שתף קטע נבחר

פגישה מרגשת: בן 14 פגש את השוטר שתרם לו מח עצם והציל את חייו

חמש שנים לאחר שחייו של וויסאם אבו נג'ם ניצלו בזכות תרומת מח עצם והוא החלים לגמרי, הוא נפגש לראשונה עם רס"ר תיימור חסאווי, האיש שתרם לו חיים. רופאיו של וויסאם: "בלי השתלה, הסיכויים שלו לנצח את המחלה היו נמוכים"

פגישה מרגשת: וויסאם אבו נג'ם, תושב ג'וליס, אובחן כחולה לוקמיה מסוג אלים במיוחד כשהיה בן תשע. הטיפולים שעבר נכשלו, והצוות הרפואי בבית החולים לילדים "רות" שברמב"ם החליט לבצע השתלת מח עצם כדי להציל את חייו של הילד.

 

בקרב בני משפחתו של אבו נג'ם לא נמצא תורם מתאים. הצוות פנה למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון", שם נמצאה התאמה: רס"ר תיימור חסאווי, שוטר ותיק שלא היסס ותרם מח עצם. בזכות התרומה ניצלו חייו של אבו נג'ם והוא החלים באופן מלא.

 

חותמים עכשיו:

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן

 

צפו בפגישה המרגשת:

 

 

קראו עוד:

תרומת מח עצם מרגשת: חוקר הסרטן תרם לאשת השדרן

"כשאמא חלתה בסרטן מח עצם, המשפחה התלכדה"

 

במשך חמש השנים שחלפו מאז ההשתלה ניסתה משפחת אבו נג'ם לאתר את התורם שהציל את חייו של בנם. בשבוע שעבר נערכה הפגישה המרגשת במערך ההמטו-אונקולוגי לילדים ברמב"ם, בסיועם של עמותת "עזר מציון" ויחידת השתלות מח עצם בילדים בבית החולים, שליוו את המשפחה במשך שנים.

 

הצוות הרפואי, המשפחה והתורם: אירוע מרגש לכולנו (צילום: פיוטר פליטר) (צילום: פיוטר פליטר)
הצוות הרפואי, המשפחה והתורם: אירוע מרגש לכולנו(צילום: פיוטר פליטר)

 

ד"ר אירנה זיידמן, מנהלת יחידת השתלות מח עצם לילדים ברמב"ם ומי שליוותה את הטיפול באבו נג'ם לאורך השנים, אמרה במעמד המרגש: "הפרוגנוזה של הילד לא היתה טובה ובלי השתלה, הסיכויים שלו לנצח את המחלה היו נמוכים.

 

"חיפשנו הרבה זמן תורם מתאים, וכשנמצאה התאמה מלאה במאגר נשמנו לרווחה. חמש שנים אחרי אנחנו רואים ילד בריא לגמרי, הכל בזכות אותה תרומה. לפגוש את האיש שגרם לכל זה לקרות, זה אירוע מרגש בצורה בלתי רגילה עבור כולנו".

 

"לא היססתי לרגע"

בני המשפחה והצוות המטפל התקשו לעצור את הדמעות כשחסאוי, בן 31 מפקיעין המשרת כשוטר סיור בירושלים, פגש לראשונה את הילד שהבריא בזכותו. חסאוי סיפר שנכנס למאגר של "עזר מציון" בעקבות קמפיין שנערך בקרב בני העדה הדרוזית למציאת תרומת מח עצם לתושב פקיעין.

 

במקרה זה לא נמצאה התאמה בין חסאוי לחולה, אך מספר חודשים לאחר מכן הוא נמצא מתאים לתרומת מח עצם לאבו נג'ם והתבקש לתרום. "שמחתי לראות שהוא הבריא בזכות התרומה", הוא אומר. "האמת היא שבהתחלה לא הבנתי במה מדובר, וחשבתי שזו בדיקת דם פשוטה. אבל כשהסבירו לי שמדובר בהצלת חיים, לא היססתי לרגע".

 

בני משפחתו של וויסאם היו נרגשים מאוד. "הוא לא רק הציל את חייו של הבן שלי", אמר נזיה, אביו הנרגש של ויסאם במהלך הפגישה, "הוא הציל את כולנו. הוא נכנס לנו ללב, ובשבילנו הוא כמו בן נוסף שהצטרף למשפחה".

  

וויסאם אבו-ג'נם (מימין) נפגש עם רס"ר תיימור חסאווי. האב: "הוא הציל את כולנו" (צילום: פיוטר פליטר) (צילום: פיוטר פליטר)
וויסאם אבו-ג'נם (מימין) נפגש עם רס"ר תיימור חסאווי. האב: "הוא הציל את כולנו"(צילום: פיוטר פליטר)

 

המאגר הלאומי לתורמי מח העצם של "עזר מציון", שהוקם לפני 18 שנים, כולל 810,787 תורמים פוטנציאליים, שבזכותם בוצעו 2,125 השתלות מצילות חיים. מנהלת המאגר, ד"ר ברכה זיסר: "מצד אחד, המאגר מאפשר לכל אחד להיות שותף להצלת חיי אדם, ומצד שני מגדיל את הסיכויים של כל אחד מאתנו לקבל תרומה בעת הצורך".

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיוטר פליטר
תרם והציל חיים
צילום: פיוטר פליטר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים