17 ש"ח.

 

פרטים: בצלאל 34 (סניפים נוספים בדרך חברון 124 ובש"י עגנון 20), ירושלים. טלפון: 02-6798396

 

כשרות: יש

 

מעדניית אורן ויאני

זהו מקום שמלבד הכריכים המפורסמים שלו ניתן לרכוש בו גם פסטות ורטבים, ריבות, ממרחים ואלכוהול. הכריכים מגיעים עם גבינות, דג מלוח, נקניק או עם תכולה טבעונית. הבסיס הפחמימתי לכל כריך הוא בגט כפרי, כשהמנה המומלצת ביותר במקום היא ׳הבריסקט׳ או במילים אחרות כריך בריסקט מעושן בבגט כפרי שעליו נמרחים מיונז, חרדל, חזרת, פסטו ולימון כבוש ואז מונחים בתוכו גם עלי חסה, בצל סגול ועגבנייה (25 ש"ח).

 

פרטים: ש"ץ 8, ירושלים. 02-5797378

 

כשרות: אין

 

אבו שוקרי

זוהי החומוסיה שנבחרה על ידי גולשי ynet בתור הטובה ביותר בירושלים ויש האומרים שהיא אחראית על הפיכתה החומוס למיתוס ישראלי. למרות שמדובר על מקום די גדול, הוא עמוס וצפוף ברוב שעות היום בגלל התיירים הרבים שפוקדים אותו, אבל זה לא מפריע ל"אבא של כל החומוסיות" להיות מקום עליה לרגל, מכיוון שהחומוס הסמיך והמתובל בנדיבות בלימון אשר מוגש בו, זכה למעריצים רבים בקרב אוהבי החומוס.

 (צילום: מורטן ברטלסן) (צילום: מורטן ברטלסן)
(צילום: מורטן ברטלסן)
 

פרטים: הגיא 63, העיר העתיקה, ירושלים, 02-6271538

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
המסעדות שחייבים להכיר בירושלים
צילום: תום להט
מומלצים